Görüş Bildir
Haberler
Türk Rap Dünyasına Damga Vurmuş Unutulmaz Kavgalar ve Atılan Dissler

Türk Rap Dünyasına Damga Vurmuş Unutulmaz Kavgalar ve Atılan Dissler

Didem
08.08.2021 - 07:15

Rap müzik ve Hip-hop kültürü özellikle birkaç yıldır ülkemizde oldukça popüler. Birçok yetenekli şarkıcı hünerlerini sergileyerek Türk rap müziğine katkı sağlıyor ve başarılara imza atıyor. Tabii sektör büyüdükçe kavgalar ve tartışmaların yaşanması kaçınılmaz bir hal alıyor. Bazıları sosyal medya üzerinde yaşanıyor bazıları ise yapılan dissler (Kısaca rapçilerin birbirini yermek için söylediği parçalar) ile. Türkçe rapin en unutulmaz kavgaları neydi? Türkçe rapte hangi şarkıcılar birbirine diss attı? Türkçe rap sektörüne damga vurmuş olaylar hangileri? Sizler için derledik.

Şam, Şehinşah ve Uzi

Şam, Şehinşah ve Uzi

Şam (Şamil Oymak), 2019 yılında yaşadığı psikoz krizi yüzünden ''İstanbul Trip'' üyeleri ve ''Kadıköy Acil'' grubu hakkında açıklamalar yapmış. Şehinşah için ise '' Selo kendisini çok sevmese de popüler olduğu için ve rapi iyi olduğu için bana baskı yaptı. Ben de gruba ekledim.'' ifadelerini kullanmıştı. Bu konuşmadan sonra Şehinşah ile araları bozulmuştu. Şam daha sonralarda hastaneye kaldırıldı. Bir ay kadar hastanede kalan Şam, hastaneden çıktıktan sonra Şehinşah ile ilişkisini tamamen kesmişti. Şehinşah çıkardığı ''Talep- Arz'' isimli şarkıda Şam'a ''Hepsi şov, oynanan katıksız oyun. Satıldım sorgusuz arsızdı çocuk...Karışık konuşur kayışı kopuk. Yanlışı, doğrusu karışmış onun'' sözleriyle diss atmıştı. Şehinşah yine ''Trump'' isimli şarkısıyla ''Topla ağzın torba aynı Donald TrumpBoya bakın yakışmaz, noksanların arınmaz. Öncen olsa da klas, sonran aynı Donald Trump'' ile disslerine devam etti. Şam'dan uzun süre ses çıkmadı fakat sonra yüklediği şarkıyla diss attı. Şarkıda Şehinşah ile olan kavgalarına, onu nasıl yalnız bıraktığına, Şehinşah'ın karısıyla yaşadığı problemlerine ve rapçi Uzi'nin, rapçi Hidra ve Şehinşah arasındaki kavgasına değiniyordu.

Şam'ın Şehinşah ve Uzi'ye diss attığı şarkısı. 👇🏻

Şehinşah ise Şam'a ''666'' albümündeki ''Intro, Rehabilite, Dilemma X Kuytu'' şarkılarıyla Şam'a diss atarak cevap verdi.

Şehinşah ise Şam'a ''666'' albümündeki ''Intro, Rehabilite, Dilemma X Kuytu'' şarkılarıyla Şam'a diss atarak cevap verdi.

Sansar Salvo ve Khontkar

Sansar Salvo ve Khontkar

Rap sanatçıları Sansar Salvo ve Khontkar da Instagram canlı yayınında kavga etti. Karşılıklı küfürlerin havada uçuştuğu canlı yayında Sansar Salvo'nun ''Neden insanların ailesine küfür ediyosun, küfür etme'' sözleri üzerine Khontkar bu iddiayı kanıtlamasını istedi ve gerginlik en üst seviyelere ulaştı. Bu kavga Twitter'da da büyük ses getirmişti.

Modd ve Joker

Modd ve Joker

M.O.B şirketinin sanatçılarından Modd, Instagram hesabında canlı yayın yaparak Joker hakkında ağır sözler kullandı ve aile değerlerine küfür etti. Bu davranış yüzünden birçok tepki alan Modd, Instagram hesabından açıklama yaparak aile değerlerine küfür ettiği için üzgün olduğunu fakat yine de Joker'e hala gıcık olduğunu belirtti. Joker ise Instagram hesabından Modd'a attığı tweetlerinde söz ettiği eylemleri gerçekleştirmesi için çağrıda bulundu. Ardından Modd,  Joker'i arayıp kavgaya çağırdığı anları Instagram hesabında paylaştı. Modd daha sonra Twitter hesabından beş kişi tarafından saldırıya uğradığını açıkladı.

Hidra, Şehinşah ve Uzi

Hidra, Şehinşah ve Uzi

Şehinşah'ın Twitter'da  “Bazı arkadaşların kendi kendini bitirişleri bizi sevindiriyor, çünkü b*k gibi Rap yaptığını söylediğimizde biz suçlu oluyoruz”  ifadelerini kullanarak attığı tweete yakın rapçi Hidra'dan da destek geldi. Tartışmanın fitili “Yarası olan gocunur” tweetiyle alevlendi. Rapçi Uzi ile karşılıklı küfür içeren tweetleşmeler yaşandı. Tüm bunların ardından yüz yüze konuşma çağrıları yapılsa da anlaşma bir türlü sağlanamadı. Bir süre göndermeli tweetleşmeler devam etti.

Norm Ender, Ben Fero ve Ezhel

Norm Ender, Ben Fero ve Ezhel

Norm Ender, 2019 yılında çıkardığı ''Mekanın Sahibi' şarkısıyla Ben Fero, Ezhel ve Khontkar'a diss atmıştı.

Bu tartışmada Killa Hakan ve Ceza Ben Fero ve Ezhel'in yanında oldu.

Bu tartışmada Killa Hakan ve Ceza Ben Fero ve Ezhel'in yanında oldu.

Ceza röportajında ''Mekanın sahibi kimse olamaz!'' demişti.

Killa Hakan, yayınladığı videolarda Ezhel'in ve Ben Fero'nun yanında olduğunu söylemişti. Norm Ender'den ise sosyete çocuğu olarak bahsetmiş, Berlin'e çağırmış hatta ''İt gibi titrersin.'' ifadelerini kullanmıştı.  Ayrıca ''Norm Ender midir? Kinder mi?'' sözleri sosyal medyada oldukça konuşulmuştu.

Ezhel bu olayların ardından ''Lolo'' adlı parçasını yayınlamıştı. Rapseverler onun bu parçasının Norm Ender'e atılmış bir diss olduğunu düşünselerde şarkının prodüktörlüğünü yapan DJ Artz ''Lolo'' adlı parçanın diss parçası olmadığını açıkladı.

Norm Ender'in ''Fight Kulüp'' şarkısını diss olarak almasıyla ilgili de konuştu. Şarkının çok önceden yapıldığı ancak yeni yayınlandığını söyledi. Killa Hakan, Ceza, Ezhel ve Ben Fero'yu buluşturan ''Fight Kulüp'' 👇🏻

Massaka ve Kodes

Massaka ve Kodes

Kodes, birlikte şarkı yaptıkları Almanya'da yaşayan Rapçi Massaka'nın şarkı borcunu geçen onca yıla rağmen hala ödemediğini söyledi. Hatta Massaka'nın ödemeyi yapmayacağını ve kendisine ait görüntüleri elinde tuttuğunu söyledi. Yine Massaka'nın  'Eğer paranı istersen bu görüntüleri her yere yollayacağım' diyerek Kodes'i tehdit ettiğini öne sürdü. Kodes, Massaka ile yargıda hesaplaşacağı açıklamasını yaptı.

Şehinşah& Hidra, Khontkar

Şehinşah& Hidra, Khontkar

Twitter'da yapılan karşılıklı atışmalar sonrası Hidra, ''Sniper'' adlı şarkıyla Khontkar'a diss attı. Rap dünyasından bu şarkıya destek verenler oldu. Bu disse cevap gecikmedi. Khontkar, Hidra'nın ''Beyaz diş'' şarkısına atıfta bulunarak ''Altın diş'' şarkısıyla Hidra ve Şehinşah'a diss attı. Twitter'daki tartışmalar sürerken Şehinşah ise Khontkar'a ''Shedder'ı Krang'in'' şarkısıyla cevap verdi.

İşte o parçalar. 👇🏻

Hidra - SNIPER

Khontkar - Altın Diş (Prod. By Muerte Beatz & SKAIIARTS)

Şehinşah | Shredder’ı Krang’in (Beat By OUZ BAYDAR)

Massaka36 ve Diablo63

Massaka36 ve Diablo63

Şüphesiz Türk rap dünyasına bomba gibi düşen olaylardan birisi de sürekli dissleşen iki rapçi Massaka ve Diablo 63'ün aynı kişi çıkması. Birbiriyle sürekli dissleşen Massaka ve Diablo'nun arasında çatışma bile çıktığı iddia edilmişti. 

Maskem şarkısı ve klibi ile bütün olaylar ortaya çıktı. Maskem şarkısının başında Massaka’yı hedef alan şarkı sonlara doğru gerçekleri açığa kavuşturuyor. Şarkının video klibinin sonunda Diablo63 maskesiz hale geliyor ve Massaka’nın Diablo63 ile aynı kişi olduğunu görülüyor.

İşte o şarkı. 👇🏻

İçerikte olmayan ama sizin unutamadığınız bir kavga ya da olay varsa yorumlarda buluşalım. 🤗

Rap müziğe meraklıysan ilgini çekebilir. 😊

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
14
7
4
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın