Görüş Bildir
Haberler
Spotify Dünyanın Müzik Haritasını Çıkardı

Spotify Dünyanın Müzik Haritasını Çıkardı

Onedio Medya
13.07.2015 - 17:59 Son Güncelleme: 14.07.2015 - 14:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya genelinde 1000’in üzerinde şehirde dinlenen 20 milyara yakın şarkıyı analiz eden Spotify, “Dünya Müzik Haritası”nı hizmete sundu.

Spotify dünya genelinde 1000’e yakın şehirde dinlenen en popüler müzikleri, interaktif bir görsel harita üzerinde gösteren Müzik Haritası Dünya Şehirleri hizmetini müzikseverlerin beğenisine sundu. 

Müzikseverler, dünya genelinde şehirlerin müzik nabzını tutan “Dünya Müzik Haritası” üzerinde 1000’in üzerinde şehrin üzerine tıklayarak o şehirlerde en çok dinlenen şarkı listelerini, her bir bölgenin kendine has müzik tercihlerini görebiliyor, bu şarkıları dinleyerek yeni müzikler keşfetme olanağı buluyorlar.

Müzikseverlerin günümüz şarkılarının en çok hangi şehirlerde dinlendiğini, hangi şehirlerde arka planda kaldığını kolaylıkla takip etmesini sağlayan harita, Spotify kullanıcılarının dinlediği yaklaşık 20 milyar şarkının analizi ile her 2 haftada bir güncelleniyor. Harita aynı zamanda dünyanın en popüler müzik dinleme trendlerini de ortaya çıkarıyor.

Buna göre en öne çıkan küresel trendler şu şekilde:

  • Tüm dünya hip hop dinliyor! – Bu müzik türü, coğrafya ya da dil ayrımı fark etmeksizin diğer tüm müzik türlerinden daha fazla dinleniyor.

  • Yerli müzik kazanıyor! – Tüm müzik türlerinde yerli şarkıcılar, kendi bölgelerindeki en çok dinlenen şarkılara imza atıyor.

Dünyada ve Türkiye’de farklı şehirlerde en çok dinlenen müzisyenlere dair birkaç örnek:

Dünya Müzik Haritası’na buradan erişip siz de dünyanın farklı şehirlerinde dinlenen müziklere göz atabilirsiniz

Digitalage ve Fortune Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
3
2
1
1
0