Görüş Bildir
Haberler
Tatlı Krizlerini Tatlıya Bağlayan 6 Muhteşem Tarif

Tatlı Krizlerini Tatlıya Bağlayan 6 Muhteşem Tarif

Onedio Yemek
25.02.2019 - 16:02

Tatlı krizi konusunu çözmek için buradayız! Bol bol çikolata içeren bu tarifler herkesin gözlerinden kalpler çıkaracak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tatlı Krizlerini Tatlıya Bağlayan 6 Muhteşem Tarif - Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Kestaneli Helva Tarifi

100 gr sütlü çikolata 

150 gr tahin helvası 

100 gr kestane 

1 TK limon suyu 

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Çikolata ve kestaneleri kabaca parçalayın. Dilerseniz bitter çikolata da kullanabilirsiniz. Ya da helva için başka çeşitler de deneyebilirsiniz. Helvayı elinizle ufalayarak güvece alın üzerine çikolata ve kestaneleri ekleyip karıştırın. Sonrasında 15 dk pişirin. Fırından sonra üzerine limon suyunu ilave edip servis edin. Bu tarifte önemli olan nokta helva sıcakken limon suyunu eklememiz. 

ISLAK KURABİYE

200 gram tereyağı

1 SB şeker

2 yumurta

4 YK kakao

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Şerbet için;

1 SB şeker

1 SB su

1 TK limon suyu

Üzeri için;

Hindistan cevizi

Tereyağ ile şekeri iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin. Üzerine unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyin ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yuvarlaklar hafif yayılana kadar pişirin. Şerbet için ise şekeri ve suyu 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerin limon suyu döküp 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Şerbeti soğuttuktan sonra kurabiyeleri şerbette çok az bekletip hindistan cevizine bulayın.

 Brownie Bombası

2 SB un 

1/2 TK tuz 

1/2 TK kabartma tozu 

1/3 SB sıvı yağ 

1/4 SB eritilmiş tereyağı 

3/4 SB şeker 

1/2 SB kakao 

1 TK vanilya 

1 yumurta 

Çikolata parçaları 2 YK pudra şekeri Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın ve kenara alın. Ayı bir kapta sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, şekeri, kakaoyu, yumurtayı ve vanilyayı çırpın. Üzerine unlu karışımı ilave edin ve toparlanana kadar karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve içerisine çikolata koyup kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis edin. 

Mükemmel Sufle

300 ml süt 

2 YK mısır nişastası 

300 gr bitter çikolata 

2 yumurta sarısı 

3 yumurta beyazı

 6 YK şeker Sütü 

Bir sos tenceresine alıp içerisine nişastayı ilave edin ve iyice karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Sonrasında sıcak karışımı kırılmış çikolataların üzerine koyup pürüzsüz ve parlak bir karışım elde edene kadar karıştırın. Çikolatalı karışım soğuyunca içerisine yumurta sarılarını ilave edin ve karıştırın. Sonrasında bir kaba yumurta beyazlarını alın ve içerisine ilk olarak 1 YK şeker ekleyip yavaşça çırpın. Sonrasında çırparken kalan 5 YK şekeri de yavaş yavaş ilave edin. Yumurta beyazları iyice kabarık bir kıvam alana kadar karıştırın. Sonrasında çikolatalı karışımı yumurta beyazlarına yavaş yavaş ilave edip katlayarak karışmasını sağlayın. Sufle kaplarını iyice yağlayıp şekerleyin ve bu işlemi 2-3 kere tekrarlayın. Sonrasında önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirin. Pudra şekeri ile servis edin.

HİNDİSTAN CEVİZLİ KUP

Hindistan cevizli karışım için:

1 SB hindistan cevizi

5 YK beyaz çikolata

3/4 SB krema

1 SB pudra sekeri

İçi için:

2 yumurta sarısı

3 su bardağı süt

1/2 SB şeker

3 YK nişasta

1 paket vanilya

1 çimdik tuz

2 YK tereyağı

1 SB krema

1/2 SB bitter çikolata

Hindistan cevizli kaplama için bütün malzemeleri karıştırın. Ufak toplar yapın ve içi buzdolabı poşeti kaplı bardakların için yayın. Yumurta, tuz, nişastayı tencereye dökün. Üzerine sütü azar azar döküp karıştırın. Krema ve şekeri ilave edip göz göz olana kadar çırpın. Karışım kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve tereyağı, vanilya, bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Yaptığınız içi bardakların içine sıkın ve üzerini de kapatın. Hindistan cevizi ile kaplayın.

Çikolatalı Soğuk Kahve 

1 SB süt 

1/2 SB kahve 

4 YK nutella 

3 YK vanilyalı dondurma 

Krem şanti 

Çikolata sosu 

Sütlü çikolata 

Çikolatalı sos ile bardağın iç yüzeyini süsleyin. Blender içerisinde sıcak kahve ile nutellayı eritin. Üzerine dondurma ve sütü döküp çalıştırın. Çikolata sos ile süslenmiş bardağın içerisine dökün. Krem şanti ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın