Görüş Bildir
Haberler
Türkiye 2-1 İsveç

etiket Türkiye 2-1 İsveç

Mustafa Boztepe
24.03.2016 - 18:25 Son Güncelleme: 24.03.2016 - 23:53

Fransa'da 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımımız hazırlık maçında Antalya'da İsveç ile karşılaştı. Millilerimiz Cenk Tosun'un 32. ve 81. dakikalarda attığı gollerle maçı 2-1 kazandı. İsveç'in golü ise 74. dakikada Andreas Granqvist'ten geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Terim: Milli takım olgusu Türkiye’de yerleşti

Fatih Terim: Milli takım olgusu Türkiye’de yerleşti

Türkiye A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, maç sonunda açıklamalarda bulundu. Önemli olan şeyin kazanmak olduğunu vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, oyunda kopukluklar olsa da düşüncelerini sahada uyguladıklarını söyledi.

İşte Fatih Terim’in sözleri:

“Futbolcularımızı tebrik ediyorum. Seyircilerimiz de iyiydi. Milli takım olgusu Türkiye’de yerleşti bu beni sevindirdi. Oyuncularımızın isteği, anlayışımıza uyan görüntüleri ve bu uğurda itaatli davranmaları beni mutlu ediyor. Düşüncelerimizi sahada uyguladık. Zaman zaman kopukluklar olabiliyor. Sonuç olarak ne olursa olsun kazanmak önemli. Eksiklerimiz maçtan sonra rahat rahat analiz edeceğimiz şeyler. Oyunun nasıl gerekirse öyle oynuyoruz. Kaptırdığımız anlardaki preslerimiz önemli prensiplerimizden biri oldu.”

“BURADAKİ FELSEFEYE UYULMALI”

“Stopersiz oynuyoruz. Hakna da sonradan stoper Topal da; ama görevlerini çok iyi yapıyorlar. Ahmet ve Çağlar’ı da sonradan soktuk, onlar da alışacaklar. Herkes her an çağırılabilir. Herkes formunu yükseltmeli .Hakan Balta’ya bakacağız. Sonuçtan herhalde herkes memnun. Kaybetmemek önemli bir şey. 11-12 maç oldu. Kaybetmemek önemli bir şey. Oyunun içinde taktik değiştirme olgunluğna erişmiş bir takımım var benim. Ben ne olursa olsun Yunus’u bir atak diye düşünüyorum. Cenk golü atmasaydı 4-2-3-1 oynayacaktık. Cenk atınca ondan sonra fazla bir zaman vardı. Kendi takımlarında nası oynarlar ona saygı duyuyorum ama burada bir anlayış ve felsefe var.”

“Onlara alıştılar da. Ritmimiz sonlara doğru düştü. Maalesef orta saha oyuncularımızın daha fazla olması lazım. Kenar oyuncularımız fazla ama ben onları orta alan oyuncusu gibi oynatmaya çalışıyorum. Oynadıkça daha iyi olacaklar. Gerçek orta saha Ozan var, Selçuk var. O kadar. Özellikle genç oyuncuların oynadıkları yere adapte olma zorunlulukları var. Bu benim felsefem.”

Açık Mert Korkusuz

Türkiye 2-1 İsveç

Türkiye 2-1 İsveç
  • Milli Takımımız 12 maçtır yenilmiyor. Son 6 maçta ise 5 galibiyet 1 beraberlik.

  • Türkiye, 12 Kasım 2014'teki 4-0'lık Brezilya yenilgisinden bu yana yaptığı 12 maçı da kaybetmedi.

  • Selçuk İnan, milli formayla çıktığı son beş maçta dört gole katkıda bulundu (üç gol, bir asist).

  • Fatih Terim İsveç'e karşı yenilmezlik serisini beş maça çıkardı (3G 2B).

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıkları kapsamında Antalya'da oynanan özel maçta İsveç'i ağırladı.

Maçın ilk dakikasından itibaren oyunun kontrolünü eline geçiren ve topla daha çok oynayan A Milli Takım, özellikle ilk 15 dakikalık bölümde etkili oldu. Kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan milliler, aradığı golü 32. dakikada buldu.

32. dakika Gökhan Gönül'ün kullandığı taç atışında Selçuk İnan meşin yuvarlağı havalandırdı. Ozan Tufan'ın kafa pasıyla ceza sahasına giren Cenk Tosun, kaleci Olsen'in sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

Cenk Tosun'un golü

Karşılaşmanın 37. dakikasında Hakan Balta sakatlanarak oyun dışına çıkarken yerine Ahmet Çalık oyuna dahil oldu.

İsveç mücadelenin 43. dakikasında John Guidetti ile gole yaklaştı ancak kalecimiz Volkan Babacan kalesini gole kapattı. 

İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve milli takımımız soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mücadelenin 57. dakikasında hızlı gelişen atağımızda Arda Turan'ın pası ile ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Volkan Şen'in çektiği şut az farkla kalenin solundan dışarı çıktı. 

74. dakikada  Andreas Granqvist İsveç adına beraberiği getiren golü kaydetti.

81. dakikada Cenk Tosun bir kez daha sahneye çıktı ve Selçuk İnan'ın kullandığı duran topta ceza sahasının içinde şık bir kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu ve takımımızı 2-1 öne geçirdi.

Cenk Tosun kendisinin ve milli takımımızın ikinci golünü böyle attı

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve 18 yıl aradan sonra Antalya'da sahne alan Milli takımımız hazırlık karşılaşmasında İsveç'i 2-1 mağlup etti.

Türkiye, yenilmezlik serisi rekoruna koşuyor

Türkiye, yenilmezlik serisi rekoruna koşuyor

Oynadığı son 12 maçı yitirmeyen ay-yıldızlı ekibin tarihteki yenilmezlik rekoru 16 olarak gerçekleşti.

Milli takım tarihine damga vuran Fatih Terim yönetiminde 22 Aralık 1994'te İtalya'ya 2-1 yenilen Türkiye, daha sonra çıktığı 16 müsabakayı da yitirmedi.

Bu dönemde İsrail, İsveç, İsviçre, Kanada (2), Honduras, Yeni Zelanda, Makedonya, Macaristan ve Belarus'u yenen milliler, Romanya, Paraguay, Şili, Finlandiya, İzlanda ve İsveç karşılamalarından da berabere ayrıldı. Millilerin yenilmezlik serisi 26 Mart 1996 tarihindeki 3-0'lık Çek Cumhuriyeti mağlubiyetiyle son buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Terim yönetimindeki 119. maçta 61. galibiyet

Terim yönetimindeki 119. maçta 61. galibiyet

A Milli Futbol Takımı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde oynadığı 119. maçta 61. kez galip geldi.

Ay-yıldızlı ekip, Terim'in saha kenarında yönettiği maçlarda 30 kez berabere kaldı, 28 kez de mağlup oldu.

Terim yönetiminde 181 gol atan milliler, kalesinde ise 125 gol gördü.

Millilerimiz sahaya 'Vatan Bölünmez' pankartıyla çıktı

Millilerimiz sahaya 'Vatan Bölünmez' pankartıyla çıktı

Türkiye ile İsveç takımlarının oyuncuları sahaya Suriyeli çocuklarla çıktı.

Türkiye ile İsveç takımlarının oyuncuları sahaya Suriyeli çocuklarla çıktı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
222
69
11
8
7
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Abi tamam Vatan Bölünemez'i anlıyorum da. Neden Suriyelilerle maça çıkıyorsunuz la ? İki ülkenin de vatandaşı değiller ve mülteciliğe de uymuyorlar.

Pasif Kullanıcı

Senin Türkiye'ni bu sahada görmek istemiyorlardı, sen de sana yapılanı başkasına yaparsan yandı gülüm keten helva.

Pasif Kullanıcı

Seremoni rezilliğindne dolayı hepinizin ta amına koymak istiyorum..O başörtülü suriyeli mülteci çocuklarının ne işi var orada. Yapılan çocuk istismarlığından... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bilmiyorum seni ama Benim Peygamberim Arap. Hem ne fark eder, Hintli olsa Araplarımı dışlayacaktık. Eğer kalitesiz gördüğün insanlar senin kaliteni düşürecek... Devamını Gör

Kaan Ergünlü

Şu maç haberlerinin içerisine 3 dklık bi özet koymak bu kadar mı zor ?