Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'ye Gelmesi An Meselesi Olan HBO Max'te Mutlaka İzlenmesi Gereken Birbirinden Sürükleyici 17 Dizi

Türkiye'ye Gelmesi An Meselesi Olan HBO Max'te Mutlaka İzlenmesi Gereken Birbirinden Sürükleyici 17 Dizi

claude cahun
18.10.2021 - 10:30

HBO Max'in 2022 yılı içerisinde Türkiye'ye geleceği duyurulduğundan beri heyecanımızı kontrol edemiyoruz. Orijinal ve özgün içerikleriyle her zaman dikkat çekmesinin yanı sıra birçok başarılı yağımı da arşivinde barındıran platformda izlenmesini şiddetle tavsiye ettiğimiz 15 diziyi sizin için hazırladık; 

Not: Dizi açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Leftovers (2014-2017)

1. The Leftovers (2014-2017)

Tom Perrotta'nın romanından uyarlanan dizi; hiçbir açıklaması olmadan, bir anda ortadan kaybolan insanların ardından, geride kalanların yaşadıklarını konu ediyor.

2. Banshee (2013-1026)

2. Banshee (2013-1026)

Eski bir mahkûm ve usta bir hırsız olan Lucas Hood, 15 yılını hapishanede geçirir. Özgürlüğüne kavuştuktan sonra eski sevgilisini aramaya koyulur. Sevgilisini bulmak için küçük bir kasaba olan Banshee’ye gider. Kasaba oldukça belalı bir kasabadır. Lucas burada rahat edebilmek için öldürülen bir polis şefinin kimliğine bürünür. Yeni bir kimliğe sahip olan Lucas, peşine düşen geçmişi ile bağlantılı olan insanlarla savaşmak zorunda kalır.

3. Chernobly (2019)

3. Chernobly (2019)

Chernobyl, 1986 yılında Ukrayna’da Çernobil nükleer santralindeki patlama ve sonrasında yaşananları konu ediyor. Yaşanan trajik kazanın ardından SSCB, olayın araştırılması için ülkenin önde gelen nükleer fizikçilerinden Valery Legasov’u görevlendirir. Sovyet Başkan Yardımcısı Boris Shcherbina ile birlikte kazayı incelemeye giden Valery, olayın nasıl meydana geldiğini öğrenmek ve felaketin boyutlarını kontrol altına almak için zorlu bir mücadele verir.

4. The Sopranos (1999–2007)

4. The Sopranos (1999–2007)

New Jersey'deki bir Amerikan-İtalyan mafya ailesinin babası olan Tony Soprano'nun ve Soprano Ailesi'nin diğer fertlerinin hayatlarından kesitler sunan dizi, toplamda 86 bölüm yayınlanmış, kazandığı ödüller ve aldığı olumlu eleştirilerle adını 'gelmiş geçmiş en iyi diziler' arasına yazdırmıştır.

5. Euphoria (2019-)

5. Euphoria (2019-)

Yönetmen koltuğunda Augustine Frizzell’in oturduğu aynı isimli İsrail yapımı diziden uyarlanan Euphoria’da 17 yaşındaki Rue’nun hikâyesi anlatılıyor.. Zendaya’nın hayat verdiği Rue’nun anlattığı hikayeler; seks, kimlik arayışı, travma, sosyal medya, uyuşturucu, aşk ve arkadaşlık gibi temaları ele alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Raised by Wolves (2020-)

6. Raised by Wolves (2020-)

Raised By Wolves, gizemli bir gezegende yaşayan ve insanların çocuklarını yetiştirmekle görevlendirilen iki androidin maceralarını konu ediyor. Gittikçe genişleyen insan kolonisi, dini farklılıklardan doğan büyük bir tehditle karşılaşır. Bu süreçte androidleri oldukça zorlu bir görev beklemektedir. Ridley Scott'ın yönetmen koltuğunda oturduğu bilim kurgu dizisinin showrunner ve senaristliğini Prisoners’ın senaristi Aaron Guzikowski üstleniyor.

7. His Dark Materials (2019-)

7. His Dark Materials (2019-)

His Dark Materials, paralel evrenlerde hareket edebilen iki çocuğun hikâyesini konu ediyor Philip Pullman imzalı ünlü fantastik roman serisi His Dark Materials’dan uyarlanan yapımın yönetmen koltuğunda The King’s Speech’in ünlü yönetmeni Tom Hooper oturuyor. Dizide Lyra karakterini Logan ile tanıdığımız Dafne Keen canlandırırken Lyra’nın babası Lord Asriel adlı karaktere ise James McAvoy hayat veriyor. Oyuncu kadrosundaki bir diğer isim olan Lin Manuel-Miranda’nın Lee Scoresby karakterini canlandırdığı dizinin senaryosunu ise Jack Thorne kaleme alıyor.

8. Lovecraft Country (2020)

8. Lovecraft Country (2020)

Matt Ruff’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, 1950’lerde Atticus Black’in, arkadaşı Letitia ve amcası George ile birlikte çıktıkları yolculuğu ele alıyor. Atticus Black’in kayıp babasını bulmak üzere birlikte çıktıkları bu yolculuk, dönemin ırkçı atmosferi nedeniyle birçok zorluğu da beraberinde getiriyor.

9. True Detective (2014-2019)

9. True Detective (2014-2019)

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

10. The Wire (2002-2008)

10. The Wire (2002-2008)

Amerika'nın Baltimore şehrinde geçen dizi; her sezon başka bir sorunu odağına alarak, birebir yaşanan olaylardan esinlenerek suçluların dünyasına farklı bir yerden bakıyor.

Wire'ın yapım ve yazarlığını eski bir polis muhabiri olan David Simon'ın yapması ise dizinin zaman zaman belgesel tadında olmasını sağlıyor.

5 sezon ekranda kalan dizi 60. bölümüyle 2008'de final yapmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Doom Patrol (2019-)

11. Doom Patrol (2019-)

Doom Patrol, Robotman, Negative Man, Elasti-Girl, Crazy Jane ve Doktor Niles Caulder’ın maceralarını konu ediyor. Doom Patrol’ün her bir üyesi onlara insanüstü yetenekler kazandıran korkunç kazalar geçirdi. Ancak bu kazalar çeşitli yaralar ve görüntü bozukluklarına da neden oldu. Çeşitli eziyetlere maruz kalan, travma yaşayan bu ekip, Şef sayesinde bir araya gelir. Onlar artık yaşanan tuhaf olayları araştırmak ve dünyayı korumak için zorlu bir mücadeleye atılır.

Titans’ın ardından yaşananların ekrana taşındığı yapımın kadrosunda Brendan Fraser (Robotman), April Bowlby (Elasti-Woman), Diane Guerrero (Crazy Jane), Timothy Dalton (Dr. Niles Caulder), Joivan Wade (Cyborg) ve Alan Tudyk (Mr. Nobody) gibi isimler yer alıyor. Ünlü DC Comics karakterlerinden uyarlanan dizinin senaryosunu Supernatural’dan tanıdığımız Jeremy Carver kaleme alıyor. Dizinin yürütücü yapımcılığını ise Greg Berlanti ve Geoff Johns üstleniyor.

12. Watchmen (2019)

12. Watchmen (2019)

Alan Moore‘un 1986’da yayımlanan aynı isimli çizgi romanından uyarlanan Watchmen, bir grup polisin, şehrin süper kahramanlarını hedef aldığı alternatif bir evrende geçiyor. Maskeli kahramanların suçlu olarak nitelendiği alternatif bir tarihte geçen Watchmen, gizemli bir cinayet davasına atılan karakterlerin büyük bir komployla karşılaşmalarını işliyor.

13. Deadwood (2004–2006)

13. Deadwood (2004–2006)

Emmy ve Altın Küre ödüllü Deadwood adlı dizide, 1870'li yıllarda Güney Dakota bölgesinde geçen hikayede, küçük bir madenci kampı olarak kurulan bir yerleşim yerinin giderek büyüyerek adeta bir kent haline gelmesi işlenirken, kapitalizmin gelişimine de eleştirel bir bakış atılıyor.

14. The Night of (2016)

14. The Night of (2016)

Daha önce BBC için Criminal Justice’i hazırlayan Richard Price’ın kaleminden çıkan suç temalı dizide başrolleri John Turturro ve Riz Ahmed paylaşıyor. Ahmed, New York’ta genç bir kızı öldürmekle suçlanan adamı canlandırırken; Turturro onun avukatı olarak ona eşlik ediyor.

15. Game of Thrones (2011-2019)

15. Game of Thrones (2011-2019)

Kuzey Krallığı'nın hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır.

Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor...

Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Oz (1997-2003)

16. Oz (1997-2003)

Oswald Hapishanesi, suçluları ıslah edebileceğini düşünen bir idealist olan Tim McManus tarafında yönetilmektedir. Hapishanedeki mahkumlar, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için mücadele vermek zorundadır. Sınır tanımayan olayların yaşandığı hapishanede kimi tahliye olacağı günü görebilmek için, kimi ise uyuşturucu ticareti ya da diğer gruplar üzerinde güç kazanmak için savaşmak zorunda kalır.

Tom Fontana’nın yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda Kirk Acevedo, Ernie Hudson,Terry Kinney, Rita Moreno, J.K. Simmons, Harold Perrineau gibi isimler yer alıyor.

17. I May Destroy You (2020)

17. I May Destroy You (2020)

I May Destroy You, büyük bir travma yaşayan bir kadının hayatına odaklanıyor. Kendisine güvenen bir kadın olan Arabella, yazdığı ilk kitabının getirdiği başarının ardından ikinci kitabını yazmaya başlar. Büyük bir stres altında bulunan Arabella’nın hayatı, bir gece kulübünde cinsel saldırıya uğramasıyla geri dönüşü olmayan bir şekilde değişir. Yaşadığı korkunç olayın ardından Arabella, ailesi, arkadaşları, kariyeri dahil hayatındaki her şeyi yeniden değerlendirmeye başlar. Bu süreç Arabella’nın kendisini yeniden keşfetmesini sağlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
6
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gerçek Oyunum

GoT'u anlatırken niye spoiler verdiniz la insanlara şajfsaşlkdsa eskiden olsa bıçaklanırdın

Ömer Özaşık

Blacklist'in olmadığı liste, liste değildir.