Görüş Bildir
Haberler
Kahramanmaraş'ta Sünnet Faciası: 4 Yaşındaki Çocuğun Cinsel Organı Kesildi

Kahramanmaraş'ta Sünnet Faciası: 4 Yaşındaki Çocuğun Cinsel Organı Kesildi

Batuhan
23.05.2022 - 10:26

Kahramanmaraş'ta 4 yaşındaki bir çocuğun sünnet sırasında cinsel organı kesildi. Tedavi için İstanbul'a getirilen küçük çocuğun cinsel organına, ağız kısmından alınan bir doku nakledildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş’ta yaşayan bir aile, geçen eylül ayında iki oğlunu sünnet ettirmek istedi. Çevredekilerin tavsiyesiyle eve bir sünnetçi çağırıldı. İddiaya göre ehil olmayan sünnetçi tarafından yapıldığı öne sürülen işlem sırasında 4 yaşındaki A. E. K.’nin cinsel organı kesildi. Küçük çocuk acı içinde bağırmaya başlayınca aile üyeleri de durumun farkına vardı, bir anda kanlar içinde kalan çocuk, yakınları tarafından Kahramanmaraş’ta hastaneye götürüldü.

Operasyon geçiren çocuk, bir süre yaşadığı şehirde tedavi gördü. Ardından küçük çocuk, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Burada cinsel organı kesilen çocuk için gerekli incelemeler yapılırken dudak iç duvarından bir doku alınarak bölgeye nakledilmesi kararlaştırıldı.

Dava açtılar

Dava açtılar

Yapılan operasyonda dudak iç duvarından alınan doku bölgeye nakledildi. Operasyonu gerçekleştiren hekimlerden Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümünden Doç. Dr. Süleyman Çelebi ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Özgür Kuzdan, sünnet işleminin cerrahi bir operasyon olduğuna dikkat çekerek ehil kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

Uzmanlar, yanlış uygulamaların hayat boyu etkisini sürdüren yıkımlara neden olduğunu ifade ederken, ailenin işlemi gerçekleştiren kişiye dava açtığı öğrenildi.

"Çağırdığımız kişi doktor değildi"

"Çağırdığımız kişi doktor değildi"

Şu an 5 yaşında olan A.E.K.’nin annesi N.K. yaşadıkları zorlu süreci anlatarak, “Bizim çağırdığımız kişi doktor değildi, önceden dedeleri doktormuş. İşlem sırasında kayınbabam görmüş, ‘kesme’ demiş adam kesmiş. Kayın babam durumu anlamış, acile koşturduk. Acilen ameliyata aldılar, idrarını yapamadı, Kahramanmaraş’ta tekrar ameliyat oldu. Şu an oğlum iyi, Allah’a şükür sağlığına kavuştu ama kimse evde yapmasın diyorum” şeklinde konuştu.

A.E.K.’nin ameliyatını gerçekleştiren doktorlardan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü Kurucu Hekimi Doç. Dr. Süleyman Çelebi, sünnet komplikasyonlarıyla zaman zaman karşılaştıklarını anlattı.

Penisinin duvarından tama yakın kısmının kesilmiş olduğunu ve cinsel organın zarar gördüğünü söyleyen Çelebi, 'Birisinin tavsiyesiyle bir sünnetçiye ulaşılıyor, eve sünnetçi geliyor.  Sadece sünnet değil penis de kesildiği için orada üniversitelerde çeşitli ameliyatlara giriyor. Penis gövdesinden zarar gördüğü içinde ağız mukozasından dudak iç duvarından bir doku alarak penisin etli dokusu oluşturduk. Normal bir penis dokusu elde ettik. İşeme kanalını da düzelttik' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
39
17
13
12
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
barbie

Hep böyle saçma sapan işlere kalkışıp ya da alternatif tıp diye gezip gezip makatınıza kupa kaçınca soluğu hastanede alıyorsunuz. 4 yaşındaki çocuğun suçu ne... Devamını Gör

dasdasd

bu insanların kafası o kadar çalışsaydı ülke bu halde olmazdı sanırım

hedefsizkitle

Vahh yavrum vahh inşallah ilerde sorun yaşamazsın. Allah bildiği gibi yapsın senin aileni! Hala binlerce aile var böyle. Sünnet ciddi bir operasyondur. Mümkü... Devamını Gör

asgoodasitgets

Bizimki doğduğunda doktor ya bebekken yaptırın ya da altı yaşından sonra demişti ara dönemde önermem demişti . Benim oğlum da şimdi dört yaşında ben beklicem... Devamını Gör