Görüş Bildir
Haberler
Tembellik Ödülü! 'Yattığı Yerden Para Kazanmak' İsteyenlere 16.000 Dolar Veren Araştırma

Tembellik Ödülü! 'Yattığı Yerden Para Kazanmak' İsteyenlere 16.000 Dolar Veren Araştırma

Rinascita
19.05.2017 - 13:06

Uzay yolculuğundan dönecek astronotların sağlık durumlarını ve ruh hallerini daha iyi bir noktaya taşımak için araştırmalar hızını kesmeden devam ediyor. Elite Daily'de yayınlanan bu içerikte, 60 günlük uyku karşılığında gönüllülere 16.000 dolar veren araştırmayı inceledik.

Kaynak: http://elitedaily.com/news/scientists...
İçeriğin Devamı Aşağıda

The Institute for Space Medicine and Physiology'deki cömert bilim insanları 60 gün boyunca yatmaktan başka hiçbir şey yapmayacak olan tembel gönüllülere 16.000 dolar ödeme yapıyor.

The Institute for Space Medicine and Physiology'deki cömert bilim insanları 60 gün boyunca yatmaktan başka hiçbir şey yapmayacak olan tembel gönüllülere 16.000 dolar ödeme yapıyor.

Bir diğer deyişle, televizyon ve bilgisayar diziler açıp saatlerce bomboş yatmak en büyük hobin haline gelmişken, bunu işe de dökebiliyorsun. Sizin de uykucu halinizle bir şeyler elde edeceğiniz zamanlar geleceğini biliyordunuz değil mi?

Öncelikle bunun şaka olmadığını söyleyelim. Ayrıca kolay olmadığını da bilmeniz gerek.

s695.photobucket.com

2 ay boyunca kıpırdamadan yatmak pek de hoş olmasa gerek. 60 gün boyunca gerçekten yataktan kalkamıyorsunuz; ki bu da toplamda 1440 saate tekabül ediyor. Omuzlarından biri her zaman yatakla temas halinde olmalı.

Şimdi kendi kendinize sorduğunuzu duyuyorum; "Peki çiş, kaka ve duş mevzuları ne olacak abi?" diye. Bunları da yattığınız yerden yapıyor olacaksınız.

Peki neden böyle bir araştırma yapılıyor ya da neden yatması için insanlara bu kadar para veriliyor? Eğer uzay yolculuğuna meraklıysanız, cevap fazlasıyla ilgi çekici. Bilim adamları bu çalışmaları yatağa bağlı gönüllüleri incelemek ve yer çekimi olmadan uzun bir süre bu şekilde olmanın etkilerini öğrenmek için yapıyorlar.

Gönüllüler tarafından hissedilen yan etkileri daha iyi belirlemek adına, bilim adamları gönüllülerin yarısına antioksidan ve iltihaplanmayı önleyici gıda takviyesi veriyorlar.

Çalışmayı yöneten Dr. Arnaud Beck  'Bu çalışmalar insan vücudunun hafifliğinin etkileri üzerine üç temel bilgi grubunu toplamamıza yardımcı olacak. İlk iki hafta boyunca bilim adamları ekiplerimiz gönüllüler üzerinde bir dizi inceleme ve ölçüm yapacak. Sonrasında 60 gün boyunca, kafaları yatağa en az altı derece ile temas edecek şekilde yatma süreci başlayacak. ' dedi.

Bilim adamları kemik yoğunluğu, immün savunma, metabolizma ve uyuma üzerindeki etkileri inceleyecekler. İki ay boyunca yatağa bağlı kalmak uzayda ağırlıksız olmanın verdiği hisleri yaşatıyor, dolayısıyla bilim adamları gönüllülerin vücutlarını inceliyorlar ve sonuçlara göre dünyaya dönen astronotlara yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Neyse ki çalışmanın sonuçları, bilim adamlarına uzaydan dönen astronotlara yardımcı olmaları konusunda bir şeyler sağlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
26
14
12
7
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ucanornitorenk

Iğğhh 60 gün için 16000 dolar benim mazot parama yetmeğz..

Pasif Kullanıcı

aylık 10 bin dollar mı kazanıyon?

Kaeme_chan

bir an düşündüm ama sadece bir an.. 1-3 gün yatarım sonra kalkmak gerekecek ayrıca boşaltım ihtiyacımı nie yatakta yapayım be o_O