Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Merkez Bankası Örnek Oldu: ABD'de TCMB İçin Seminer Düzenleniyor!

Türkiye Merkez Bankası Örnek Oldu: ABD'de TCMB İçin Seminer Düzenleniyor!

Merkez Bankası politika faizinin önemsizleştirildiği ilk söylendiğinde çok garipsemiş, sonrasında ise yaşayarak bunu tecrübe etmiştik. Enflasyon karşısında eksi getiriler, faiz kararının bir anlam ifade etmemesi gibi tecrübelerimiz dünyaya örnek oldu. ABD, Türkiye konuşulacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Mevcut politika başarısızlıklarına ve artan sosyoekonomik maliyetlere kimse şaşırmamalı"

"Mevcut politika başarısızlıklarına ve artan sosyoekonomik maliyetlere kimse şaşırmamalı"

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olarak gösterilen Hoover Enstitüsü'nün tek Türk üyesi olan Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Bakır, Stanford Üniversitesi'nde “Türkiye'de merkez bankacılığının kurumsuzlaştırılması” konulu bir seminer verecek. 

Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan haberine göre, 4 Mayıs'ta düzenlenecek olan seminerin tanıtımında ise şöyle denildi: 

Bu seminer, geleneksel merkez bankacılığı normlarının ve uygulamalarının kurumsuzlaştırılmasının, başkanlık sistemi yönetiminin bir aynası olduğunu ortaya koyuyor. Bu süreç sadece Merkez Bankası'nın değil, Türk devletinin de politika kapasitesini aşındırdı. Bu nedenle, süreç tersine çevrilmedikçe mevcut politika başarısızlıklarına ve artan sosyoekonomik maliyetlere kimse şaşırmamalı.

Caner Bakır'ın çalışmaları

Caner Bakır'ın çalışmaları

Prof. Bakır, merkez bankacılığının politik ekonomisini çok yönlü ve karşılaştırmalı olarak ele alan çalışmalara imza atarken, araştırma alanlarında da karşılaştırmalı ve uluslararası politik ekonomi, kamu politikası ve yönetimi, ulusal finansal sistemlerin çeşitleri, çokuluslu şirketler bulunuyor.

TÜSİAD da uyarmıştı!

TÜSİAD da uyarmıştı!

Kurumsuzlaşma, kurumların karar verme ve uygulama süreçlerinde öngörülebilir, uzun vadeli, bilimsel plan ve aksiyonlardan vazgeçilerek, istişare mekanizmasının yeterince çalıştırılmaması olarak özetleniyor. Bir süre önce TÜSİAD da kurumsuzlaşmanın Türkiye ekonomisi için en kritik sorun olduğunu belirterek, “Kurumlardaki bu eriyiş ülkemizin piyasalardaki görünümüne, itibarına ciddi hasar veriyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın