Görüş Bildir
Haberler
Tirmit Kavurması Nedir? Tirmit Kavurması Nasıl Yapılır?

Tirmit Kavurması Nedir? Tirmit Kavurması Nasıl Yapılır?

CansinA
20.01.2022 - 17:16

Son zamanlarda adından bahsettiren Tirmit kavurmasını bileni kadar bilmeyeni de çok. Giresun ve Ordu gibi illerimizde yapılan bu yemeğin sevenleri tadına doyum olmayacağını söylüyor. Bu lezzeti bilmeyenler için Tirmit kavurmasının hazırlanışını sizlere anlatacağız. Peki Tirmit kavurması nedir? Tirmit kavurması nasıl yapılır? Tirmit kavurmasında kaç malzeme kullanılır?

Karadeniz bölgesinde özellikle Ordu ilinde ünlü olan Tirmit kavurması son zamanlarda adından bahsettirmeye başladı. Orduluların severek tükettiği ve yemeyenlere tavsiye ettiği tirmit kavurması nedir,  nasıl yapılır? Hangi malzemelerle yapılır? İşte detaylar...

Tirmit Kavurması Malzemeleri

Tirmit Kavurması Malzemeleri
  • 1 kg fındık tirmiti (mantar)

  • 2 baş kuru soğan

  • Sıvı yağ

  • Tuz

Tirmit Kavurması Nasıl Yapılır?

Tirmit Kavurması Nasıl Yapılır?

Tırmıt kavurması için önce mantarlar ayıklanıp iyice yıkanır ardından süzgeçte suyunun süzülmesi beklenir. Bir tencerede ince ince doğranmış soğan sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Suyu süzülen mantarlara tuz ilave edilerek tuz iyice yedirilir ve el yardımı ile suyu sıkılır.

Suyu süzdürülen ve tuzlanan tirmitler kavrulan soğanın üzerine ilave edilir. Tencerenin ağzı kapatılarak mantarlar yumuşayıncaya ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. 

Tercih edilen, çiğ tüketilebilen sebzelerle zenginleştirilip, servis edilebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın