Görüş Bildir
Haberler
Tüp Bebek Tedavisi Kaç Ay Arayla Olur?

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Ay Arayla Olur?

Şebnem Sucu
03.03.2022 - 10:22

Bir çeşit yardımcı üreme tekniği olan tüp bebek tedavisi, bazı nedenlerden ötürü çocuk sahibi olamayan çiftlerin hayallerine ulaşmalarına yardımcı olan bir tedavi şeklidir. Nihayetinde tamamen normal bir gebeliğin sağlanabildiği tüp bebek tedavisinde sonuçlar transferden 14 gün sonra, kanda beta HCG değerinin yüksekliği doğrultusunda değerlendirilir. Tüp bebek tedavisi tek bir kereye mahsus olmamakla birlikte, hamileliğin sağlanamadığı durumlarda bazı çiftler tedaviyi tekrar denemek isteyebilirler. Peki, tüp bebek tedavisi kaç ay arayla olur? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Normal yollarla hamile kalamamanın altında yatan birçok sebep bulunur. Kadınlarda; rahimde, yumurtalıklarda ve tüplerde problemler erkeklerin sperm kalitesini etkileyen durumlar gebelik oluşumunun önüne geçebiliyor. Tüm bunlara yönelik tedaviler ile hamilelik birçok çift için mümkün olabiliyor. Bazen birinci, bezen de ikinci denemede gebelik elde edilebiliyor. Peki, tüp bebek tedavisi kaç ay arayla olur? İşte cevabı…

Başarısız Tüp Bebek Tedavisi Hakkında

Başarısız Tüp Bebek Tedavisi Hakkında

Tüp bebek tedavisinde kadının yaş faktörü önemlidir. Buna göre 35 yaşından genç kadınlarda başarı oranının %60 olduğu düşünülmektedir. Evet, ama yalnızca yaş faktörü değil, sebebi açıklanamayan bir kısırlık var ise geçirilirmiş karın ameliyatları, sperm kalitesinde sorunlar, ya da enfeksiyonlara bağlı karın içinde yapışıklıklar gibi birçok etken tüp bebek tedavisinin başarı oranını düşürebiliyor. 

Tedavide istenen sonuca ulaşmak için başarısızlığın altında yatan nedenlerin incelenmesi gerekir. Uygun görülürse tedavide; genetik, teşhis, suni ana rahmi oluşturma ve sperm seçme işleminin değiştirilmesi gibi yöntemlere başvurulabilir. 

Tüp bebek tedavisinde diğer denemede başarı oranını arttırmak ve beklenen sonucu almak için ilk tedavideki başarısızlığın hangi sebeplerden kaynaklandığının belirlenmesi ve tedavi edilmesi gerekir. Gebeliğe engel olan durum ortadan kaldırmadan tekrar tedaviye başlamak istenmeyen sonuçların yeniden elde edilmesini kaçınılmaz kılacaktır.

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Ay Arayla Olur?

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Ay Arayla Olur?

Başarısız bir tüp bebek tedavisinin ardından çiftler 2 ila 3 aylık bir ara ile yeniden tüp bebek tedavisine başvurabilirler. Bu süre kadının en az iki defa adet görmesi üzerine belirlenir. 

Hiçbir sağlık sorunu olmayan çiftlerde bile tüm aşamalar sorunsuz bir şekilde ilerlese de gebelik elde edilemeyebiliyor. Ancak ilk denemeden sonra hemen ümitsizliğe kapılmamak gerekir. İlk denemenin başarısız olması diğer denemelere asla yansımaz. Aksine sorunların tespiti açısından hamilelik şansını da artabilir. 

Bunun yanı sıra kadının yaşı 35’ten büyükse deneme en kısa sürede tekrar yapılmalıdır. Çünkü ilerleyen yaşla birlikte yumurtalıkların işlevlerinde azalma meydana gelir. Dolayısıyla 35 yaş üstü kadınlar denemeden 1 ay sonra tek bir kez adet görmeleri halinde tedaviden tekrar yaralanabilirler.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın