Görüş Bildir
Haberler
Tek Yastıkla Uyumaktan Ekmek Doğramaya Kadar Hayatımız Boyunca Yanlış Yaptığımız Şeylere Çok Şaşıracaksınız

Tek Yastıkla Uyumaktan Ekmek Doğramaya Kadar Hayatımız Boyunca Yanlış Yaptığımız Şeylere Çok Şaşıracaksınız

15.07.2022 - 07:16

Günlük hayatta yaptığımız bazı eylemlerin yanlış olduğunu biliyor muydunuz? Mutfakta yemek hazırlarken, bir şeyler yerken hatta uyurken bile zorlanarak yaptığımız birçok eylemin; çok daha kolay, doğru ve ucuz yolları elbette var. Örneğin güzel bir uyku çekmek için pahalı yataklara yüzlerce liralar harcıyorsanız ya da sıcak yaz günlerinde hemen serinlemek için suyun soğumasını saatlerce beklemek istemiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, hayatımız boyunca doğru yaptığımızı sandığımız yanlışlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rahat bir uyku çekmemenin sebebi tek yastıkmış.

1. Rahat bir uyku çekmemenin sebebi tek yastıkmış.

Güzel bir uyku çekmek, hepimizin ihtiyacı ve bu ihtiyacımızı görmezden gelemeyiz. Bazılarımız bu ihtiyaç için ciddi meblağlar harcıyor fakat buna hiç gerek yok. Bu durumun en kolay yolu, yatağınızda bir yastık daha bulundurmak. İkinci yastığı uyurken bacak aranıza ya da dizlerinizin altına aldığınızda rahat bir uyku çekebilir, aynı zamanda sağlığınızı da koruyabilirsiniz.

2. Limonu tamamen sıktığımızı sanıp yanılıyormuşuz.

2. Limonu tamamen sıktığımızı sanıp yanılıyormuşuz.

Limon, mutfakta yemek hazırlarken oldukça fazla kullanılır. Hele sıcak yaz günleri limonatasız geçmez. Peki, limonu sıkarken aslında yanlış sıktığınızı biliyor musunuz? Yarısını kestiğiniz limonu sıkarken limonun üstünü de keserseniz suyunun tamamını sıkabilirsiniz. Bu taktiği sadece limon değil, portakal ve narenciyelerde de kullanabilirsiniz.

3. Meğer kutu içeceklerin bilinmeyen pipet kısmı varmış.

3. Meğer kutu içeceklerin bilinmeyen pipet kısmı varmış.

Yemek yerken, bir şeyler izlerken, sohbet ederken ve daha birçok aktivitede içecek içmek en iyi keyiflerden biri. Genelde bu içecekler, pipetle tercih edilir. Özellikle kutu içecekleri pipetle içmek, çok meşakkatli olur. Tabii ki bunun da çözümünü düşünmüşler. Kutu içeceklerin bir çoğunda bulunan açma aparatının boşluk kısmına pipeti geçirip rahatlıkla içeceğinizi tüketebilirsiniz.

4. Ekmeği de yanlış doğruyormuşuz!

4. Ekmeği de yanlış doğruyormuşuz!

Ekmeksiz öğün geçirmeyen yok denecek kadar az. Özellikle kahvaltıda sıcacık kızarmış ekmeğin üstüne tereyağı ve bal ikilisi, nasıl da iyi gider. İyi gider gitmesine de ekmeği doğru şekilde nasıl dilimleyeceğinizi biliyor musunuz? Ekmeğin üst kısmından dilimlemeye başlarsanız üstü daha sert olacağından ekmek dağılabilir. Bunun yerine ekmeği ters çevirerek doğramaya başlarsanız dağılma oranı düşeceğinden daha kolay şekilde ekmeğinizi doğrayabilirsiniz.

5. Fıstık kabuğunu açmak artık zulüm değil!

5. Fıstık kabuğunu açmak artık zulüm değil!

Çoğu zaman kabuklu kuruyemiş yemek oldukça zor oluyor. Zulüm gibi gelse de filmin yanında nasıl da güzel gidiyor. Özellikle Antep fıstığını tırnakla açmaya çalışmak hem tırnağa zarar veriyor hem tırnak etine. Geride bıraktığı hasar da kolay kolay geçmiyor. Aslında bunun da doğru yöntemi oldukça pratik: Antep fıstığının kabuğunu açmak için tırnak yerine başka bir Antep fıstığının kabuğunu kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Portakal soymanın da yanlışı olur mu hiç?" demeyin.

6. "Portakal soymanın da yanlışı olur mu hiç?" demeyin.

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi portakal, baş döndürücü kokusu ve sarhoş edici tadıyla evlerden eksik olmaz. Bu enfes meyveyi oldukça farklı şekillerde soyma yöntemleri var. Birçok insan eliyle soymayı tercih ediyor. Bu durum, portakalın suyunun tırnaklarımızın aralarına girerek sararmalarına sebep oluyor. Bir başka yöntem olarak kabuğu soymadan dilimlemek biliniyor. Bu yöntem ise meyvenin suyunun akmasına sebep oluyor. Bizce bu meyvenin en doğru soyma tekniği: Meyvenin alt ve üst kısımlarını bıçakla kestikten sonra dikey şekilde derin çizikler çekmek. Daha sonrasında ise meyveyi olduğu gibi açmak.

7. Cupcake yemekten çekinmeyin.

7. Cupcake yemekten çekinmeyin.

Yemesine doyamadığımız tatlılardan biri cupcake olsa da çoğu insan, yemesi zor diye dışarıda cupcake yemeye çekiniyor. Aslında yemeyi oldukça kolaylaştıran bir taktik var: Cupcakein paket kâğıdını çıkardıktan sonra keki ikiye bölün ve böldüğünüz kısmı cupcakein üstüne koyun. İşte, bu kadar basit! Böylece istediğiniz her yerde rahatlıkla cupcake tüketebilirsiniz.

8. İçecekleri daha kolay soğutmak mümkün.

8. İçecekleri daha kolay soğutmak mümkün.

Sıcak yaz günlerinde soğuk içeceklere tapma derecesine gelmeyen yoktur. Hele ki dışarıdan gelip evde soğuk içecek bulamamak çılgına dönmek için gayet yerinde bir sebep olsa da bu gibi durumlara girmeye hiç gerek yok. İçeceklerinizin daha çabuk soğumasını isterseniz şişenin etrafına ıslak havlu sarıp dolaba koyun. Bu sayede farkı hızlıca görebilirsiniz.

9. Meğer diş macununu fazla kullanıyormuşuz.

9. Meğer diş macununu fazla kullanıyormuşuz.

Diş hekimleri, günde iki kez diş fırçalamamız gerektiğini söyler ama hiçbiri fırçaya ne kadar ürün uygulamamız gerektiğini söylemez. Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi diş macununun da fazlası zarar. Muhtemelen siz de macunu fırçanın boyu kadar sıkan kişilerdensiniz. Aslında bezelye tanesi büyüklüğündeki macun, dişleriniz için en uygun miktar olup en iyi korumayı sağlar.

10. Pasta kesmenin bu yöntemine bayılacaksınız.

10. Pasta kesmenin bu yöntemine bayılacaksınız.

Doğum günlerinin, özel günlerin vazgeçilmez yiyeceği, pasta. Elbette ki bu önemli günlerde tüm sevdiklerimizi yanımızda isteriz ve parti, sevdiğimiz insanlarla dolup taşar. Hâl böyle olunca pastanın da en büyüğü gerekir. Büyük bir pasta için büyük bıçaklara ihtiyaç duyulsa da aslında illa büyük bıçaklara gerek yok. Temiz bir ip yardımıyla pastanızı dağıtmadan eşit dilimlere ayırabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
10
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın