Görüş Bildir
Haberler
Suruç Katliamı'nda Yaşamını Yitirenler, Memleketlerine Uğurlandı

Suruç Katliamı'nda Yaşamını Yitirenler, Memleketlerine Uğurlandı

Ulaş
21.07.2015 - 18:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD’in gerçekleştirildiği bombalı saldırıda yaşamını yitiren 32 kişiden kimlikleri belirlenen 28’i, gözyaşı ve ağıtlarla memleketlerine uğurlandı.

IŞİD tarafından gerçekleştirildiği belirtilen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Otopsileri daha sonra tamamlanan 23 kişinin cenazeleri ise tabutla Asri Mezarlık içerisinde bulunan Nakıboğlu Camisi yanındaki Mezarlık Müdürlüğü morguna kaldırıldı. Tabutlar cami avlusuna getirildiğinde yakınları gözyaşına boğuldu.

Türkçe ve Kürtçe sloganlar atan kalabalığın karşıladığı tabutlara kapananlar uzun süre gözyaşı dökerek ağıt yaktı. Cenazeler, burada yapılan törenin ardından defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

18 yaşındaki Okan Pirinç Hatay'da toprağa verildi

18 yaşındaki Okan Pirinç Hatay'da toprağa verildi

Hayatını kaybeden 18 yaşındaki Okan Pirinç’in cenazesi memleketi Samandağ’a getirildi. Pirinç’in evinin önünde başlayan törene CHP’li vekillerin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin katıldı. Cenaze Hancağız Mezarlığı’na götürüldü.

Gazi Mahallesi'ne getirilen cenazeler yarın toprağa defnedilecek

Uğuz Özkan Cizre'de toprağa verildi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cenazeler İstanbul'a getirildi

Suruç’taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Cemil Yıldız, İsmet Şeker, Koray Çapoğlu, Nartan Kılıç, Ferdane Kılıç ve Nazegül Boyraz'ın cenazeleri uçakla İstanbul’a getirildi.

Cenazeler, İstanbul Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nden HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP ve CHP temsilcileri ile gençlerin yakınları ve arkadaşları tarafından alındı.

Yıldız ve Şeker'in cenazeleri Çarşamba günü Gazi Cemevi'ndeki törenden sonra Gazi Mezarlığı'na defnedilecek. Çapoğlu'nun cenazesi ise uçakla memleketi Trabzon'a gönderildi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün düzenlenen bombalı intihar saldırısında ölenlerin cenazeleri memleketlerine uğurlanıyor. Saldırıda hayatını kaybeden 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç’ın HDP Parti Meclisi üyesi olan eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç’ın cenazeleri de önce uçakla İstanbul ’a ardından toprağa verilmek üzere Bursa’ya götürüldü. Naaşları taşıyanlar arasında patlamada yaralanan ailenin kızı Sinem Kılıç da vardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0