Görüş Bildir
Haberler
Sürücüsüz Otomobiller Beklenenden Önce Yollara Çıkabilir

Sürücüsüz Otomobiller Beklenenden Önce Yollara Çıkabilir

Caner
02.08.2014 - 19:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sürücüsüz Otomobiller Beklenenden Önce Yollara Çıkabilir!

Günümüzde sürücüsüz araba fikri hala biraz uzak gelse de geleceğin teknolojisi sayesinde, kendi kendine gidebilen otomobillere sandığımızdan daha çabuk alışacağız anlaşılan. Gerek birçok otomobil devinin bu yönde yaptığı atılımlar gerek sürücülerin artan talepleri, sürücüsüz otomobillerin önünü iyice açmış durumda. Konuyla ilgili yapılan anketler de insanların bu teknolojiyi kolayca benimseyeceğini gösteriyor.

Araç sigortalama web sitesi Insurance.com’un 2 bin ehliyet sahibiyle yaptığı ankete göre,Amerikalıların yüzde 75′i sürücüsüz otomobil satın alabileceğini belirtti. Web sitesinin, “Sürücüsüz otomobiller diğer araçlara göre daha düşük sigorta masraflarına sahip olsa düşünceniz ne olur?” sorusuna ise yüzde 86′lık kesim olumlu yanıt verdi.

Hatırlayacağınız üzere Google, Mayıs ayında kendi kendine gidebilen arabasını tanıtmıştı. Direksiyonu ve pedalları olmayan Google otomobillerin, en geç 2020′ye kadar trafiğe çıkacağı öngörülüyor. Öte yandan Nissan, Toyota, Ford ve Volvo gibi dev üreticilerin de sürücüsüz otomobil prototipi üzerinde çalıştığı biliniyor.

Amerikalılar sürücüsüz otomobillere genel olarak sıcak bakmalarına rağmen, yine de söz konusu teknolojiye tam anlamıyla güvenmediklerini söylüyorlar. Ankete katılanların yüzde 76′sı, çocuklarını okula göndermek için sürücüsüz bir otomobile emanet etmeyeceklerini belirtti. Katılımcaların yüzde 61′i de bu araçların, insanlar kadar doğru karar verme kabiliyetine sahip olmadığını düşünüyor.

teknolojioku

Kaynak: http://www.teknolojioku.com/haber/sur...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0