Görüş Bildir
Haberler
UEFA Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi Ön Eleme Maçları Ne Zaman?

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi Ön Eleme Maçları Ne Zaman?

Bahadır
14.06.2023 - 12:52

Ziraat Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'nin kazanmasının ardından Avrupa'da ülkemizi temsil edecek takım sayısı da netlik kazandı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından ligi dördüncü sırada bitiren Adana Demirspor, gelecek sezon Avrupa sahnesinde yer alacak son takım oldu. Peki, temsilcilerimizin ön eleme maçları hangi tarihte başlıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon Fenerbahçe

Ligi ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaştı. Başakşehir ile İzmir'de oynanan final maçından sarı-lacivertliler, 2-0'lık skorla galip ayrıldı ve uzun bir aradan sonra kupayı müzesine götürmeyi başardı. 

Fenerbahçe'nin kupaya uzanması lig dördüncüsünü otomatik olarak Avrupa'ya gönderdi. Sarı-lacivertliler, ligi ikinci bitirerek Avrupa'ya gitmeyi garantilediği için bu hak ligi dördüncü bitiren Adana Demirspor'un oldu. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor gelecek sezon ülkemizi UEFA Konferans Ligi'nde temsil edecek. Temsilcilerimiz, turnuvaya ikinci ön eleme turundan katılacak ve gruplara kalabilmesi için üç tur geçmesi gerekecek.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek. Sarı-kırmızılılar, diğer temsilcilerimiz gibi Avrupa macerasına ikinci ön eleme turundan başlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları ne zaman?

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları ne zaman?

Turnuvaya ikinci ön elemeden başlayacak olan Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmesi için üç tur geçmesi gerecek. Sarı-kırmızıların ilk rakibi 21 Haziran'da gerçekleştirilecek olan kura çekiminde belli olacak. Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda ilk maçlar, 25-26 Temmuz'da rövanş maçları ise bir hafta sonra oynanacak.

Üçüncü tur ön eleme maçları, 8-9 Ağustos tarihlerinde play-off karşılaşmaları ise 22-23 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

UEFA Konferans Ligi ön eleme maçları ne zaman?

UEFA Konferans Ligi ön eleme maçları ne zaman?

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor Konferans Ligi'nde gruplara kalabilmesi üç turda rakiplerini saf dışı bırakması gerekecek. Konferans Ligi'nde ikinci ön eleme turu maçları 27 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında oynanacak.

Üçüncü ön eleme turu maçları, 10-17 Ağustos play-off karşılaşmaları ise 24-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın