Görüş Bildir
Haberler
'Üç Fidan' İçin Dolmabahçe'de Anma

'Üç Fidan' İçin Dolmabahçe'de Anma

50 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Dolmabahçe'de anıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: Sözcü

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilişlerinin yıl dönümü nedeniyle CHP İstanbul Gençlik Kolları tarafından 6. Filo protestosunun yapıldığı Dolmabahçe'de anma töreni düzenlendi. 

Yüzlerce kişi, Dolmabahçe'de pankartlarıyla yer aldı ve sloganlar attı. 

Törene, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Meclis Üyesi Pınar Uzun, CHP Gençlik Kolları Sekreteri Ozan Işık, CHP Gençlik Kolları Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinde Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Utku Caner Çaykara da katıldı. 

Törende basın açıklamasını CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın yaptı. 

Açıklama öncesinde, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın mektupları okundu.

"Denizlerin idealleri rehber olmaya devam etmeli"

"Denizlerin idealleri rehber olmaya devam etmeli"

Anmada konuşan CHP İl Gençlik Sekreteri Ozan Işık “Kentin, kentlinin, canlının hakkını savunan Mücella Yapıcı, öğrencilerine onurlu bir yaşam öğretisi bırakan Tayfun Kahraman, Soma'da, Aladağ'da, Hendek'te garibanın yanında duran Can Atalay, bizim Denizimiz, Yusufumuz, Hüseyinimizdir. Bizim 68'imiz Gezi'dir” dedi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın ise '50 yıl önce yitirdiğimiz 3 fidanı bir gün anarken geriye kalan 364 gün anlamayı unutmamamız gerek. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bundan tam 50 yıl önce henüz gençliklerinin baharında tam bağımsız bir Türkiye için verdikleri cesur mücadele uğrunda bedelini idam sehpasına gönderilerek ödeyen 3 fidan. Bizler Cumhuriyet'in bekçisi, Atatürk İlke ve İnkılaplarının koruyucusu Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak Kuvayi Milliye'nin küllerinden doğan bir milletin bağımsızlık mücadelesinin yükünü omuzlarımızda taşıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de tam bağımsız bir Türkiye için mücadele veriyoruz. Geçen yıllara rağmen önümüze ne engeller çıkartılırsa çıkartılsın, Denizlerin idealleri bizlere rehber olmaya devam etmeli. Bu mücadelede kararlılığımızı diri tutmaya devam edeceğiz' dedi.

Anma, açıklamaların ardından denize bırakılan karanfillerle sona erdi.

Anma, açıklamaların ardından denize bırakılan karanfillerle sona erdi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu herifleri savunanlar ya gerizekalı ya da vatan haini. Bunlar filistinde kamplarda gerilla eğitimi aldı. Ülkemizde bir çok suç işledi.