Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin En Büyük 5 Kariyer Klübü

Türkiye'nin En Büyük 5 Kariyer Klübü

İsmail Galip Savuran
25.08.2014 - 16:49 Son Güncelleme: 25.08.2014 - 16:56

Üniversite kayıtlarının ve yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına bu kadar az bir süre kalmışken, artık sadece belirli birkaç bölüm degil bütün üniversite bölümlerinin öğrencilerine hitap eden öğrenci kulüplerini tanımakta fayda var! Kampüsün tadını çıkarırken hem yeni arkadaşlar edinmek, hem de kişisel gelişiminiz ve gelecek planlarınıza yardımcı olmak için kurulan pek çok öğrenci kulübünün arasından en iyilerini sizin için seçtik. İşte daha okula başlamadan adını bilmeniz ve takip etmeye hemen başlamanız gereken Türkiye'nin en iyi 5 kariyer odaklı öğrenci kulübü:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü (BUİK)

1. Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü (BUİK)

“Feel the excellence!” sloganıyla hareket eden BUİK’in temelleri 1953 yılına dayanıyor. Her yıl yaklaşık on adet etkinliğe imza atan kulübün uzun yıllardır istikrarla sürdürdükleri başarılı etkinlikleri arasında; bir uluslararası öğrenci kongresi olan Brandmarker ve Adventure Reklamcılık Yarışması, Enterprize, Finance Break başlıcalarıdır. Pek çok konuda diğer öğrenci kulüplerine örnek olmuş olan BUİK, Türkiye'yi münazara kavramıyla tanıştıran, ilk Kariyer Rehberi'ni çıkartan kulüp olmasının yanı sıra İşletme Kulüpleri ve Toplulukları Platformu'nun (İKTP) da kurucularından biridir. BUİK aynı zamanda okulun tek kampüs gazetesi olan Dinamik Gazete’nin 25. yılını kutlamaktadır.

Daha fazla bilgi ve iletişim için:

https://www.facebook.com/ikboun/

http://buik.boun.edu.tr/

2. ODTÜ İşletme Topluluğu (METU ManClub)

2. ODTÜ İşletme Topluluğu (METU ManClub)

“Renkli, köklü, profesyonel” bir öğrenci topluluğu olarak tanımlanan ODTÜ İşletme Topluluğu, kurulduğu 1992 yılından bugüne yaptığı etkinliklerle pek çok yeniliğe imza atarak; gerek ODTÜ’de gerekse Türkiye çapında adından söz ettirmeye devam ediyor. Yıl içinde 7 büyük etkinliğe imza atan topluluk, “Türkiye’nin ilk ve en büyük üniversitelerarası pazarlama kampanyası yarışması” Just Marketing ve Ankara’nın ilk ve tek geleneksel okul partisi Cheers gibi alanında öncü etkinliklerin yanı sıra; Finans Kongresi, Leaders@METU gibi önemli etkinliklerle adından söz ettiriyor. Ayrıca ODTÜ İşletme Topluluğu, İşletme Kulüpleri ve Toplulukları Platformu'nun (İKTP) da kurucularındandır.

Daha fazla bilgi ve iletişim için:

https://www.facebook.com/odtuisletmetoplulugu/

http://managementclub.metu.edu.tr/

3. İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü (İTÜ EMK)

3. İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü (İTÜ EMK)

1992’de kurulan kulüp, Türkiye’nin ilk proje yarışması tabanlı öğrenci sempozyumu olan Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu, Sektör Günleri gibi başarılı etkinlikleriyle özellikle Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencilerinin kişisel gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Avrupa Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Birliği (ESTIEM)ve Türkiye’den 13 seçkin üniversitenin üyesi olduğu Endüstri Mühendisliği Toplulukları Birliği (EMT) gibi topluluklara üye olan İTÜ EMK, geçtiğimiz yıl ikincisini düzenlediği UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması ile Türkiye’nin prestijli vaka analizi yarışmalarından birini düzenleme yolunda ilerliyor.

Daha fazla bilgi ve iletişim için:

https://www.facebook.com/ituemk/

http://www.emk.itu.edu.tr/

4. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü (ENSO)

4. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü (ENSO)

1989 yılından bu yana “Think big” sloganıyla çalışmalarını sürdüren ENSO, Boğaziçi Üniversitesi’nde daha sosyal ve eğlenceli bir eğitim hayatının yanında; P&R Days, Tech Fair, Engineering Days gibi etkinliklerle özellikle Mühendislik Fakülteleri öğrencilerine yönelik kariyer gelişim fırsatları sunuyor.

Daha fazla bilgi ve iletişim için:

https://www.facebook.com/BUENSO/

http://www.bounenso.com/

5. ODTÜ Verimlilik Topluluğu (ODTÜ VT)

5. ODTÜ Verimlilik Topluluğu (ODTÜ VT)

1992 yılında Endüstri Mühendisliği tabanlı olarak kurulan ODTÜ Verimlilik Topluluğu, ESTIEM (Avrupa Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Birliği)’in Türkiye’den ilk üyesi ve yine bir öğrenci organizasyonu olan EMT (Endüstri Mühendisliği Toplulukları Birliği)’nin de kuruluş aşamasından beri içinde yer alıyor. Yıl içinde Yönetim ve Mühendislik Günleri, Çözüm Sende gibi etkinliklerin de içinde yer aldığı 6 büyük etkinliğe imza atan topluluk, ulaştığı kitlenin yönetim ve mühendislik alanındaki bilgi birikimini arttırmayı hedefliyor.

Daha fazla bilgi ve iletişim için:

https://www.facebook.com/odtuverimliliktoplulugu/

http://www.odtuvt.org.tr/

İçeriğin Devamı Aşağıda

Not: Bu liste, yukarıda ismi geçen kulüplerin üye sayısı, sosyal medyadaki aktifliği ve yıl içinde gerçekleştirdikleri etkinlikler göz önünde bulundurularak tamamen objektif bir bakışla hazırlanmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0