Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’de Yıllık Gayrisafi Yurt İçi Hasılası En Yüksek Olan 10 Büyükşehir

etiket Türkiye’de Yıllık Gayrisafi Yurt İçi Hasılası En Yüksek Olan 10 Büyükşehir

Begüm
03.08.2023 - 14:00

Türkiye'de piyasalarda biraz yolculuk yapmaya ne dersiniz? Bir ülke veya ülkeler tarafından belirli bir zaman diliminde üretilen ve satılan tüm nihai malların ve hizmetlerin piyasa değerinin parasal ölçüsü olan gayri safi yurt içi hasılalarına bakalım. İşte TÜİK'in verilerine göre Türkiye'de gayri safi yurt içi hasılaları en yüksek olan büyükşehirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mersin

10. Mersin

GSYH'ye göre yıllık kişi başına düşen gelirin 74 bin Türk Lirası olduğu Mersin, TÜİK verilerine göre %10'luk bir büyüme kaydetti.

9. Samsun

9. Samsun

Türkiye'de en fazla deniz ürünleri avcılığı ile öne çıkan Samsun, GSYH oranlarına göre yükseklerde yer alan bir şehir.

8. Muğla

8. Muğla

Turizm ile öne çıkan Muğla, yıllık kişi başı düşen gelirle de yüksek sıralarda yer alıyor. Yaklaşık olarak %25 büyümesi ile de öne çıkıyor.

7. Eskişehir

7. Eskişehir

Yüksek sıralarda yer alan Eskişehir, %9'luk bir büyüme gerçekleştirerek GSYH endeksinde en yüksek olan şehirler arasında yer aldı. Yıllık kişi başı gelir de 10.158 dolar olarak kaydedildi.

6. Antalya

6. Antalya

En yüksek artış gösteren iller arasında 1.sırada olan Antalya, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme elde etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kocaeli

5. Kocaeli

Kişi başına düşen GSYH'de 153 bin 479 TL ile ilk sırada yer alan Kocaeli de ilk beş il içerisinde yer alıyor. Aynı zamanda %20'lik bir büyüme de kaydetti.

4. Bursa

4. Bursa

Sanayi alanındaki faaliyetleri ile GSYH'ye en yüksek 5 il arasında bulunan Bursa, aynı zamanda hizmetler kategorisinde de büyüme sağladı.

3. İzmir

3. İzmir

En yüksek pay alanlar arasında yer alan İzmir, 462 milyar 152 milyon TL ile gayrisafi yurt içi hasılasından %6,4 pay aldı.

2. Ankara

2. Ankara

Ankara, 667 milyar 142 milyon TL ile gayrisafi yurt içi hasılasından toplam içerisinde %9,2 pay alarak ikinci en yüksek büyükşehir oldu.

1. İstanbul

1. İstanbul

2 trilyon 202 milyar 156 milyon TL ile en yüksek GSYH'ye ulaşan İstanbul, GSYH'den %30,4 pay aldı. Tarım, ormancılık, balıkçılık ve diğer hizmetler hariç tüm faaliyet alanlarından en yüksek payı aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın