Görüş Bildir
Haberler
Times: Türkiye Turizminde Düşüşe Karşı 'Helal Turizm'

etiket Times: Türkiye Turizminde Düşüşe Karşı 'Helal Turizm'

ATKN
09.06.2016 - 10:20 Son Güncelleme: 09.06.2016 - 16:24

Times gazetesi Türkiye'nin turizm endüstrisinin terörizm, mülteci krizi ve siyaset nedeniyle büyük bir düşüş içinde olduğunu ele aldığı haberinde, bazı otellerin 'helal turizme' yönelerek kârlarını yükseltmeyi seçtiklerini duyuruyor. Ayrıca gazete, 'helal turizm'in dünya genelindeki çapının 145 milyar dolar olduğunun tahmin edildiğini aktarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin aktardığına göre gazetenin muhabiri, röportaj yaptığı turizm acentesi sahibi Sercan Kınacı'nın bürosunda 'güneş banyosu yapan bikinili kadınlar ve laik Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün posterleri' olduğunu ancak bu işaretlerin Kınacı'ya işinde şans getirmediğini yazıyor.

Acente sahibinin müşterisi az olduğundan bol vakti olduğunu ve bu vakti Türkiye'nin siyasi sorunlarını konuşmaya ayırdığını belirten muhabir, Kınacı'nın, 'Bu hükümet ülkedeki her şeyi değiştirmeye çalışıyor. Türkiye'nin laikliğini yok edip yerine İslam’ı getirmek istiyorlar' dediğini aktarıyor.

'Helal turizm alanı gelişmeye açık'

'Helal turizm alanı gelişmeye açık'

Türkiye'nin son derece laik kasabalarından biri olarak nitelediği Edremit'te sokakların boşluğunun turizm açısından umutsuz bir yaza işaret ettiğini yazan gazete, helal turizm alanının ise gelişmeye açık olduğunu savunuyor.

'Helal otel sayısı arttı'

'Helal otel sayısı arttı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'da geçen yıl açılan son beş helal otel ile birlikte kentteki helal otel sayısının 15'e yükseldiği ve bu otellerde kadınlarla erkekler için ayrı plaj alanları olduğu, alkolün tamamen yasak olduğu da belirtiliyor.

'Daha önce kokteyllerini içen genç turistlere hitap eden otel, şimdi alkol yasağı ve erkek ile kadınlar için ayrı yüzme havuzu uygulaması getirdi'

'Daha önce kokteyllerini içen genç turistlere hitap eden otel, şimdi alkol yasağı ve erkek ile kadınlar için ayrı yüzme havuzu uygulaması getirdi'

Bir oteli ziyaret eden muhabir, otelin 1997 yılında kurulduğu, önceleri kokteyllerini için genç turistlere hitap eden otelin şimdilerde konsept değiştirerek alkol yasağı ve erkek ve kadınlar için ayrı yüzme havuzları düzenleme uygulamasına gittiğini yazıyor.

'Helal turizmin dünya genelindeki çapı 145 milyar dolar'

'Helal turizmin dünya genelindeki çapı 145 milyar dolar'

Times'a demeç veren otelin satış müdürü Leith Jaballah, 'Otel sahibinin iki yıl önce helal turizme geçiş yaptığını' söylüyor. Jaballah'a göre helal turizm alanı büyümeye açık.

Son tahminlere göre, helal turizmin dünya genelindeki çapı 145 milyar dolar diyen gazete, bu durumun Kınacı gibiler için iyi haber olmadığını belirtiyor.

Thomas Cook adlı büyük bir turizm şirketinin bu yılki müşteri oranının geçen yıla göre yüzde 50 daha az olduğunu belirten gazete, Marmara Tours adlı bir başka şirketin yaşadığı düşüşün ise yüzde 85 oranında olduğunu yazıyor.

Haberde son olarak vurgulanan ise, Edremit'te deniz kenarında rastlanan yegane yabancıların, mendil satan iki Suriyeli çocuk olduğu.

BBC Türkçe ve Times

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
470
317
80
37
24
24
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
S1B

Biz erkek-kadın toplanıp 3-5 gün kafa dinlemeye tatile gidince , üniversite ortamında evimizde iki sohbet edip film izleyince haram olur , kafir oluruz, cehe... Devamını Gör

S1B

600 yıllık Kuran diyorsun Allah diyorsun , yorumlarını okuyorum ve gördüklerime şaşırmıyorum aslında . Kadına sözlü taciz sende , kadını küçük düşürücü lafla... Devamını Gör

erdblt

10.000lerce lira verip zevki sefa içinde tatil yapmak helal aynı havuzda yüzmek alkol içmekmi haram. Zihniyetinize sıçayım

fatih çebar

O kişi isterse hergün zina yapsın adam kessin hırısızlık yapsın bunlar alkol kullanmanın ve kadınla erkeğin birlikte aynı havuza girmesinin günah olduğu gerç... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Rte bi siktir git artik su ulkeden amk