Görüş Bildir
Haberler
Türk Kadınlarına Hakaret Eden Afgan Hakkında 6 Yıla Kadar Hapis İstemi

Türk Kadınlarına Hakaret Eden Afgan Hakkında 6 Yıla Kadar Hapis İstemi

Sosyal medyada Türk kadınlarına hakaret eden Afganistanlı serbest gazeteci Sunatullah Saadat hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, Saadat'a 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soruşturma tamamlandı

Soruşturma tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 9 Ağustos 2021'de sosyal medya paylaşımlarında 'Afgan sosyal medya kullanıcısı Türk milletine hakaret etti' şeklindeki haber ve paylaşımlarla yer alan video içeriğine ilişkin Youtube videosu bulunduğu kaydedilerek, şüpheli hakkında resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bazı vatandaşlar tarafından CİMER'e yapılan ihbarlar sonucu Kırşehir ve Antalya'da açılan soruşturmaların birleştirildiği kaydedildi.

6 yıla kadar hapsi isteniyor

6 yıla kadar hapsi isteniyor

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce yapılan araştırma sonucunda videonun Afganistan vatandaşı Sunattullah Saadat'a ait olduğu tespit edildi.

Şüpheliye ulaşılamaması üzerine 13 Ağustos 2021'de ifadesi alınmak üzere yakalama kararı verildi.

Sunattullah Saadat hakkında, 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından toplam 2 yıl 3 aydan 6 yıla kadar hapis talep edildi.

Diğer soruşturması devam ediyor

Dava, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Öte yandan, şüpheli hakkındaki Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, TBMM'yi, hükümeti ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama' suçundan açılan soruşturma ise devam ediyor.

Afganistanlı serbest gazeteci Sunatullah Saadat, göçmen karşıtı açıklamalarıyla bilinen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı hedef aldığı videosunda tepki çeken ifadeler kullanmıştı. 

Saadat 'Beyefendi diyorsun ki geride kalan eğitimsiz, kendi ülkenizde gençler hangi halde? Gece gündüze kadar göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? Dünyada beş kuruş için, on lira için hangi işleri yapmıyorlar? Ülkemiz savaşla bozmuşlarsa izin ülkenizi kültürle bozmuşlar' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
12
10
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nuray

Suç sen de değil. suç sana bu ülkenin kadınlarına dil uzatıracak! özgüveni verenlerde vatansız itler. .

ömer

Hakaret eder çünkü öle yetişmiş öle görmüş vatandışlık verenlere hapis istemi lazım artık

Deli Cavus

Bu afganlar hangi statüde ülkeler sığınmacımı nasıl giriyorlar böyle rahat şekilde.