Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'den Seri Katil Çıkmamasının 8 Temel Sebebi

etiket Türkiye'den Seri Katil Çıkmamasının 8 Temel Sebebi

diazepam
21.05.2014 - 14:55 Son Güncelleme: 21.05.2014 - 14:56

Neden bizde hiç seri katil yok?

İşte cevabı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İyi eğitim almış, sigortalı işte çalışan adamın seri katillikte işi ne?

1. İyi eğitim almış, sigortalı işte çalışan adamın seri katillikte işi ne?

Bir grup Amerikan seri katili son derece iyi eğitim almış, üniversitede profesörlük yapan, son derece seçkin, varlıklı ve akıllı kişiler. Bizde böyle birinin seri katil olmasına imkan yok. Çünkü devlete kapağı atan, üniversitede hocalık yapan birisi hiç başını ağrıtmaz. Aydan aya maaşı yatar, döner sermayesi vardır, özlük hakları iyidir. Bir de evlenip çoluk çocuk yaptı mı seri katillik hak getire. Aydan aya tıkır tıkır yatan maaşı yemek, sosyal tesislerden ücretsiz yararlanmak varken seri katillik niye?

2. Zengin adam parasını seri katilliğe harcamaz!

2. Zengin adam parasını seri katilliğe harcamaz!

Bir başka seri katil grubu ise son derece zengin olmasına karşın hayatındaki heyecanı yitirmiş kişilerdir. Bunların her şeyi vardır, işleri yolundadır, ABD başkanı ile kanka olmuşlardır ama tatminsizdirler. Bu yüzden gündüz senatoda gezer akşam kılık değiştirip seri katil olurlar. Bizde bunun olması mümkün değildir. En büyük zengin aktivitesinin golf oynamak, yatla gezintiye çıkmak, hiç olmadı daha zengin olmak için işçilerinin haklarını yemek olduğu bir ülkede kimse heyecan peşine düşüp seri katil olmaz. Kaldı ki tek seferde toplu halde 300 insanın canına kıyan iş adamları varken tek tek neden uğraşsınlar ki?

3. Devlet baba...

3. Devlet baba...

Bir diğer grup seri katil ise sırf polisle dalga geçmek, kendi egolarını okşamak için bu işe girerler. Bizde bu tür bir seri katil olması mümkün değildir çünkü devlet babadır. Baba ile dalga geçilmez!

4. Kamera varmış bilemedim

4. Kamera varmış bilemedim

Bir grup ise ilk cinayetin ardından olaydan haz duyup devamını getiren psikopatlardan oluşur. Bizde genellikle toplumsal olayları önlemek maksadıyla her köşe başına konulan MOBESE kameraları bu arkadaşları armut gibi toplar. Hatta işlediği cinayetin ardından kameralara el salladığı için yarım saat içinde yakalanarak rekor kıran seri katil adaylarımız bile olabilir.

5. Deliyim ben!

5. Deliyim ben!

ABD'de 'vay be ne akıllı adammış' dedirtmek için seri katil olan tipler vardır. Bunlar mahkemede, karakolda şov yapar. Zekalarıyla gazetelere manşet olurlar. Bizde bu tür bir seri katil olsa bile haberimiz olmaz. Çünkü mahkemede ya deli ayağına yatıp yırtma peşine düşer ya da 'hatırlamıyorum' diyerek cinnete oynar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Babam içip içip bizi döverdi...

6. Babam içip içip bizi döverdi...

Çocuklukta geçirdiği travma sebebiyle seri katil olmak yaygın bir Amerikan adetidir. Ancak bizde bu sebeple seri katil olma kurumu olsaydı, ülke seri katile keserdi. Zira annesinden dayak yemeden büyümüş çocuk bulmak zor. Anne, baba hem döver hem sever inanışı bu tür seri katilliğin önünü kesmiştir.

7. Beni terk etti amirim, beni!

7. Beni terk etti amirim, beni!

Sevgilisinden, eşinden, bir hayat kadınından darbe yediği için seri katilliğe soyunan ve genellikle kadınlara musallat olan seri katil türü de sık karşılaşılan bir türdür. Ancak maalesef ülkemizde bir türlü önüne geçilemeyen kadına şiddet olayları seri katil müessesesinden çok daha fazla zarar ve kayıp vermekte ve bu katiller seri katile nazaran çok daha kısa sürede serbest kalmaktadır. O zaman neden seri katil olunsun ki?

8. Müge Anlı faktörü

8. Müge Anlı faktörü

Son olarak bizden seri katil çıkmamasının en önemli sebeplerinden biri Müge Anlı'dır. 'En iyisi benim' diye seri katili takriben 3 programın ardından yakalar ve adalete teslim eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
59
50
12
11
9
8