Görüş Bildir
Haberler
Tüm Zamanların En Efsanevi Dizilerinden Biri Olan Merlin'i Bayılarak İzleyenlerin Sevebileceği Diziler

Tüm Zamanların En Efsanevi Dizilerinden Biri Olan Merlin'i Bayılarak İzleyenlerin Sevebileceği Diziler

Büyücüler, ejderhalar ve destansı kahramanlık hikayelerine daldıran efsanevi dizi Merlin, bittiğinden beri ardında boş bir yere sahip. Merlin'in bizde bıraktığı o büyük boşluğu dolduracak, belki de ondan daha heyecanlı fantastik dizileri sizler için derledik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Cursed, 2020

21. Cursed, 2020

IMDb: 6.0 

Özet: Im Jin Hee, halkla ilişkiler alanında çalışan bir muhabirdir. Güney Kore'nin en büyük bilişim şirketi Forest'ın karıştığı bir şiddet olayını haber yapar. Forest'ın başkanı Jin Jong Hyun'dur. Büyük ölçüde şamanizme güvenmektedir. Im Jin Hee soruşturması sırasında Forest'a bağlı bir ruhani danışmanlık şirketi olduğunu öğrenir. Bu bağlı şirketin başkanı Jin Kyung'dur. Im Jin Hee, Orman'ın arkasındaki sırrı ortaya çıkarmaya çalışırken So Jin ile tanışır. So Jin bir ruh tarafından ele geçirilmiştir ve özel bir yeteneği vardır. 

Oyuncular: Katherine Langford, Devon Terrell, Gustaf Skarsgård 

Yaratıcılar: Frank Miller, Tom Wheeler

20. Camelot, 2011

20. Camelot, 2011

IMDb: 6.5 

Özet: Kral Uther yemek yerken ölecek, İngiltere kaosa sürüklenecek. Büyücü Merlin'in hedefi karanlık gelecekte genç ve aceleci Arthur'u, Uther'in gizli oğlu ve mirasçısı yapmak olacak. Arthur Britanya'yı birleştirmek babasının kurduğu krallığı genişletmek ülkesine ve Britanya'ya barış ve huzur getirmek amacıyla kolları sıvayacak. 

Oyuncular: Joseph Fiennes, Jamie Campbell Bower, Tamsin Egerton 

Yaratıcılar: Chris Chibnall, Michael Hirst

19. Atlantis, 2013–2015

19. Atlantis, 2013–2015

IMDb: 6.5 

Özet: Efsanevi kahramanlar ve efsanevi yaratıklar dünyasında bir fantezi tiyatrosu. Gizemli bir yer; Yunan mitolojisinin yaşadığı yer bu Atlantis şehri. İki yeni arkadaşı Pythagoras ve Herkül tarafından desteklenen Jason'ın maceralarını konu alan fantastik bir dünya. 

Oyuncular: Mark Addy, Jack Donnelly, Robert Emms 

Yaratıcılar: Howard Overman, Johnny Capps, Julian Murphy

18. The Shannara Chronicles, 2016–2017

18. The Shannara Chronicles, 2016–2017

IMDb: 7.1 

Özet: The Shannara Chronicles, üç kahramanın dünyayı yok etmek isteyen şeytani bir orduyu durdurmak için yaptıkları yolculuğu anlatıyor. Dizinin kahramanları ise bir Elf prensesi olan Amberle, göçebe bir insan olan Eretria ve yarı insan yarı elf olan Wil.  

Oyuncular: Austin Butler, Ivana Baquero, Manu Bennett 

Yaratıcılar: Alfred Gough, Miles Millar

17. Disenchantment, 2018–2023

17. Disenchantment, 2018–2023

IMDb: 7.2 

Özet: Disenchantment, parçalanmak üzere olan Orta Çağ krallığı Dreamland’de geçiyor. Bentwood Prensi Guysbert ile evlenmekten vazgeçen Prenses Bean kendisini farklı bir dünyanın içerisinde bulur. Düğün töreninden kaçan prenses kendi kaderini çizmek için sarayından çıkarak gerçek dünyaya adım atar. Hayatta kim olduğunu çözmeye çalışan Bean, Elf arkadaşı Elfo ve içindeki şeytan Luci ile türlü maceralara atılır. Fantastik yaratıklarla dolu bu dünyada canavarlar, cinler, mitolojik yaratıklar, iblisler, troller, morslar ve birçok budala insan yer alıyor. 

Oyuncular: Abbi Jacobson, Eric André, Nat Faxon 

Yaratıcılar: Matt Groening, Josh Weinstein

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Primeval, 2007–2011

16. Primeval, 2007–2011

IMDb: 7.2 

Özet: İngiltere'nin her yerinde garip anomaliler görülmeye başladığında, Profesör Cutter ve ekibi Dünya'nın uzak geçmişinden ve yakın geleceğinden gelen her türlü tehlikeli tarih öncesi yaratığın izini sürmeli ve onları yakalamalıdır. 

Oyuncular: Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Ben Miller 

Yaratıcılar: Tim Haines, Adrian Hodges

15. Sleepy Hollow, 2013–2017

15. Sleepy Hollow, 2013–2017

IMDb: 7.3 

Özet: Adını, hikayenin geçtiği kasabadan alan dizinin günümüzde geçtiğine bakmayın, hikaye oldukça eskiye dayanıyor: 1781 yılında Ichabod Crane iç savaş döneminde büyük bir düşmanla karşılaşır ve onu canı pahasına da olsa öldürmeyi başarır. Yüzyıllar sonra, günümüzde bir mağaradaki mezarında gizemli bir şekilde uyanan Crane, aklındaki birçok soruyla beraber hiç alışık olmadığı bu yeni dünyaya ayak uydurmaya çalışır. Ancak bilmediği birşey vardır ve o da kendisiyle beraber öldüğünü sandığı esrarengiz düşmanı da dirilmiştir. 

Oyuncular: Tom Mison, Lyndie Greenwood, Nicole Beharie 

Yaratıcılar: Phillip Iscove, Alex Kurtzman, Roberto Orci

14. Robin Hood, 2006–2009

14. Robin Hood, 2006–2009

IMDb: 7.4 

Özet: Robin Hood ve Neşeli Adamları'nın Sherwood ormanındaki hayatını anlatan güncellenmiş bir dizi. Birlikte zenginlerden çalıp fakirlere verirken, bir yandan da düşmanları Sir Guy of Gisborne ve Nottingham Şerifi'nden kaçıyorlar. 

Oyuncular: Jonas Armstrong, Gordon Kennedy, Sam Troughton 

Yaratıcılar: Foz Allan, Dominic Minghella

13. Reign, 2013–2017

13. Reign, 2013–2017

IMDb: 7.5 

Özet: Kraliçe Mary’nin bilinmeyen ve daha önce anlatılmamış iktidara yükselme hikayesi; 15 yaşında ve Prens Francis ile nişanlıyken Fransa’ya gelmesi ve üç yakın arkadaşıyla yaşadıkları anlatılıyor. Öfkeli düşmanlar, karanlık güçler ve cinsel entrikalar dünyasında sarayda yaşarken hayatta kalma hikayesi. 

Oyuncular: Adelaide Kane, Megan Follows, Celina Sinden 

Yaratıcılar: Laurie McCarthy, Stephanie Sengupta

12. Constantine, 2014–2015

12. Constantine, 2014–2015

IMDb: 7.5 

Özet: DC Comics'in John Constantine hikayelerini ve bu hikayelerdeki karakterlere dayalı olan dizi esrarengiz ve ipe sapa gelmez bir dolandırıcıyken istemeden karanlık güçlere karşı insanları koruyan, doğaüstü güçlere sahip bir dedektife dönüşen John Constantine'i konu alıyor. 

Oyuncular: Matt Ryan, Harold Perrineau, Charles Halford 

Yaratıcılar: Daniel Cerone, David S. Goyer

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Legend of the Seeker, 2008–2010

11. Legend of the Seeker, 2008–2010

IMDb: 7.6 

Özet: Genç korucu Richard Cypher'ın hayatı, ormanda gördüğü güzel Kahlan'ı kurtarmasıyla tamamen değişir. Kötülerin kötüsü, şer büyücüsü Darken Rahl'ın suikast timinden kaçan bu gizemli kadın, son büyücü Zedd'i aramaktadır. Zira sadece Zedd, efsanevi Doğruluk Kılıcı'nın korkunç gücünü kullanıp, bozulmamış kalbe ve kararlılığa sahip birini Doğruluk İzcisi olarak atayabilir. 'Legend of the Seeker', mütevazı korucu, esrarengiz Kahlan ve büyücüden oluşan üçlümüzün, gelmiş geçmiş en kötücül insan Darken Rahl'ın bu antik ve korkunç gücü ele geçirmesini engellemek için yaptıkları destansı yolculuğu resmediyor. 

Oyuncular: Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence 

Yaratıcılar: Stephen Tolkin, Kenneth Biller

10. Shadow and Bone, 2021–

10. Shadow and Bone, 2021–

IMDb: 7.6 

Özet: Sonsuz iki karanlık bariyer tarafından bölünmüş bir dünyada, genç bir asker ve haritacı olan Alina Starkov, içinde saklı bir gücü keşfeder. Bu güç sayesinde dünyasını birleştirmeye çalışan Alina’ya karşı tehlikeli güçler birtakım planlar kurar. Serseriler, hırsızlar, suikastçılar ve azizler artık bir savaşın içindedir ve bu savaşı kazanmak için büyüden fazlası gerekir. 

Oyuncular: Jessie Mei Li, Ben Barnes, Archie Renaux 

Yaratıcı: Eric Heisserer

9. The Magicians, 2015–2020

9. The Magicians, 2015–2020

IMDb: 7.6 

Özet: Zekasıyla yaşıtlarının arasından sıyrılan Quentin Coldwater, günlük hayatın monotonluğundan, Fillory adlı büyülü bir dünyada geçen fantastik kitapları okuyarak kaçmakta ama herkes gibi o da büyünün gerçek olmadığını düşünmektedir. Ta ki kendini New York'un kuzeyindeki çok gizli ve seçkin bir büyücülük okulunda bulana kadar. Burada dostluğu ve aşkı öğrenip hayal bile edemeyeceği doğaüstü bir güce erişen Quentin, günün birinde arkadaşlarıyla yaptığı inanılmaz bir keşifle eşsiz olduğu kadar tehlikeli ve karanlık bir yolculuğa çıkacaktır. 

Oyuncular: Stella Maeve, Hale Appleman, Arjun Gupta 

Yaratıcılar: Sera Gamble, John McNamara

8. Once Upon a Time, 2011–2018

8. Once Upon a Time, 2011–2018

IMDb: 7.7 

Özet: Hepsi sonsuza kadar mutlu mesut yaşadılar… Ya da herkesin bu cümleye inanması sağlandı. Şimdi 28 yaşında olan Emma Swan kendisine nasıl bakacağını biliyor çünkü bebekken terk edildiğinden beri o bunu zaten yapıyor ama onunda yıllar önce terk ettiği oğlu onu tekrar buluyor ve işte her şey burada değişmeye başlıyor. Henry şimdi 10 yaşında ve Emma’nın yardımına muhtaç. Çünkü Henry aslında Emma’nın alternatif bir dünyadan geldiğine ve Pamuk Prenses ve yakışıklı Prens’in kızı olduğunu inanıyor. 

Oyuncular: Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison, Lana Parrilla 

Yaratıcılar: Adam Horowitz, Edward Kitsis

7. Da Vinci's Demons, 2013–2015

7. Da Vinci's Demons, 2013–2015

IMDb: 7.9 

Özet: Tarihsel fantezi diyebileceğimiz fantezi dizisinde bir yandan Da Vinci'nin 25 yaşındayken hiç anlatılmamış hikayesini, geleceği 'icat etme'sini anlatıyor, bir yandan da 'fikirlerin ve inançların kontrol edildiği tarihi bir zamanda tek adamın, fikirleri özgür kılma mücadelesi' işleniyor. 

Oyuncular: Tom Riley, Gregg Chilingirian, Eros Vlahos 

Yaratıcı: David S. Goyer

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Medici, 2016–2019

6. Medici, 2016–2019

IMDb: 7.9 

Özet: 15. yüzyılın başlarında Floransa'da geçen politik bir aile dramı. Cosimo de' Medici babası Giovanni birden öldüğünde, onun fevkalade zengin, bankacılık hanedanı ailesinin dümeni içinde kendini bulur. Fakat Cosimo tehlikeli bir sır gizlemesi sebebiyle Giovanni öldürüldü. Şimdi Cosimo ve kardeşi ailenin zenginliğini ve gücünü korumak maksadıyla katilini ortaya çıkarmalıdır.  

Oyuncular: Daniel Sharman, Alessandra Mastronardi, Synnove Karlsen 

Yaratıcılar: Nicholas Meyer, Frank Spotnitz

5. The Witcher, 2019–

5. The Witcher, 2019–

IMDb: 8.0 

Özet: Yalnız bir canavar avcısı olan Rivialı Geralt, insanların yaratıklardan bile daha kötü olabildiği bir dünyada kendine yer edinmeye çalışmaktadır. Ancak kader onu güçlü bir büyücü ve tehlikeli bir sırra sahip genç bir prensesle karşılaştırır. Üçlü, artık her geçen gün daha da vahşi hale gelen bu kıtada birlikte yürümeyi öğrenmelidir. 

Oyuncular: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra 

Yaratıcı: Lauren Schmidt Hissrich

4. Galavant, 2015–2016

4. Galavant, 2015–2016

IMDb: 8.1 

Özet: Bir zamanlar, gözü pek kahraman Prens Galavant hayatının aşkı Madalena'yı kötü Kral Richard'a kaptırmıştı. Şimdi, düşmüş kahramanımız intikam almaya ve 'sonsuza dek mutlu' yaşamına geri dönmeye hazır. Ancak bu peri masalı müzikalinde yol boyunca birkaç kıvrım ve dönüş olmadan olmayacak. 

Oyuncular: Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones 

Yaratıcı: Dan Fogelman

3. The Tudors, 2007–2010

3. The Tudors, 2007–2010

IMDb: 8.1 

Özet: Oscar ödüllü Elizabeth'in yazarı Michael Hirst'ten genç Kral VIII. Henry'nin çalkantılı yaşamı ve olaylı aşklarını konu edinen çarpıcı bir yapım. 1500'lerin büyülü atmosferinde bir yolculuğa çıkarken İngiliz tarihinin en ünlü krallarından biri olan Henry, izleyicilere her saniyesi dolu geçen bir dram sunacak. 

Oyuncular: Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill, Anthony Brophy 

Yaratıcı: Michael Hirst

2. Penny Dreadful, 2014–2016

2. Penny Dreadful, 2014–2016

IMDb: 8.2 

Özet: Viktorya dönemi Londra'sının karanlık sokaklarında geçen bu korku dizisi, Dracula, Frankenstein, Dorian Gray ve diğerlerinin iç içe geçen klasik hikayelerini anlatıyor. 

Oyuncular: Josh Hartnett, Timothy Dalton, Eva Green 

Yaratıcı: John Logan

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Game of Thrones, 2011–2019

1. Game of Thrones, 2011–2019

IMDb: 9.2 

Özet: Krallık dediğin savaşsız olur mu? En güçlü krallığı kurup, huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. 

Oyuncular: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington 

Yaratıcılar: David Benioff, D.B. Weiss

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın