Görüş Bildir
Haberler
TOKİ, Kanal İstanbul’un Çevresine İnşa Edilecek Konut Projesinin İhalesini İptal Etti

TOKİ, Kanal İstanbul’un Çevresine İnşa Edilecek Konut Projesinin İhalesini İptal Etti

Kübra Köklü
28.09.2022 - 20:01 Son Güncelleme: 28.09.2022 - 20:27

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ),  Kanal İstanbul projesi çevresine kurulacak 844 konutluk projenin ihalesini iptal etti. İhalenin, sunulan tekliflerin inşaat için ayrılan ödeneğin çok üzerinde olması nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40 blok inşa edilecekti

40 blok inşa edilecekti

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ, tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki Arnavutköy Baklalı köyünde 4 etap halinde inşa edilecek konutlar için ihale tarihleri belirlemişti.

21 Eylül 2022 tarihinde 844 konutluk 1. Etap için gerçekleştirilen ihale, TOKİ tarafından iptal edildi. İhalenin iptal gerekçesi, “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması” şeklinde duyuruldu.

TOKİ Arnavutköy'de dikilecek konutlar için tarihini belirlediği toplam 5 etaplık konut ihalesini de 2021 yılının sonunda iptal etmişti.

İhalesi iptal edilen Kanal İstanbul'un yanı başında TOKİ tarafından inşa edilecek 844 konutluk proje için 7 Eylül'de “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı çıkmıştı.

İhalesi iptal edilen konut projesi kapsamında Baklalı Köyü'nde 115 bin metrekarelik inşaat yapılacaktı. Alan; “Yenişehir (Avrupa Yakası) Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap” imar planlarında “Özel Proje Alanı ve Kentsel Gelişme Alanı” fonksiyonuna sahip.

Planlanan proje kapsamında 40 adet blokta, 844 adet konut, 10 adet dükkan ve 1 adet camii inşaatı ile çevre düzenlenmesi yapılacak. Blokların yükseklik sınırı 21.50 metre.

Diğer ihaleler sonuçlanmadı

Diğer ihaleler sonuçlanmadı

Projenin bedeli de  491 milyon 666 bin 296 TL olarak hesaplanmıştı. İnşaat çalışmalarının 24 ayda bitirilmesi planlanıyordu. Proje alanının 259 metre doğusundan Kanal İstanbul geçiyor. İnşaatların yapılacağı alan Sazlıdere Barajı'nın uzun mesafe koruma alanı sınırında yer alıyor.

Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir için Baklalı köyünde yapılacak 716 konutluk 2.etap toplu konut projesinin ihalesi de 13 Eylül günü düzenlendi. İhalenin sonucu henüz açıklanmadı. 621 konutluk 3. Etabın ihalesi 28 Eylül'de yapıldı ve teklifler değerlendirme aşamasında gözüküyor.  826 konutluk 4. Etabın ihalesi ise 12 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Cbaşkanı geçen hafta dedi ki: evleri maliyetten %40 indirimle 600bine vereceğiz... yani maliyeti 1milyonmuş...Şimdi 844 konut=844milyon. dükkanlar ve cami be... Devamını Gör

Kerem Senol

Ey türk milleti bir yaptık oldu.Hani nerede reyiz daha dikili bir okulun, hastanesi, AVM'de lazım tabi ama Önce camii çünkü hoca ve sen uflemeden sağlık olma... Devamını Gör