Görüş Bildir
Haberler
Türkler en çok burun estetiği yaptırıyor

Türkler en çok burun estetiği yaptırıyor

Türkler en çok burun estetiği yaptırıyor

Türkiye’de en sık yaptırılan estetik operasyonların başında burun ameliyatları yer alıyor. Rinoplasti (burun ameliyatları) konusunda tüm dünyada estetik cerrahlara eğitimler veren Prof. Dr. Nazım Çerkeş, ırksal özelliklerimiz nedeniyle burunla ilgili biçimsel problemler ve kıkırdak eğriliklerine bağlı burun tıkanıklığı problemlerinin toplumumuzda çok yaygın görüldüğünü belirtiyor. Buna bağlı olarak burun estetiği ameliyatı Türklerin en çok yaptırdığı estetik operasyonların arasında ilk sırada yer alıyor.

Toplumun neredeyse %70-80’nin ilgi duyduğu konu hakkında en çok merak edilen soruları Cosmed Estetik Plastik Cerrahi Merkezi’nin kurucusu Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Nazım Çerkeş’e yönelttik.

En başarılı burun estetiği: Doğal görünümlü estetik ve fonksiyonel burunlar

Başarılı bir burun ameliyatı sonrası, kişinin estetik operasyon geçirdiği başkaları tarafından anlaşılmayacak şekilde doğal görünen; yüz hatları ile uyumlu, burunun kendi içinde dengeli olduğu bir sonuç elde edilmesi gerekir. Burun estetiği ameliyatı sırasında buruna estetik olarak biçim verilirken, nefes alma fonksiyonlarını düzelten müdahaleler de aynı anda yapılmaktadır. Ayrıca benim geliştirdiğim kıkırdak zarı koruyucu teknik ile daha doğal ve pürüzsüz burunlar elde edebilmekteyiz. Bu teknik artık tüm dünyada plastik cerrahlar tarafından kullanılıyor.

Burun estetiği ameliyatı olduktan sonra düzeltmeler için tekrar ameliyat olmak gerekir mi?

Burun estetiği ameliyatı, en çok revizyon -yani tekrar düzeltme- gerektiren estetik ameliyatların başında gelmektedir. Ameliyat sonrası kalan kemer fazlalıkları gibi problemler kolay olarak düzeltmekle birlikte; aşırı küçültmelere bağlı oluşan problemlerin düzeltilmesi ise komplike ameliyatlar gerektirmektedir. Bu tip durumlarda kaburga yada kulaktan alınan kıkırdaklar ile eksik dokuların yerine konması işlemleri yapılmaktadır. Elbette revizyon ameliyatları ilk kez yapılan operasyonlara göre çok daha fazla bilgi birikimi ve deneyim gerektirir. Bu nedenle ilk ameliyatta iyi bir sonuç elde etmek çok önemlidir. Tüm dünyada iyi cerrahlar için bile revizyon gereksinim oranı yüzde 10’lar civarında iken benim yaptığım ameliyatlarda bu oran 1’in bile altındadır diyebilirim.

Tamponsuz, ağrısız hızlı iyileşme süreci 10 günde normal hayata dönüş imkanı

Burun ameliyatı çok küçük bir alanda gerçekleştirildiğinden hasta açısından kolay bir ameliyattır. Operasyon sonrası hastalar hemen hemen hiçbir ağrı duymazlar. İyileşme sürecinde şişlik ve morlukların seviyesi, iyileşme sürecinin uzun yada kısa oluşu, kişinin burun özelliklerine bağlı olarak değişmektedir. Öte yandan cerrahın incelikli çalışması, dokulara mümkün olduğunca hassas davranması iyileşme süreci konusunda önem arz eder. Ben, tasarımını kendi yaptığım çok hassas ve ince aletlerle çalışıyorum. Dr. Çerkeş markasıyla ABD’de üretilen bu aletleri tüm dünyada estetik cerrahlar da kullanıyor.

Operasyondan birkaç saat sonra başlayan şişlik ve morluklar, 48 saatten sonra azalmaya başlar. Ameliyat ettiğim hastaların hemen hemen tamamında morlukların, ameliyatın 4-5. gününde tamamen kaybolduğunu söyleyebilirim. Burun üzerine yerleştirilen ince plastik kalıbı 6 gün sonra alıyoruz. Sonrasında konulan ince flaster ise 2-3 gün kalıyor ve toplamda 9 gün içinde ameliyat olduğunu gösterecek hiçbir iz kalmaksızın hasta iş ve sosyal hayatına geri dönebiliyor. Ben, 25 yılı aşkın süredir yaptığım burun ameliyatlarında burun içine tampon koymuyorum. Bu da hastaya iyileşme sürecinde büyük rahatlık sağlamaktadır. Ödeme bağlı olarak hafif bir burun tıkanıklığı olmakla birlikte hastalar ameliyattan hemen sonra dahi burunlarından nefes alabiliyorlar.  

Yurtdışından kliniğinize başvuran hastalarınız var mı?

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneklerinde yaptığım yöneticilik görevleri ve davet edildiğim konferanslar nedeniyle bilimsel arenada çok iyi tanındığımı söyleyebilirim. ABD dahil tüm dünyadan ameliyat için hastalar başvuruyorlar. Günümüzde hastaların email ile gönderdikleri fotoğraflar üzerinden ve gerektiğinde görüntülü telefon görüşmesi yapmak suretiyle operasyon hakkında bir değerlendirme yapmak mümkün oluyor. Ayrıca ameliyat sonrası elde edilecek yaklaşık sonucu göstermek için bilgisayar simulasyon programları kullanıyoruz. Bunun yanı sıra daha önce ameliyat ettiğimiz benzer hastaların öncesi sonrası resimlerini göstererek hastalara oluşabilecek sonuç hakkında fikir verebiliyoruz. Bu sayede hastalar İstanbul’a gelmeden yaptığım operasyonlar ve benim burun ameliyatı felsefem hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Ameliyata karar verdiklerinde muayene, ameliyat ve kontrol tarihlerini programlıyoruz. Hastanın toplamda İstanbul’da 7-8 gün kalması yeterli oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın