Görüş Bildir
Haberler
Taksim'de Kutlamaya İzin Yok: Sendikalar Çelenk Bıraktı, Bazı Gruplar Gözaltına Alındı

Taksim'de Kutlamaya İzin Yok: Sendikalar Çelenk Bıraktı, Bazı Gruplar Gözaltına Alındı

Deniz Gök
01.05.2022 - 10:34 Son Güncelleme: 01.05.2022 - 14:10

Sendikalar Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na 1 Mayıs çelengi bıraktı. Kitlesel kutlamaya izin verilmeyen Taksim'e yürümek isteyen çok sayıda kişi ise gözaltına alındı. Valilik gözaltına alınanların sayısının 164 olduğunu duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan kutlamalara bu kez valilik izin vermedi. Taksim Meydanı’na çıkan tüm yolar sabah saat 06.00'dan itibaren polislerce kapatıldı.

İlk gelen DİSK oldu

İlk gelen DİSK oldu

Sendikaların küçük gruplar halinde Taksim Meydanı'na girişine izin verilirken meydana gelen ilk grup Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSKoldu. 

DİSK yöneticileri Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

"1 Mayıs meydanı, Taksim meydanıdır"

"1 Mayıs meydanı, Taksim meydanıdır"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada yaptığı konuşmada, 'Bugün 1 Mayıs. Bugün işçi emekçi sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü. DİSK Yönetim Kurulu olarak çelengimizi bırakmak üzere buradayız. Sizler de biliyorsunuz İstanbul'da bu yıl 1 Mayıs mitingimizi Maltepe Meydanı'nda gerçekleştireceğiz. Birazdan hep beraber oraya gideceğiz. 1 Mayıs meydanı, Taksim meydanıdır. Yıllarca 1 Mayıs'ın ve Taksim'in özgürleştirilmesi için uzun mücadeleler verdik. 2010, 2011 ve 2012 yıllarında sadece Türkiye'nin değil dünyanın en büyük 1 Mayısını yaptık bu meydanda' dedi.

👇

HAK-İŞ de alana geldi

HAK-İŞ de alana geldi

DİSK'in ardından Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (HAK-İŞ) bağlı grup meydana girdi. 

1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı yokuşunun başındaki anıta karanfil bırakan grup, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Anıtı'na yürüdü.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptığı konuşmada emekçilerin, başka meydanlarda birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutlamayı da öğrendiğini dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜRK-İŞ Genel Başkanı: "Açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı: "Açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler"

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu da (TÜRK-İŞ) Taksim'e gelerek Kazancı yokuşuna karanfil, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. 

Çelenk bıraktıktan sonra açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 'Bugün 81 vilayette, 5 bölgemizde 424 sendikamız, 30 bin aktif temsilcimizle beraber ana temamız 'hayat pahalılığı, örgütlenme'. Bu saatte Türkiye'nin bütün alanlarında arkadaşlarımız hayat pahalılığını, örgütlenmeyi anlatacak. TÜRK- İŞ her siyasi görüşten, her düşünceden, her takımı tutan topluluktan oluşan bir devasa bir kurum. 70 senedir, ülkeden yana olduk, emekliden yana olduk, emekçiden yana olduk, işçiden yana olduk. Mazlumdan yana olduk. Türk bunu sürdürmeye devam edecektir' dedi.  

Gazetecilerin asgari ücrete ara zamla alakalı sorduğu soruyu yanıtlayan Atalay, 'Asgari ücret için Temmuz'u beklemenin bir anlamı yok. Aralık'ı beklemenin de bir anlamı yok. Her ayın 4'ünde bundan 3 gün sonra enflasyon açıklanacak. O açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler, emekliye versinler, işçinin tamamına her ay versinler. Haziran'ı falan beklemenin bir anlamı yok' ifadelerini kullandı.

Taksim'e yürümek isteyen gruplara gözaltı

Taksim'e yürümek isteyen gruplara gözaltı

Şişli Harbiye'de ara sokaklarından Cumhuriyet Caddesi'ne çıkan 8'i kadın, 4'ü erkek 12 kişi ellerinde dövizlerle Taksim Meydanı'na yürümek istedi. 

Polis, slogan atarak yürüyen gruba müdahale etti. Tıp Öğrencileri Komisyonu (TÖK) üyesi olduğu öğrenilen grup gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. 

Yine başka bir grup Kurtuluş'tan Taksim'e yürümek istedi. Bu gruptakiler de gözaltına alındı.

Gözaltı anlarından fotoğraflar 📷

Gözaltı anlarından fotoğraflar 📷
İçeriğin Devamı Aşağıda

HKP üyeleri gözaltında

HKP üyeleri gözaltında

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Beşiktaş’ta toplanarak Taksim’e yürüyeceklerini duyurmuştu. 

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda bir araya gelen HKP yöneticileri ve üyeleri yasaklanan Taksim’e yürümek istedi.  

HKP’lilerin yürüyüşüne polis izin vermedi. Polis, HKP yöneticileri ve üyelerine müdahale etti. HKP’liler tek tek gözaltına alınırken arbede yaşandı. 

Gözaltına alınan HKP yöneticileri ve üyeleri daha sonra çevik kuvvet minibüsüne bindirilerek, polis merkezine götürüldü.

Beşiktaş'ta Gençlik Komiteleri'ne bağlı bir grup da gözaltına alındı. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valiliği: 1 Mayıs'ta izinsiz gösteri yapan 164 kişi gözaltına alındı. 👇

Maltepe'de 1 Mayıs miting alanı girişinde gerginlik

Maltepe'de 1 Mayıs miting alanı girişinde gerginlik

Maltepe'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağı miting alanı girişinde Marmaray ile İdealtepe istasyonunda inen bir grup LGBTİ+ üyesi, kurulan polis kontrol noktasından geçerken çantalarının aranmasına karşı çıktı.

Vatandaşlar ile polis arasında uzun süren tartışmaların ardından LGBTİ+ üyeleri, çantalarındaki pankartların kontrol edilmesi üzerine alana giriş yaptı.

Maltepe'deki alandan görüntüler 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
25
9
7
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Anayasal hak olan barışçıl yürüyüş ve gösteri hakkımız, Anayasaya uyulması için gerekirse zor kullanma hakkı olan devlet erki tarafından bizzat çiğneyerek ku... Devamını Gör

Orçun

Burada ki barışçıl yürüyüş dediğiniz şey bir jandarma erini yaralamış kişinin daha da önemlisi devlet için suçlu sayılan birinin tişörtünü üstüne geçirip yür... Devamını Gör

Beatrize Vaksman

Birkac yil oncesinde biz iscinin yanindayiz virt-zirt diyorlardi. Ne oldu?

rednose34

Elinde tevhid bayrağı ile şeriat çağrısı yapabilirsin ama 1 Mayıs'ta Taksim'de toplanamazsın. Yazıklar olsun