Görüş Bildir
Haberler
Tarihteki 9 Dramatik Hata

etiket Tarihteki 9 Dramatik Hata

diazepam
05.08.2014 - 16:22 Son Güncelleme: 05.08.2014 - 16:23

Tarihe bakınca insan gerçekten ibret alınacak birçok hikaye görüp, okuyor. Bazıları o kadar net ki ibret almamak mümkün değil. İşte seçtiğimiz 9 tanesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Firavun'un ısrarı

1. Firavun'un ısrarı

Denizi ortadan ikiye yaran adamı kovalamaya kalkışmak kadar büyük şaşkınlık düşünemiyorum ben. Adam daha ne yapacak ki gözün korkacak? Denizi yarmaktan öte başka ne var ki hala adamın peşini bırakmıyorsun? Neyin hırsını, neyin kafasını yaşıyorsun gerçekten anlamak güç. Altında at arabası ile, denizi yarmış insanın peşinden gözünü kırpmadan deniz dibine arabanı sürmek... Allah akıl fikir versin. Adam denizi yarmış yahu, de-ni-zi! Yani o adamın süper güçlerinin olduğunu anlamak, peşini bırakmak için daha ne olmasını bekliyorsun? Gökyüzünü kafana mı geçirsin.

2. Hitler'in çizimlerini beğenmeyen resim hocası

2. Hitler'in çizimlerini beğenmeyen resim hocası

Hitler'i güzel sanatlar fakültesine kabul etmeyen adam, acaba Hitler Polonya'ya girdiğinde, çalışma kampları, gaz odaları yaptığında ne düşündü gerçekten merak ediyorum. Yani elit zevkin uğruna, elediğin adam dünyanın altını üstüne getirdi, sen evinde, okulunda rahat rahat resim yapabildin mi? Kaldı ki adamın yaptığı resimlere de baktım, yani okula kabul etsen kimse sana 'niye yaptın bunu?' demez ama olur mu, sen en iyi sanat bilgisine sahipsin ya!? Kim bilir seni kim alıp da hoca yaptı o fakülteye.

3. Moğollar'ın Orta Asya tutkusu

3. Moğollar'ın Orta Asya tutkusu

Sen taa Orta Asya'nın bozkırlarında İzmir sınırına kadar gel, sonra oradan gerisin geriye dönüp Orta Asya'ya geri git. Yahu bir insan Ege'yi görüp de nasıl tekrar Orta Asya'ya geri döner? Yani seni orada çeken ne var? Bugün olsa bir ihtimal bu kararını anlayabilirim de o zamanlarda zaten çadırda, göçebe yaşıyorsun, yani herhangi bir toprakla tam bağ kuramamışsın, kalkıp kilometrelerce yol tepip, aylarını harcayarak Ege'ye kadar gelmişsin, Orta Asya'da düzlük alan çok desen eminim ki o zamanlar Ege bölgesi de alabildiğine düzlüktür. Yani sırf denizler kıyıya dik uzanıyor diye mi yaptın bunu? Terazinin bir kefesine Ege'yi diğerine Orta Asya bozkırlarını koyuyorum da her defasında aklına şaşıyorum Moğol!

4. Bir şaka uğruna...

4. Bir şaka uğruna...

Fransa kraliçesi Marie Antoinette'in halkla billur geçercesine sarf ettiği iddia edilen sözdür. Açlıktan isyan eden halk ekmek bulamıyorsa pasta yesindir, bunu da Marie Antoinette mi söylesin canım? Bu lafın üzerine Marie ablamız giyotin ile idam edilmiştir. Ben eminim ki bu lafı saf niyetle söylemiştir kendisi. Yani amacı dalga geçmek değildir, zira kendisi ekmek olmadığı günlerde pasta yemiştir, bu ona o kadar doğal geliyordur ki, pasta yemek varken ekmek yok diye açlıktan ölen insanlar ona tuhaf gelmiştir. En azından giyotinin bıçağı inmeden hemen önce umarım bunları düşünecek fırsatı olmuştur.

5. Pearl Harbor baskını çıkışı

5. Pearl Harbor baskını çıkışı

Akıllı millet olarak bildiğimiz Japonların gözleri dönünce ne kadar salakça davranabileceklerine bir örnektir. Yani sen süper bir savaş çıkarıyorsun, sürekli ilerliyorsun, kazanıyorsun yani savaşı ama hop Amerikan üssünü bombalıyor, Amerika'nın da savaşa girmesine sebep oluyor ve 1945 yılındaki atom bombası faciaları ile birlikte yenilgiyi de tatmış oluyorsun. Ne gereği vardı? Pearl Harbor baskınının yapmasaydın ne olurdu yani? Sürekli yeni cepheler açmanın ne gereği vardı? Belki tarih boyunca yapılmış en büyük salaklıklardan birisidir Pearl Harbor baskını.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mohaç Meydan Muharebesi'ndeki dahice zincir fikri

6. Mohaç Meydan Muharebesi'ndeki dahice zincir fikri

Mohaç savaşı öncesinde Macar kralı, Osmanlı saflarına hücum ettiğinde herkesi ezip geçmesi için süvarileri zincir ile birbirine bağlamıştır. Ama Osmanlı askerleri atlardan bir kaçının ayağını kestiğinde diğer atların da dengesi bozulmuş ve hepsi yere yıkılmıştır. Böylece tüm süvariler kılıçtan geçirilmiştir. Yani koskoca kral olmuşsun ama süvarileri zincirle bağladığında birinin ölmesi halinde bunun hepsini etkileyeceğini hesap edememek gerçekten ayır bir kafa güzelliği olsa gerek. Nihayetinde kaçayım derken üstündeki yüzlerce kiloluk zırhın seni nehirde boğabileceğini de hesap edemeyen birisin, fazla da üstüne gelmemek lazım belli ki.

7. Öksürüyor musun?

Tamam mavi ilacı bulan firma da kalp ilacı bulmak üzere yola çıkmış, olayın vardığı noktayı görünce dümen kırmış ve ilk ereksiyon ilacını bulmuş, bu işten de iyi para kazanmıştır, hala da kazanıyor. Ama sen öksürük tedavisi için yola çıkıp Eroini nasıl buldun be arkadaşım? Hadi kalp ilacı damarları genişletiyor ve penise giden damarlar genişleyince kan akışı fazla oluyor falan, bir mantığı var yani. Ama eroin ile öksürük şurubu arasında nasıl bir bağlantı kurdun? Bunun reklamını yaptın, bir sürü insanın kanına girdin. Ardından sorunlu olduğunu görünce neden yok etmedin? Sinsi gibi yapıp sattın mı nedir. Neyse, çok fazla söze gerek yok, öksürük şurubu bulduk diye millete eroin pazarlamak gerçekten kolay iş değil.

8. Turan taktiğini bir türlü anlayamamak

8. Turan taktiğini bir türlü anlayamamak

Turan taktiği çok basit aslında, kanatlarda adamların var, ortada da adamların var. Savaş başlayınca bir süre sonra ortadakiler kaçmaya başlıyor, düşman bunu görünce coşup kovalamaya başlıyor, ardından kanattaki askerler düşmanı çembere almaya başlıyor, o sırada orta kısımdakiler de geri dönüyor ve çemberi kapatıp düşmanı ortada telef ediyor. Bunu lisan-ı münasip ile anlatsan ilkokul 3. sınıf öğrencisi bile anlar ama gel gör ki yıllarca Osmanlı ile savaşan ülkeler bunu çözememiş, her defasında ortada sap gibi kalıp kıyıma uğramıştır. Yahu anla artık adam kaçmıyor, seni tongaya düşürecek, hem kanatlardaki askerleri biriniz de mi görmedi? Bunların burada ne işi var diye sormak birinizin bile aklına gelmedi mi? Siz Avrupa'da bugünkü medeniyete nasıl ulaştınız bu zeka ile cidden merak ediyorum.

9. Truva Atı kerizliği

9. Truva Atı kerizliği

Yani yeni savaş kazanmışsın, aferin düşmanı püskürtmüşsün. Kutluyorsun bunu çılgınca ama bir de bakıyorsun kapının önünde devasa bir at!! Yahu insan bir düşünür, içine yüzlerce adamın girebileceği bu at da neyin nesi diye. Savaş yeni bitmiş, ortada hiç düşman askeri kalmamış, bunlar nerede acaba diye bir kafa yorar insan. Bu bana tanrıların bir hediyesi demeden önce sağını solunu bir inceler, kapısı, girişi, çıkışı var mı diye bakar. Ama yok, sen yüce kralsın ya tanrılar hemen sana at heykeli yapıp hediye etti. Yahu tanrın sana zafer hediye etmiş, bir de niye 'at' versin? Bu kadar zafer sarhoşu olursan işte böyle tuzaklara düşersin. Ama kabahat yine de sende değil, hiç mi askeri uzmanın, danışmanın, vezirin yoktu? Bugün biri benim evimin önüne kutu koysa bomba imha ekibini çağırıyorum, sen tut koskoca atı şehre al, cidden yazık.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
27
11
9
4
3
2