Görüş Bildir
Haberler
Sümela Manastırı 'Restorasyon' İçin Bir Yıl Ziyarete Kapatılacak

Sümela Manastırı 'Restorasyon' İçin Bir Yıl Ziyarete Kapatılacak

Hande öçalan
19.09.2015 - 01:06 Son Güncelleme: 19.09.2015 - 12:36

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, tarihi Sümela Manastırı'nda yapılacak çalışmalar nedeniyle manastırın 22 Eylül tarihinden itibaren bir yıl ziyarete kapatılacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kansız, kültür ve tabiat varlığı açısından Sümela Manastırı'nın dünyaya mal olduğunu, manastırda kaya ıslahlandırma projesi yapılacağını ve ziyaretçiler için olası tehlikelerin önleneceğini ifade etti.

Çalışmalar kapsamında kaya yüzeylerinde tespit ve taramaların yapılacağını anlatan Kansız, 'Konuyla ilgili olarak yapılacak çalışmalar 22 Eylül tarihinden itibaren başlayacak ve bir yıl süreyle devam edecek. Bu nedenle Sümela Manastırı bu süre içerisinde ziyarete kapalı olacak. Yapılacak çalışmalar sonucunda manastır turizme daha nice yıllar katkı sağlayacak' diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müze ve ören yerlerine yapılan ziyaretlerde insan sağlığına ve can güvenliğine öncelik tanıdığını vurgulayan Kansız, 'Yapılacak çalışmalar sonucunda Sümela Manastırı çok daha iyi bir şekilde turizme hizmet verecek. Gerek ülkemiz ve gerekse bölgemiz açısından Sümela Manastırı vazgeçilemez bir değer. Bu değerin de korunması için böylesine önemli bir çalışma yapılmak zorunda' ifadesini kullandı.

Akıllara Şile Kalesi 'Restorasyon'u Geldi

Akıllara Şile Kalesi 'Restorasyon'u Geldi

Şile Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde tarihi Şile Kalesi'nde yaptığı restorasyon çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan görüntü, sosyal medyada alay konusu olmuştu. Şile Belediyesi'nin internet sitesinde çalışmaların Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliği ile yürütüldüğü ifade edilmişti.

Şile Kalesi 'restorasyon' çalışması sonrası, çizgi karakter Sünger Bob'a benzetilmişti.

'Restorasyon' faciasına kurban giden tarihi değerlerimizin uzun listesi için;

'Restorasyon' Konusunda Bir Dünya Markası Olduğumuzun İspatı 15 Mimari Facia

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0