Görüş Bildir
Haberler
Terörizm Tartışmaları Sürerken Tatilde Huzur ve Barışı Bulabileceğiniz En Güvenli 15 Ülke

Terörizm Tartışmaları Sürerken Tatilde Huzur ve Barışı Bulabileceğiniz En Güvenli 15 Ülke

Fulin
09.07.2016 - 00:33

Her gün kötü haberlerler ile karşılaştığımız, savaş ve terörün yükseldiği bir zamanda huzur ve barış istemekten doğalı yok. Ekonomi ve Barış Çalışmaları Enstitüsü'nün yayımladığı Global Barış Endeksi, dünyadaki 163 ülkeyi belli kriterler açısından sıralıyor. Bu endekste Türkiye 145., yani tıpkı ABD gibi ilk yüzde bile değil. Birleşik Krallık 47., Avustralya 15. sırada yer alıyor. Bu endeksten hareketle dünyada barışın hakim olduğu 15 ülkeyi sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Avustralya

15. Avustralya

Yaşanabilirlik endeksinde daha üst sıralarda yer alan Avustralya, barış endeksi açısından biraz daha alt sıralarda yer alıyor. Ama bu ülkedeki sosyal adalet, hukuk sistemi, demokrasi ve eğitim sistemi ülkenin barış içinde yaşamasının sebepleri. Siz de bu ülkeye seyahat ederek bunu tecrübe edebilirsiniz.

14. İsveç

14. İsveç

Listede daha üst sıralarda bekleyebileceğiniz ülkelerden biri İsveç. Ülkenin demografisinin son yıllarda değişmesi ile birlikte ülkede beklenilen güvenlik parametreleri biraz sapma gösteriyor. Bu sebepten ilk onda olmayan İsveç, mükemmel doğası, kusursuz eğitim sistemi ve işleyen demokrasisi ile dünyada barışın hakim olduğu ülkelerden birisi. Size de gidip görmek kalıyor.

13. Bhutan

13. Bhutan

Bu doğa harikası ülkenin suç oranı düşük ve güvenlik açısından önemli diğer parametreleri gayet yüksek olduğundan; ekonomisi de görece iyi noktada olduğundan bu listenin üst sıralarında yer alıyor. Burada mükemmel bir tatil yapılabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. İrlanda

12. İrlanda

Britanya'nın Birleşik Krallık'a dahil olmayan kesimi Serbest İrlanda Cumhuriyeti mükemmel doğasıyla, insanının sıcaklığıyla ve ekonomisinin sağlamlığı ile barışın hakim olduğu bir ülke.

11. Finlandiya

11. Finlandiya

İskandinavya'nın en güzel coğrafyasına sahip ülkesi denilebilir. Güvenlik, eğitim ve ekonomi açısından çok başarılı bir ülke olan Finlandiya ilk 10'a giremese de çok değerli bir ülke.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Slovenya

10. Slovenya

Eğer şu ana dek Slovenya'yı ziyaret etmek aklınızdan geçmediyse, kesinlikle bunu bir daha düşünmelisiniz. Ülkenin bayrağında da bulunan kar kaplı dağları, Adriyatik kıyıları, mükemmel kültürel miras ve mutfak ögeleri; bu ülkeyi eşsiz bir turizm cazibe merkezine çeviriyor. Bu özellikleri ile birlikte ülkenin sosyo-ekonomik, kültürel ve politik yapısı; barış endeksinde kendisine 10. sıradan yer bulmasına sebep olmuş.

9. Japonya

9. Japonya

Japonya denince aklınıza depremler, tsunamiler gelebilir. Ama ülkedeki huzur ve ekonomik veriler ülkenin barış konusunda dünyanın en iyileri arasında olduğunu gösteriyor. Bu sebepten huzurlu bir seyahat için Japonya'yı seçmek doğru bir karar.

8. Kanada

8. Kanada

Alçak gönüllü ve nazik insanların ülkesi Kanada... Bu ülke politik düzeyde uluslararası sorunların her zaman çözümüne katkıda bulunuyor ve hiçbir zaman problemlerin kaynağı olmuyor. Kendi içlerinde yönetim tartışmaları olmasına rağmen çözümün sadece demokrasiden geçeceğine inanan bir nüfusa sahip. Ülkenin inanılmaz güzellikleri ve sakin çevresi ziyaretçilerini bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. İsviçre

7. İsviçre

Çikolata, peynir ve dağları ile tanınan bu güzel ülke güvenliğin, huzurun ve barışın merkezi olarak kabul ediliyor. Seyahat planlarınızı buna göre yapıp, biraz huzur havası alıp gelebilirsiniz.

6. Çek Cumhuriyeti

6. Çek Cumhuriyeti

Ortaçağ güzellikleri ile süslenmiş bu Doğu Avrupa incisini halen görmeyenler var ise, gidip görmeli. Uluslararası anlamda hiçbir anlaşmazlığın parçası olmayan bu ülke, güvenliğin ve huzurun adeta merkezi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Portekiz

5. Portekiz

Düşük ev içi şiddet, bireysel silahlanma, yüksek güvenlik önlemlerindeki rakamlar, Portekiz'i bu listede ilk beşe sokuyor. Bu güneşli ülkenin mükemmel kültürü ve mutfak değerleri de işin turizm tarafını ilgilendiriyor.

4. Yeni Zelanda

4. Yeni Zelanda

Bu ülke hakkında kötü bir şey duymuş olan var mı? Uçsuz bucaksız yeşilin her tonunu içeren araziler içinde huzur ve barışın en güzel tonlarını keşfedebilirsiniz.

3. Avusturya

3. Avusturya

Kültür ve müziğin merkezi bu ülkenin ekonomik ve sosyal göstergeleri onu bu listede ilk üçe sokmuş durumda. Bu ülkeyi ziyaret edenler eşsiz bir deneyim olduğunu ve bu gezilerini tekrar edeceklerini söylüyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Danimarka

2. Danimarka

Bu mükemmel ülke, bu listenin ikinci sırasında olmasının yanında yine benzer kriterlerle hazırlanan Mutluluk Endeksi sıralamasının da zirvesinde bulunuyor. Danimarka'nın doğa harikaları sizi bekliyor. Gidin biraz mutlu olun, biraz huzur alın gelin.

1. İzlanda

1. İzlanda

Global Barış Endeksi'nin ilk sırasını altı yıldır kimselere bırakmayan bu eşsiz ülke; düşük suç oranı, dost yerli nüfus, inanılmaz doğasıyla kalabalık yerlerden sıkılanlar için mükemmel bir destinasyon.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS

BONUS

İzlanda'ya giderseniz belki Yanakson'u da görebilirsiniz  😊

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
91
22
18
13
12
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bekleyen Kız

Dünya huzurlu ve barış içinde olmadığı sürece, biz öyle olsak neye yarar ki? Bir yanılsamadan ibaret olur, öyle olduğunu sanırsınız sadece. Yaşadığımız dünya... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

#6 Çek Cumhuriyeti degil, Czechia ''Çekya''

resmi adı çek cumhuriyeti ama adamlar siz bize kısaca çekya diyebilirsiniz demişler (haberlerin yalancısıyım)