Görüş Bildir
Haberler
TEB Ankara Cup'ta Çağla Büyükakçay Finalde

TEB Ankara Cup'ta Çağla Büyükakçay Finalde

Mustafa
18.12.2015 - 21:17

TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda milli sporcu Çağla Büyükakçay, teklerde finale yükseldi. Çağla, teklerde finale kalan ilk Türk tenisçi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Tenis Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı toplam 50 bin dolar ödüllü turnuvada, 2 numaralı seri başı Çağla, yarı finalde Rumen Alexandra Cadantu ile karşılaştı.

Milli tenisçi, 3 saat 17 dakika süren maçı 6-4, 6-7 ve 7-5'lik setlerle 2-1 kazandı. Çağla, bu yıl beşincisi düzenlenen TEB Ankara Cup'ta teklerde finale kalan ilk Türk tenisçi oldu.

Çağla, klasmanda bir dönem 59. basamağa kadar ilerleyen Cadantu karşısında 3-1 geriye düştüğü ilk seti 6-3 almayı başardı.

5-2 geriye düştüğü ikinci sette de pes etmeyen 26 yaşındaki Çağla, üst üste dört oyun kazanarak 6-5 öne geçti. İki maç puanı yakalayan milli raket, bu fırsatları değerlendiremedi. Büyük çekişmeye sahne olan ikinci seti, 7-2'lik tie-break neticesinde Rumen Cadantu aldı.

Çağla Büyükakçay, final setinde de etkileyici bir geri dönüşe imza attı. Üç oyunluk bir seriyle 2-4'lük dezavantajını ortadan kaldıran Çağla, 12. oyunda rakibi Cadantu'nun servisini kırıp 7-5'lik skorla ismini finale yazdırdı.

Eylül ayında mağlup olduğu Cadantu'dan rövanşı alan milli tenisçi, yenilmezlik serisini de 9 maça çıkardı.

Dünya sıralamasında 129. durumda bulunan Çağla, TEB Ankara Cup finalinde Hırvat Jana Fett ile Sırp Ivana Jorovic arasındaki eşleşmenin galibiyle karşılaşacak.

Tekler final müsabakası 19 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'te başlayacak.

TRTSpor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın