Görüş Bildir
Haberler
Tim Cook'tan Dev Bağış

Tim Cook'tan Dev Bağış

ATKN
01.06.2015 - 11:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple CEO'su Tim Cook yardım organizasyonlarına katılımı ile gündemde yer almaya devam ediyor. Son haberler Cook'un 6 milyon dolarlık hisse bağış yaptığı yönünde.

AppleInsider sitesinin haberine göre, çeşitli yardım organizasyonlarına katılan Tim Cook'un son hamlesi değeri 6 milyon doları aşan Apple hissesini çeşitli organizasyonlara bağışlamak oldu.

Bir servet bağışladı

Form 4 verilerine göre, Tim Cook tam karşılığı 6.56 milyon dolar olan hisseyi farklı yardım organizasyonlarına bağışladı. Yapılan yardımın net olarak hangi kuruluşlara gittiği ise açıklanmadı. Apple CEO'su hisse senetleri ile yaptığı yardımı Birleşik Devletler yasalarına göre açıklamak zorunda. Bu nedenle gerekli bilgi kamuoyu ile paylaşıldı ancak yardımın alıcıları kamuoyu önünde yasal olarak açıklanmak durumunda değil.

Servetinin büyük kısmını vermek istiyor

Hayırsever CEO daha önce de çeşitli organizasyonlara destek vermiş ve son olarak Charitybuzz sitesinden gerçekleşen açık artırmada yer almıştı. Kendisi ile Apple merkezinde kahve içmek üzere yapılan açık artırmanın bedeli Robert F. Kennedy Adalet ve İnsan Hakları Merkezine gitmişti. Kendisi, daha önceki açıklamalarında kişisel servetinin bir kısmını bağışlamayı planladığını duyurmuş ve hayırseverlik için sistematik bir yaklaşım çağrısında bulumuştu. Kendisi de eşcinsel olan Tim Cook'un LGBT organizasyonlarına da destek verdiği biliniyor.

ShiftDelete.Net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0