Görüş Bildir
Haberler
Tarih ve Doğa Severler Buraya! Bayramda Ankara'da Kalanların Ziyaret Edebileceği En Yakın ve Güzel Köyler

Tarih ve Doğa Severler Buraya! Bayramda Ankara'da Kalanların Ziyaret Edebileceği En Yakın ve Güzel Köyler

Zaman zaman şehir hayatından uzaklaşıp biraz dinginliğe sığınmak isteriz. Ankara'nın tarih kokan birbirinden ilginç hikayelere sahip köylerini sizin için derledik. Bu köyler de tarih de var, doğanın güzellikleri de!

Buyrun👇

Kaynak: https://www.geredemedyatakip.com.tr/g...

1. Alibey Köyü

1. Alibey Köyü

Alibey Köyü, Kızılcahamam ilçesinde yer alan köylerden bir tanesidir. Nüfusu epey bi' düşük olan köy, sakin yaşam tarzıyla tercih edilebilecek yerlerden bir tanesi.

2. Ayvacık Köyü

2. Ayvacık Köyü

Rumların yaşadığı Ayvacık Köyü ayva ağaçlarıyla ünlü bir köy olarak karşımıza çıkmaktadır. Ankara merkeze 95 kilometre uzaklıkta olan bu yer doğal güzellikleri ile gelen kişilerin adeta akıllarına kazınıyor.

3. Yeni Dereneci Köyü

3. Yeni Dereneci Köyü

106 kişilik nüfusa sahip olan Yeni Dereneci Köyü, adını köyden geçen dereden almaktadır. Kızılcahamam ilçesine bağlı bu köy doğanın içerisinde sakin bir manzara sunuyor.

4. Olucak Köyü

4. Olucak Köyü

Kızılcahamam'ın eşsiz köylerinden biri olarak bilinen Olucak Köyü Yıldırım Beyazıt'ın Ankara Savaşı sırasında bu bölgede olduğu rivayetleri de tarihin gizli sayfalarında yer alıyor.

5. Kırkırca Köyü

5. Kırkırca Köyü

Makedonya göçmenlerinin yer aldığı Kıkırca Köyü adını ilginç halk ağzı sözlerinden almaktadır. 15 yüzyıldan kalma Makedon kalıntılarına ev sahipliği yapan bu köy oldukça dikkat çekiyor.

6. Yukarıhüyük Köyü

6. Yukarıhüyük Köyü

Yukarıhüyük Köyü, Kızılcahamam’a bağlı ve nüfusu sadece 43 olan bir yerleşim yeri olmasının yanı sıra sakinliği ve doğasıyla ziyaretçilere dingin bir deneyim sunuyor.

7. Otacı Köyü

7. Otacı Köyü

Ankara Savaşı sırasında kurulan bir Sahra Hastanesi'ne ev sahipliği yapan Otacı Köyü şifalı sularıyla bilinirken huzurlu bir atmosfer de sunuyor.

8. Yeşilköy Köyü

8. Yeşilköy Köyü

Malazgirt Savaşı sırasında Türklerin Anadolu'ya yerleştiği dönemde yer alan köylerden biri olan Yeşilköy Köyü nüfusu azalsa da hala tarihi izleri taşıyarak doğanın eşsiz güzelliklerini içinde barındırıyor.

İlginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ceyhun ATAKUMAN

Ya huçok affedersiniz de, kırkbeş kişinin yaşadığı köy bana nasıl dinginlik verecek? Verseydi zaten, 450 kişi yaşardı be güzel kardeşim!