Görüş Bildir
Haberler
Turist Sayısında Son 17 yılın En Büyük Düşüşü Yaşandı

Turist Sayısında Son 17 yılın En Büyük Düşüşü Yaşandı

Turizm sektöründe kayıplar giderek artıyor. Başta, uçak krizinin yaşandığı Rusya olmak üzere, hemen tüm ülkelerden gelen ziyaretçi sayısında önemli düşüşler yaşanıyor. Nisan ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28.07 azalı gösterdi. Bu son 17 yılın en büyük düşüşü oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Nisan ayında, istatistiklere giren 95 ülke içinde yalnızca Ermenistan, Gürcistan, İran, Yemen, Suudi Arabistan, Ürdün ve Bahreyn dışındaki tüm ülkelerden gelen turist sayısında ağırlıklı olarak yüzde 30-70 arasında azalmalar gerçekleşti.

Türkiye'ye Nisan ayında gelen toplam yabancı turist sayısı yüzde 28.07 düşüşle, geçen yılki 2.4 milyon kişiden, bu yıl 1.8 milyon kişiye geriledi.

Türkiye'ye gelen turist sayısı Nisan ayında 9. ay üst üste düşüşünü sürdürerek 2006'dan bu yana en uzun düşüş dönemi ve turist sayısında 17 yılın en büyük düşüşü yaşandı.

Rus turistlerde yüzde 79 azalış

Rus turistlerde yüzde 79 azalış

Türkiye'ye en çok turist gönderen Almanya'dan gelen turistlerde yüzde 35.43, Rusya'dan gelenlerde yüzde 79.28, İngiltere'den gelen turistlerde de yüzde 24.41 azalma yaşandı.

Bu dönemde en büyük düşüş yüzde 82.66 ile Avustralya'dan gelen turistlerde yaşandı. Bu ülkeyi, yüzde 80.04 ile Irak, yüzde 79.28 ile Rusya, yüzde 76.40 ile Libya, yüzde 73.58 ile Lüksemburg, yüzde 72.62 Yeni Zelanda izledi.

Bakanlık verilerine göre Türkiye'ye yolladığı turist sayısında yüzde 50'den fazla düşüş gösteren ülkeler arasında, Belçika, İspanya, İsveç, İtalya, Portekiz, Polonya, Macaristan, Meksika, Güney Kore, Hırvatistan, Slovenya, Çin, Brezilya, Tayland yer aldı.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
51
48
32
29
24
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Ahmet

Yalan haber...O kadar suriyeli geldi ülkemize. Artık sen de dış mihrakların maşası olmuşsun onedio,merve ç. yi de al git buradan.

Serhan Kuyumcu

Medya yok.Gazetecilerin hapiste. Ülkene orta doğu dışında yabancı turist gelmiyor. Gelenler ekseriyetle arap. Ülken mülteci ne idüğü belirsiz insan dolmuş.ül... Devamını Gör

ömer çiftcioğlu

bu düşüşler çok normal hatta benim beklentime göre yine iyi durumda turist sayısı zaten diğer sorunlar çözülünce turizm her zaman gelişir bu cennet ülkede /b... Devamını Gör