Görüş Bildir
Haberler
The Elder Scrolls 6 Çıkana Kadar Kesinlikle Oynamanız Gereken RPG Oyunları

The Elder Scrolls 6 Çıkana Kadar Kesinlikle Oynamanız Gereken RPG Oyunları

The Elder Scrolls serisinin uzun yıllardır beklediğimiz yeni halkasının çıkış tarihi bilinmiyor. Fakat 2011'de oyun dünyasında taşları yerinde oynatan The Elder Scrolls V: Skyrim'den sonra oyun dünyası serinin altıncı oyunu için gün sayıyor. Dört yıl önce yayınlanan duyuru fragmanından bu yana altıncı The Elder Scrolls oyununa dair hiçbir şey göremediğimizi belirtmekte fayda var.

Dolayısıyla serinin altıncı halkasının çıkışına çok uzunu yıllar var desek yeridir. İşte Tamriel'in bir başka memleketine yolculuk etmeden önce oynamanız gereken birbirinden başarılı RPG'ler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dragon Age: Origins

1. Dragon Age: Origins

Dragon Age: Origins karanlık ve çaresiz bir dünyayı birbirinden ilginç ırklar, yüzler ve hikayeler ile doldurmuş ve çaresiz bir dünyanın tasviri konusunda unutulmaz bir işe imza atmıştı. BioWare imzalı RPG kesinlikle oynamanız gerekenler listesinde yer alıyor.

Oyun dünyasına hızlı bir giriş yapan mobil oyunlar deyim yerindeyse altın çağlarını yaşıyorlar. Mobil oyunların tüm macerası ise burada.👇

2. Divinity: Original Sin 2

2. Divinity: Original Sin 2

RPG türünün en başarılı örneklerinden biri olan Divinity: Original Sin 2 uzun bir süredir aradığınız yüksek fantazi deneyimini ayağınıza getiriyor. Dünya tasarımı, oynanış mekanikleri ve sürükleyici öyküsüyle Divinity: Original Sin 2'yi The Elder Scrolls VI'yı beklerken tekrar tekrar oynayabilirsiniz.

3. The Elder Scrolls Online

3. The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online, Tamriel diyarının çeşitli bölgelerine kapı açıyor. Morrowind, Greymoor, High Isles, Summerset, Elsweyr gibi pek çok bölgeyi bünyesinde barındıran ESO günümüzün en başarılı MMORPG'lerinden biri olarak yoluna devam ediyor. The Elder Scrolls hayranlarının seveceği yapım serinin en yeni oyunu çıkmadan önce uğramanız gereken duraklardan biri.

4. ELDEN RING

4. ELDEN RING

RPG dünyasının yeni şahı olan Elden Ring sebep fark etmeksizin oynamanız gereken yegane oyunların başında yer alıyor. Oyunun cep yakan fiyatı ve üst düzey sistem gereksinimleri her ne kadar birçok oyuncunun önündeki engellerden biri olsa da Elden Ring'e bir şans vermeli, alışma eşiği yüksek Souls formülünde kendinizi sınamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dragon's Dogma: Dark Arisen

5. Dragon's Dogma: Dark Arisen

Dragon's Dogma oyuncuları feci korkuların ve sonsuz çaresizliğin hakim olduğu topraklara götürüyor. Geçtiğimiz süreçte ikinci oyunu ile müjdeyi veren seri, kolay kolay unutmayacağınız bir RPG deneyimi sunacak ve sizi yeni bir The Elder Scrolls macerasına hazırlayacak.

Gransys adlı birbirinden ilginç tehlikelerle dolu bir memlekette Grigori'ye karşı vereceğiniz mücadele, bir sonraki The Elder Scrolls oyunu için kılıçlarınızı bilemenizi ve savaşa hazırlanmanızı sağlayacak.

6. The Elder Scrolls III: Morrowind

6. The Elder Scrolls III: Morrowind

Oyun, kitap ya da film dünyasında serilerin bazı halkalarının atlanması önerilir. Çoğu zaman toplu eserlerin bazı parçalarının eserin gidişatını olumsuz etkilemesi, o eserin sevenlerinde 'ikinci filmi izleme' ya da 'bak, üçüncüyü oyna ama dördüncüyü kesin atla' gibi yorumların oluşmasına sebep olur.

İşte bu pek yaygın durum The Elder Scrolls serisinde kesinlikle karşımıza çıkmıyor. Öyle ki Daggerfall ve Arena da dahil olmak üzere tüm The Elder Scrolls oyunlarını gönül rahatlığı ile oynayabilir ve altıncı oyun çıkış yapmadan seriyi baştan aşağı deneyim edebilirsiniz.

Bu bağlamda The Elder Scrolls III: Morrowind gemisine binmenizi öneriyor, oynanış mekanikleri her ne kadar çağın gerisinde kalsa da Morrowind'e bir şans vermenizi tavsiye ediyoruz.

7. The Elder Scrolls IV: Oblivion

7. The Elder Scrolls IV: Oblivion

The Elder Scrolls serisinin efsanevi halkası oyuncuları boyutlar arası bir mücadeleye davet etmiş ve Sean Bean gibi ünlü isimler tarafından seslendirilen karakterlerin de dahil olduğu sürükleyici bir görev zinciri sunmuştu. Aynı zamanda internet için de komik pek çok konunun kaynağı olan The Elder Scrolls IV: Oblivion, donuk diyaloglar kuran karakterleri ve kendine özgün mekanikleri ile hem seri hem de oyun dünyası için fevkalade bir yapım olarak hatıralarda yer ediyor.

Oyunun sadece ana hikayesini tamamlamak ise yaklaşık 18 saat sürüyor. The Elder Scrolls oyunları her ne kadar açık dünyaları ve yan görevleri ile ünlü olsa altıncı oyun çıkış yapmadan önce ana hikayeyi hızlıca bitirebilirsiniz.

8. Fallout: New Vegas

8. Fallout: New Vegas

Rol yapma oyunları arasında adeta bir mihenk taşı olan Fallout: New Vegas, RPG seven ya da türe alışmak isteyen her oyuncunun kesinlikle oynaması gereken oyunların başında geliyor. Atmosfer tasviri, görev tasarımı ve oyun içi dünya yaratımı konusunda muazzam bir işe imza atan Obsidian Entertainment, Fallout: New Vegas'ı oyun dünyasına armağan etmiştir desek yeridir.

9. Enderal: Forgotten Stories

9. Enderal: Forgotten Stories

Skyrim'in mekanik temeli üzerine inşa edilen Enderal oyun dünyasına iddialı bir mod olarak giriş yaptı. Fakat geliştirici ekibin Skyrim'in teknik sınırlarını zorlayarak oyunun temelinin üzerine işlevsel bir yapı kurdu. Böylece Enderal: Forgotten Stories Steam üzerinde yerini alan ve Skyrim'den bağımsız bir deneyim sunan bir genişleme paketi haline geldi.

İddialı bir mod olarak karşımıza çıkan Enderal, sabırlı ve çalışkan ekibi sayesinde Skyrim üzerine inşa edilmiş en başarılı iş olarrak karşımıza çıkıyor. Bu da onu altıncı oyun öncesinde kesinlikle oynanması gereken bir yapım kılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Starfield

10. Starfield

Henüz çıkış yapmasa da Starfield nihayet çeşitli platformlara geldiğinde Bethesda'nın on yılı aşkın bir sürenin ardından geliştirdiği ilk marka olacak. Geçtiğimiz yıllarda Fallout ve The Elder Scrolls serilerinin yeni halkalarını geliştiren Starfield ile uzun bir süre sonra kurumsal hafızasını tekrar oyun kalıpları ile buluşturacak.

Elbette The Elder Scrolls VI çıkış yapmadan Starfield'da uzayı köşe bucak gezmek de boynumuzun borcudur. Geliştiricinin RPG tarafında kaydettiği gelişmelere şahit olmak için Starfield'ı oynamak kesinlikle kritik bir önem taşıyor.

11. The Elder Scrolls V: Skyrim

11. The Elder Scrolls V: Skyrim

Geçtiğimiz 11 yıl hakkında Skyrim'e dair söylenen her sözü bir daha söylemek gerekse hiç yorulmadan bir inceleme daha yapabiliriz. Oyun dünyasının bileşenlerini kökünden değiştiren Skyrim, soğuk atmosferi, her taşın altına sakladığı görevleri ve özgün yönleriyle pek çoğumuzun gönlünde sarsılmaz bir taht kurdu. 

11 yıllık süreçte geliştirilen modlar ile beraber bambaşka bir oyuna evrilen Skyrim, The Elder Scrolls serisinin muhtemelen yıllarca bekleyeceğimiz yeni üyesini oynamadan önce bizi biraz daha ağırlayacak.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Altuğ

usta bizim bi Witcher vardı ama

Trabuzeni

Yeni oyunlar kaldıracak kapasitede bilgisayar 100 bin kişilik bir azınlıkta var.