Görüş Bildir
Haberler
Testi Pozitif Çıkan Oyuncular İçin: Pandemi ve Hastalıklara Dair Birbirinden Sağlam 11 Oyun

Testi Pozitif Çıkan Oyuncular İçin: Pandemi ve Hastalıklara Dair Birbirinden Sağlam 11 Oyun

Pandeminin ikinci yılını geride bırakırken oyun dünyasında salgın ve hastalık konseptli oyunları derledik. Virüs, salgın ve epidemik gibi konseptleri farklı şekillerde yorumlayan bu yapımlar oldukça etkileyici deneyimler sunuyor. Hiçbiri gerçek hayatta yaşadığımız süreci yansıtmasa da hepsi bir şansı hak ediyor. 

İşte salgın temalı 11 oyun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Crysis 2

1. Crysis 2

Crysis serisinin ikinci halkası ise bize Manhattan'ın kalbine götürmüş ve burada uzaylı istilasına karşı savaşırken insanların mutasyon geçirdiğine şaiht olmuştuk. Manhattan Virüsü olarak adlandırılan illet New York nüfusunu adeta yarıya indirmişti.

2. Left 4 Dead

2. Left 4 Dead

Left 4 Dead ise canımız zombi öldürmek istediğinde hiç tereddüt etmeden döndüğümüz yegane seri olarak öne çıkıyor. Onlarca farklı haritada zombilere karşı kıyasıya mücadele ettiğimiz yapım bir zombi salgınını resmetme konusunda oldukça iyi bir iş çıkarıyor.

3. Prototype

3. Prototype

Kesinlikle bir remastered sürümünü hak eden Prototype ise oyuncuları Alex Mercer'a hayat vermeye davet ediyor. Halk korkunç bir virüs yüzünden mutasyonlar geçirirken Alex ise bu virüs sayesinde birçok özel güç kazanıyor.

Özel güçlerimiz sayesinde mutasyonu lehimize kullandığımız Prototype serisi kesinlikle bir şansı hak ediyor.

4. The Division

4. The Division

The Division serisinde ise toplumun paradan bulaşan bir virüsten sonra çöktüğüne şahit oluyor, The Division adında özel bir silahlı kuvvet üyesine dönüşüyoruz.

5. Sunset Overdrive

5. Sunset Overdrive

Sunset Overdrive oyuncuları Sunset City'e davet ediyor ve burada OD enerji içeceğini içip mutantlara dönüşen insanlara karşı savaşmamızı istiyordu. Listemizdeki en komik ve keyifli oyunlardan biri olan Sunset Overdrive'da virüsün bir enerji içeceğinden yayılması da oldukça ilginç.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dishonored

6. Dishonored

Dunwall şehrine yolculuk ettiğimiz Dishonored'da ise tüm şehrin karantinaya girmesine sebep olan bir fare vebası vardı. Şehrin sakinleri yöneticiler tarafından gözden çıkarılmış ve fareler vebayla gelen ölümü her sokağa yaymıştı.

7. Resident Evil

7. Resident Evil

Gelmiş geçmiş en başarılı seriler arasında yer alan Resident Evil serisi ise virüslere ve zombi konseptine dair uzun yıllardır müthiş bir iş çıkarıyor. Seri hem sinemada hem de oyun dünyasında bize keyifli deneyimler yaşatıyor.

8. The Last of Us

8. The Last of Us

Oyun dünyasının unutulmaz oyunları arasında yer alan The Last of Us ise tüm dünyayı derinden etkileyen korkunç bir pandemiyi resmetmiş ve oyuncuları insanlığın belini büken salgının tam ortasına bırakmıştı.

9. Plague Inc.

9. Plague Inc.

Pandeminin ilk aylarında dev popülerlik kazanan Plague Inc. ise küresel salgının iplerini oyunculara veriyor ve bir pandemi simülasyonu olarak öne çıkıyor.

10. Bloodborne

10. Bloodborne

FromSoftware'nin en başarılı oyunlarından biri olan Bloodborne hem PlayStation 4'ün en sevilen yapımlarından biri olmuş hem de zorluğuyla oyunculara unutulmaz bir deneyim sunmuştu.

Yapım aynı zamanda Yharnam şehrinde ortaya çıkan gizemli bir virüsü resmediyor, şehrin mutasyon geçirmiş grotesk sakinleri sayesinde oyun adeta bir Lovecraft eseri haline dönüşüyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. A Plague Tale: Innocence

11. A Plague Tale: Innocence

Oldukça etkileyici bir veba hikayesi olan A Plague Tale: Innocence ise bizleri Amicia ve Hugo de Rune kardeşlerle tanıştırdı. Avrupa halkını mahveden kara vebayı fantastik ögelerle harmanlayan yapım kesinlikle müthiş bir deneyim sunuyordu.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedat Yılmaz

oyunlar sağlam da, bu oyunları kaldırabilecek pc almak çok zor.

mustafam_fb

#11. A Plague Tale: Innocence, Epic games bedavaya dağıtmıştı bu oyunu bende tavsiye ederim. #2. Left 4 Dead oyununu tek başınıza oynayacaksanız pek sarmıyo... Devamını Gör