Görüş Bildir
Haberler
TCMB Başkanı'nın Görevden Alınması Ardından Türk Lirası Haftaya Kayıplarla Başladı

TCMB Başkanı'nın Görevden Alınması Ardından Türk Lirası Haftaya Kayıplarla Başladı

FreiGeist
08.07.2019 - 09:18

Türk Lirası, görev süresi 2020'de dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınarak yerine yardımcısı Murat Uysal'ın atanmasının ardından haftaya sert değer kayıpları ile başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolar/TL 5.80'e yöneldi, ardından geri çekildi.

Dolar/TL 5.80'e yöneldi, ardından geri çekildi.

Cuma günü 5.6345'ten kapanan dolar/TL gece 5.8245 ile 25 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeye yükseldikten sonra bu sabah 5.75'in üzerinde işlem gördü.

Uzman görüşü: "TCMB'nin bağımsızlığına ilişkin endişeler kurda yükselişe neden oldu"

Uzman görüşü: "TCMB'nin bağımsızlığına ilişkin endişeler kurda yükselişe neden oldu"

Işık Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Yusuf Kavak, TCMB'nin bağımsızlığına ilişkin endişelerin kurda yükselişe neden olduğunu söyleyerek, '25 Temmuz'daki PPK toplantısını 100 baz puan faiz indirimi ile nötr bir şekilde atlatmayı beklerken, Erdoğan'ın son açıklamalarının ardından piyasada biraz daha sert faiz indirimi olabileceği beklentisi hakim olmaya başladı. Şu an bakıldığında dış piyasalar daha fazla indirim olabileceği beklentisini fiyatlıyor. Bunu da kurun Cuma günkü kapanışın hala çok üzerinde olmasından alıyoruz. Diğer taraftan bu hafta S-400'lerin teslim edilmesi bekleniyor. TCMB beklentisinin yanı sıra bir de ABD'den yaptırım gündeme gelirse dolar/TL 6 seviyesi ve üzerine hareket edebilir' dedi.

Uysal'dan durumu yatıştıracak açıklama gelmesi ve sıkı para politikasının devam edebileceği sinyallerinin görülmesi, S-400 konusunda da yaptırım gelmeyeceği beklentilerinin devam etmesi halinde kurun tekrar 5.60 seviyelerine çekilebileceğini belirten Kavak, 'Ancak böyle bir hareket şu an için sürpriz görünüyor, geçen haftaki iyimserliğe karşın TL bu hafta negatif tarafta' dedi.

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınarak yerine yardımcısı Murat Uysal'ın atanmıştı.

Hürriyet gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmara Bölgesi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, Çetinkaya’nın görevden alınmasıyla ilgili “Kendisine ekonomi toplantılarında defalarca faizi indirmesi gerektiğini söyledik. ‘Faiz düşerse, enflasyon düşer’ dedik. Gerekeni yapmadı. Aynı kulvarda değildik” dediğini aktarmıştı.

Merkez Bankası, yeni başkanı Murat Uysal ile ilk olağan toplantısını 25 Temmuz'da gerçekleştirecek.

Merkez Bankası, yeni başkanı Murat Uysal ile ilk  olağan toplantısını 25 Temmuz'da gerçekleştirecek.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
39
15
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hulusi Baba

Adam koyuyorsunuz bize zarar, adam alıyorsunuz bize zarar... Sırf bize zararsınız..

Anıl Adalıer

merkez bankasina baska bir ülkede müdahale edildiğini görmedim. zaten ataturk'ün Türkiye cumhuriyet merkez bankası ismini koymasının bir sebebi var. çünkü bu... Devamını Gör

semih yurdakul

ABD de adayları belirleyen Başkan İngiltere de kraliçe atar, Almanyada cumhurbaşkanı Fransada yine cumhur başkanı atar... VE HİÇ BİR ATANAN BAŞKAN (SEÇİM Hİ... Devamını Gör

TruthorWhatever

Müslümanlara güç verirsen ne olur vol.6