Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin En Samimi Yemek Tariflerini Veren Tiktok Kullanıcısının Milyon İzlenme Alan Sımsıcacık Yemekleri

Türkiye'nin En Samimi Yemek Tariflerini Veren Tiktok Kullanıcısının Milyon İzlenme Alan Sımsıcacık Yemekleri

Foodie
25.03.2022 - 11:45

Dünyanın en çok kullanılan uygulaması olan Tiktok artık gündemimizi belirleyen yegane sosyal medya platformu. Tiktok Türkiye bünyesine her geçen gün kendi organik fenomenlerini katmaya devam ediyor. Tiktok'un en çok izlenen videolarını ise yemek tarifleri veren kardeşlerimiz, ablalarımız, teyzelerimiz çekiyor! Ama aralarında bir kullanıcı bizi samimiyeti ve verdiği tariflerle kendine hayran bıraktı. İşte dünyanın en samimi tariflerini veren 'dondupasam' adlı kullanıcının yemek tarifleri!

Daha önce de kendisinin viral olan bir videosunun içeriğini büyük bir mutlulukla yapmıştık:

Bugün ise Tiktokçu Döndü ablamızın milyonluk izlenen kendine has tariflerine bakacağız! Döndü ablanın şu an Tiktok'ta 188.6K takipçisi bulunuyor!

Bugün ise Tiktokçu Döndü ablamızın milyonluk izlenen kendine has tariflerine bakacağız! Döndü ablanın şu an Tiktok'ta 188.6K takipçisi bulunuyor!

Dikkat, bu içerik bol bol İç Anadolu ağzı ve lezzetli yemeklerini içerir...👇

Menünün güzelliğinden gözleriniz dolabilir: İlik gibi nohut, baharatlı kanat, lapa olmasını engellemek için Döndü ablanın bulduğu yöntem olan bol şehriyeli, devire devire kavurduğu yarım tavuk bulyonlu tane tane pilav, ığıl ığıl yıkadığı kara lahanalı havuçlu domatesli, kıvırcıklı maydanozlu salata...

Bir de kahvaltı videomuz var ama sitem dolu... Her hareketini linçleyen kor eşşek insanlara patates kızartması yaparken verdiği cevaplar ise müthiş!

Ve Döndü abladan ağızların içini cümbüş yapan, kurban bayramıyla ramazan bayramını beraber yaşatan müthiş bir avokado salatası tarifi! Hayatında ilk defa avokadonun kendisini eline alan Döndü abla Bim'den 2 tanesi 5 liraya aldığı kaldırım taşı gibi sert avokadoları önce birkaç gün bekletmiş. Avokadoyu soyup ezmiş, çiğden koymak istemediği için 5-6 diş sarımsağı sıvı yağda kızartmış, yarım dilim süzme peynir, tuz, karabiber; bütün malzemeleri blenderdan geçirmiş... Zenginlerin ağzının dadını bilip nasıl böyle zayıf kaldıklarının da manifestosunu yazmış!

Döndü abladan tek kişilik yemek yapmak isteyenlere dev hizmet! Koyun yarım kilo yağı ocağa, ekleyin çeçil peynirini kırın iki yumurtayı. Yanına da kapiçino, alın size mis gibi keyif yemeği!

Aperitif bir şeyler yapmak isteyenler, ✨canavar kurabiyesi✨kombiniyle Döndü abla sizin de yardımınıza koşuyor! Susamlı tam somun ekmeğinin arasına Bim tavuk döneri tarifi...

Elinden her iş gelmesin be kadın... Sıradaki tarifimizde ise Gayserililere selam çakıyor marifetli Döndü ablamız... Püf noktası iç malzemesini ince "çırpmakta"

Yemek yapmaya üşenenler için aperitif tariflere devam ediyor Döndü abla... Tavuk yıkanmaz diyelere inat bol bol yıkadığı, bol soslu mis gibi tavada tavuk göğsü; kazanda pişirdiği burgu makarna, yanına da Bim'den sıraya girip aldığı pembeli salata kasesine özene bezene yaptığı kıvırcıklı, kara lahanalı mis gibi bir salata. Arkasına iki yumruk atarak açtığı yazdan kavanozladığı erik marmelatı da tatlı niyetine..

Döndü abla ne derse kabulümüz ama yeri gelmişken:

Döndü abla "menemen soğanlı mı soğansız mı olur?" sorusuna ise bu videoyla gereken cevabı vermiş!

Pirinç pilavı, tarhana çorbası ve nohut yemeğinin yanına mis gibi bir ton balıklı salata tarifini vermiş. Ha bu arada, çocuk neden doğurulur? Bim'de sıraya girmesi için!

Sıradaki yemeğimiz ise pırasa. Pırasaya soğan doğranmaz diyenler, pırasa zaten soğan diyenler ağzınızı yayalamayın, Döndü abla soğanlı diyorsa pırasa soğanlı yapılır!

Kaburgalı kuru fasülye tarifi, hem de kurban etinden! Bir de güveçte! Olsa da yesek dediniz değil mi...

Neşeniz, huzurunuz daim olsun Döndü abla! Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın