Görüş Bildir
Haberler
Twitter, Bağlantılar İçin AMP Özelliğini Kaldıracak

Twitter, Bağlantılar İçin AMP Özelliğini Kaldıracak

İlhan Güzel
20.11.2021 - 20:27

Teknoloji hızla ilerliyor, değişiyor ve gelişiyor ve tüm sosyal uygulamalar buna iyi uyum sağlıyor. Şirketler, özellikleri ve araçları tanıtırlar, bir süre saklarlar ve bir alternatifinin daha uygun olacağına inanırlarsa, yakında ona geçerler. Aynı şey Twitter'ın son zamanlarda attığı adım için de geçerli.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter, AMP karşıtı bir akıma yöneldi. Daha önce kullanıcılar belirli bir makaleyi okumak için bir web sitesindeki bir bağlantıya tıkladıklarında doğrudan Twitter'da bir açılır ekran görüyorlardı.

Ancak, bu şimdi değişiyor olabilir. şirket duyurdukullanıcıların artık iOS veya Android'deki uygulama aracılığıyla bir bağlantıya tıkladıklarında makalelerin normal sürümünü deneyimleyecekleri. Twitter daha önce kullanıcıları AMP ile daha hızlı makaleler yayınlamaya teşvik eden bir açıklama yapmıştı. Söz konusu makale kısa süre önce, teknoloji firmasının kullanıcıları güncellediği ve yakında bunun için desteği kaldıracağı bir güncelleme gördü.

Kaynak: https://www.digitalinformationworld.c...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pek çok kullanıcı zaten AMP'ye erişimini kaybetti.

Pek çok kullanıcı zaten AMP'ye erişimini kaybetti.

Daha önce sosyal medya devi kullanıcılara Twitter'dan çıkmadan farklı bir web sitesindeki makaleleri ve içerikleri okuma konusunda harika bir deneyim yaşatmak isterken, bazı koşullar onları bu karardan geri adım atmasına neden oldu. Twitter'ın bu kararı almasına neden olan birçok faktör söz konusu.

Birçok kullanıcının AMP'nin sahip olduğu URL biçimlendirmesinden rahatsız olması veya AMP erişilebilirliğinin uygulamadan çıkmama açısından harika olmasına rağmen, çoğu durumda AMP aracılığıyla birçok web sitesindeki makalelere tam erişim vermemesi gibi faktörler arasında yer aldı.

AMP desteği yakında sona erecek ve kullanıcılar Twitter'da bir bağlantıya dokunduklarında tam Google sayfalarına ve web sitesi URL'lerine yönlendirilmeyi deneyimleyecek. Bu yeni güncelleme 2021'in dördüncü çeyreğinde yayınlanacak ve bundan sonra AMP Twitter'dan kalıcı olarak ayrılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın