Görüş Bildir
Haberler
''Sürtük'' Diyene Ceza Yok, ''Yüzsüz'' Diyene İse 11 Ay 20 Gün Hapis Cezası

''Sürtük'' Diyene Ceza Yok, ''Yüzsüz'' Diyene İse 11 Ay 20 Gün Hapis Cezası

Samsun'da İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesi sonrası yapılan basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ''yüzsüz'' diyen Sevil Topaloğlu Uçak'a 11 ay 20 gün hapis verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gezi eylemlerine katılanlar için '‘Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük’' dediği ifadeler hakkında ise 'soruşturmaya yer olmadığı' kararı verilmişti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Cumhurbaşkanının söyledikleri suç sayılmadı, ben ceza aldım'

'Cumhurbaşkanının söyledikleri suç sayılmadı, ben ceza aldım'

Samsun'da Kadın Dayanışması'nın 20 Mart 2021 günü, İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesi üzerine düzenlediği basın toplantısında açıklamayı okuyan Sevil Topaloğlu Uçak'ın “Çocuğuna tecavüz eden bir adamı cezalandırmadı bu ülkenin Cumhurbaşkanı ama gelip İstanbul Sözleşmesi'ni feshedebiliyor, bu kadar yüzsüz yani” ifadeleri üzerine Uçak hakkında Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçundan açılan davada karar verildi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre Uçak'a önce 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Ardından mahkeme bu cezada 1/6 oranında indirim yaparak cezayı 11 ay 20 güne düşürdü, hükmün açıklamasını geri bıraktı. Uçak, “Hukukun herkes için eşit işlediğini söylüyorlar ama Bartın'daki karar ve bana verilen ceza gerçekte böyle olmadığını gösteriyor. Cumhurbaşkanının söyledikleri suç sayılmadı, ben ceza aldım. Hukuku sadece kendileri için işletiyorlar bunu bir kez daha gördük” dedi.

'Hukukun herkes için eşit işlediğini söylüyorlar ama Bartın'daki karar ve bana verilen ceza gerçekte böyle olmadığını gösteriyor'

'Hukukun herkes için eşit işlediğini söylüyorlar ama Bartın'daki karar ve bana verilen ceza gerçekte böyle olmadığını gösteriyor'

Uçak'ın avukatı Umut Alkaç ise “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin birçok kararında idarecilerin ağır eleştirilere katlanma yükümlülüğü bulunduğu belirtilmiştir. Müvekkilimin Cumhurbaşkanı'na hakaret kastı olmamıştır. Ama cezaya çarptırıldı” diye konuştu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran'da partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmasında Gezi eylemlerine katılanlar için ‘Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük’ ifadeleri üzerine yapılan suç duyurusunda da önceki gün karar verilmişti. Bartın’da Gezi eylemlerine katılan Ziraat Mühendisi Ayşe Sevtap Uzun, arkadaşları Berrin Küçüktabak, Funda Fener ve Yonca Alemdar ile birlikte savcılığa ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan suç duyurusu hakkında 'soruşturmaya yer olmadığı' kararı verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Lan yüzsüz demek ne zamandan beri hakaret sayılıyor? Tamamen ifade özgürlüğü çerçevesinde, mutlaka temyize görülmesi lazım.

uzaklardan

Hala millet şikayet ediyor ama anlamıyorlar, şunu kafanıza koyun hak, hukuk, adalet diye bir arayış içine girmeyin böyle bir şey yok tepedekiler ne derse o d... Devamını Gör