Görüş Bildir
Haberler
Tansu Çiller, 'Şikayetini Geri Almazsan Çocuklarını Göremezsin' Dedi İddiası: Zeynep Çiller'den, Şiddet Gördüğü Eşi Mert Çiller'e Boşanma Davası

etiket Tansu Çiller, 'Şikayetini Geri Almazsan Çocuklarını Göremezsin' Dedi İddiası: Zeynep Çiller'den, Şiddet Gördüğü Eşi Mert Çiller'e Boşanma Davası

Kadına şiddet olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Türkiye, henüz Pınar Gültekin cinayetini konuşurken bir haber de eski başbakan Tansu Çiller'in oğlu Mert Çiller'in eşi Zeynep Çiller'den geldi...

Zeynep Çiller'in iki çocuk sahibi olduğu Mert Çiller'i, şiddet görmesi nedeniyle mahkemeye verdiği ortaya çıktı. Kaburgaları kırılıncaya kadar dayak yediğini iddia eden Zeynep Çiller, Mert Çiller'e boşanma davası açarak çocuklarının velayetini istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile Mahkemesi Mert Çiller için evden uzaklaştırma cezası verdi

Aile Mahkemesi Mert Çiller için evden uzaklaştırma cezası verdi

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre, Zeynep Çiller, eşi Mert Çiller tarafından gördüğü şiddetin ardından olayı mahkemeye taşıdı.

Eski başbakan Tansu Çiller'in oğlu Mert Çiller'in, kaburgalarını kırıncaya kadar kendisine şiddet gösterdiğini belirten Zeynep Çiller, boşanma davası açtı.

Zina, pek fena muamele, onur kırıcı davranış, şiddetli geçimsizlik, evlilik birliğinin temelden sarsılması gerekçeleriyle boşanma davası açan Zeynep Çiller, Mert Çiller'den 10 milyon TL tazminat ve çocukları ve kendi için de aylık 300 bin TL nafaka istedi. Aile Mahkemesi, Mert Çiller hakkında evden uzaklaştırma ve Zeynep Çiller’e yaklaşmama cezası verdi.

Mahkeme çiftin oturduğu evi Zeynep Çiller'in kullanımına verince, Tansu Çiller sahibi olduğu evi mahkeme kararıyla tahliye ettirdi

Mahkeme çiftin oturduğu evi Zeynep Çiller'in kullanımına verince, Tansu Çiller sahibi olduğu evi mahkeme kararıyla tahliye ettirdi

Çiftin oturduğu İstinye'deki lüks dairenin sahibi olan Tansu Çiller, mahkemenin evi Zeynep Çiller'in kullanımına vermesinin ardından tahliye davası açtı. 

Tansu Çiller mahkemeden aldığı jet tahliye kararı ile mahkemenin Zeynep Çiller'in kullanımına verdiği evi boşalttırdı.  Zeynep Çiller de iki çocuğu ile sokakta kaldı.

'Aşırı alkol ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle öfkesini kontrol edemedi'

'Aşırı alkol ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle öfkesini kontrol edemedi'

Mert Çiller ile 11 yıllık bir evliliği olan Zeynep Çiller, avukatları Kezban Hatemi ve Nezihe Hıdıroğlu aracılığı ile İstanbul Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtı. Dava dilekçesinde Zeynep Çiller'in iddiaları şöyle anlatıldı:

Mert Çiller, aşırı alkol tüketimi ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle öfkesini kontrol edemeyip kendini kaybederek her fırsatta Zeynep Çiller'e şiddet uygulamaya başladı.

Saçından sürükleyerek kafasını duvarlara vurdu

Saçından sürükleyerek kafasını duvarlara vurdu

Dava dilekçesinde yer alan iddialar arasında, 5 Mayıs'ta Mert Çiller aile konutunda çocuklarının gözü önünde Zeynep Çiller'e şiddet uygulamasının ardından çift karakolluk olması yer aldı. 

İddiaya göre Mert Çiller, Zeynep Çiller'i saçından sürükleyerek kafasını duvardan duvara vurdu.  Evdeki eşyaları kırmaya başladı. Zeynep Çiller çocuklarını alarak komşularına sığındı. Komşuların 155 Polis İmdat’ı araması üzerine Zeynep Çiller şikayetçi oldu. Eve gelen polisler tutanak tutarak Zeynep Çiller'i muayene için hastaneye götüreceklerini belirtti.

Bu sırada eski başbakanlardan Tansu Çiller avukatı ile birlikte aile konutuna gelerek iddiaya göre polislerin işlem yapmasını engellemeye çalıştı. Tansu Çiller, Zeynep Çiller'in şikayetçi olması durumunda ‘Çocuklarını bir daha göremezsin' şeklinde tehdit ettiği boşanma dilekçesinde yer aldı. Çocuklarını üst kat komşusuna emanet eden Zeynep Çiller, polislerle birlikte İstinye Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı.

5 Mayıs 2020 tarihli darp raporu boşanma dilekçesinde şöyle yer aldı:

5 Mayıs 2020 tarihli darp raporu boşanma dilekçesinde şöyle yer aldı:

*Sağ parieltalde 2×3 santim boyutunda hematom,

*Boyun ön yüzde solda 1 cm yüzeysel çizik,

*sol üst kol dış yan yüzde yaklaşık 10×10 cm hematom ve ekimoz alanı var.

*Sağ üst koldış yan yüzde 2 adet yaklaşık 10×5 cm boyutlarında hematom ve ekimoz alanı var.

*Sol köğrücük kemiği altında yaklaşık 1×3 cm boyutunda ekimoz alanı var.

*Sol omuzda 2×1 cm boyunda ekimoz alanı var.

*Sağ memede al lateral bölgede 2×1 cm boyutunda ekimoz ve yüzeysel sıyrık var.

*Sol meme lateral alt bölge 2 cm yüzeyel çizik var. Sağ üst bacak dış yüzde yaklaşık 5×2 cm boyutunda 2 adet ekimoz alanı var.

*Sol üst bacak dış yüzde 5×3 cm ve 2×2 cm boyutunda ekimoz alanı var.

*Sağ tibia ön yüzde yaklaşık 2×3 cm boyutunda tespit edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tansu Çiller aile birliğine müdahale etti

Tansu Çiller aile birliğine müdahale etti

Tansu Çiller'in otoriter kişilik yapısının çiftin aile birliğini kötü etkilediğinin yer aldığı dilekçede, Zeynep Çiller kayınvalidesinin hemen her konuda kendisine müdahale ettiğini, çocuklarıyla ilgili konularda karar alınmasını engellediğini belirtti. Tansu Çiller'in gelinin annesi ile görüşmesini ve dünürlerinin ortak konuta gelmesine izin vermediği de ileri sürüldü.

Çiftin evliliğinin yıkılmasında Mert Çiller'in evlilik süresi boyunca zina ve sadakatsizlikte bulunduğunun yer aldığı dilekçede, eşine aile içi şiddet, tehdit, yıldırma, sindirme, psikolojik ve ekonomik şiddet ve  baskı uygulayarak ağır kusurlu olduğu iddia edildi. Mahkemeye delil olarak Zeynep Çiller'in darp raporu ve fotoğrafları, olay günü polislerin tutanağı değiştirmeye yönelik söylemlerinin yer aldığı ses kayıtları delil olarak sunuldu.

10 ve 5 yaşındaki çocuklarının velayetinin annesine verilmesinin istendiği dilekçede, Mert Çiller'in çocuklarına da şiddet uyguladığı, çocuklarını da şiddete teşvik ederek olumsuz rol model olduğu belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
861
186
110
40
22
14
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Tansu Hanım memleketteki tüm çocukların gelecekleri karartmış bir insandır. Ne yazık ki kendi oğlu da dahil.

Pasif Kullanıcı

Hadi talimatı anasından almıș olsun, oğlunun aklı yok muydu ki?

Ismail Duzgun

Binlerce insanın kanı ellerinde olan bir aileden daha başka ne beklenebilirdi ki... Çocukları bir daha göremezsin ne demek?! Jiteme mi havale edeceksin gel... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Abartılı. Bunun erkek versiyonu burnuna yumruk yemiști. Bașbakanlar, siyasetçiler bu ülkede bürokrasi ve devletin gölgesinde kalır ve sözcüden farkları yoktur.

Kalem Kelam

Güçlü olana gık diyemeyen bir dünya düzeni..