Görüş Bildir
Haberler
Spor Bakanı Kılıç'tan 'Islık' Tepkisi: "Yüreğimiz Sızlıyor"

Spor Bakanı Kılıç'tan 'Islık' Tepkisi: "Yüreğimiz Sızlıyor"

Enver K.
19.11.2015 - 16:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye ile Yunanistan milli futbol takımları arasında oynanan hazırlık maçında, Yunanistan Milli Marşı'nın okunması ve Paris'teki saldırılarda yaşamını yitirenler için düzenlenen saygı duruşunda bir grup taraftarın ıslıklı protestosunu değerlendirdi. 

Kılıç, 'Milli marş bir milletin temsilidir. Islıklamak tabii ki doğru bir şey değil. Milli maçta yaşanan yuhalama veya ıslıklama konusunda yüreğimiz sızlıyor. Yaşanan bu olay toplumumuzda da büyük üzüntü yaratmış durumda' dedi.

'MİLLİ MARŞIN YUHALANMASI KABUL EDİLEMEZ'

Hazırlık maçında yaşanan ıslıklama olayıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da açıklamaları olduğunu hatırlatan Kılıç, 'O akşam Almanya ile Hollanda arasındaki dostluk maçı son dakikada iptal oldu. Bizde çok şükür güvenlikle ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığı için bu anlamda sıkıntı yaşamadan devam ettik. Bu olay da olmasaydı çok daha güzel olacaktı. Herkesin ne kadar büyük bir üzüntü duyduğunu gördük. Maç esnasında tabii ki takımınızı destekleyeceksiniz. Biz spordaki şiddete ve olumsuz hareketlere karşı sesimizi yükselttiğimizde dile getirdiğimiz işte bu. Bu olmamalı. Takımınızı tabii ki destekleyeceksiniz ama hele bir milli maçta, bir milli marşın yuhalanması doğru bir şey değil. Bu kabul edilemez. Vatandaşlarımızın da bu olayla ilgili ciddi bir tepkileri oldu. Tabii şunu da söylemek lazım orada bunu herkes değil, belli bir grup yaptı. Ama onun bile olmaması lazım. Bizim hem genlerimizde hem de kültürümüzde gelen misafirimize kim olursa olsun en iyi şekilde ağırlayıp gönderme vardır' diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZIN EN ÜST SEVİYEDE ORTAYA KOYDUĞU BİR DURUŞ VAR'

Yunanistan Başbakanı'nın Başbakan Davutoğlu'nun misafiri olarak karşılaşmaya geldiğine dikkat çeken Kılıç, 'Islıklama olayının kamuoyunda büyük tepki almasının, işin olumlu tarafı diye düşünüyorum. Vatandaşlarımız arasında 'Bu bize yakışmadı, böyle olmaması gerekirdi' diye bir düşünce oluştu. Zaten cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın en üst seviyede ortaya koyduğu bir duruş var' ifadelerini kullandı.

'İNANIYORUM Kİ SORUNSUZ BİR EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ'

Cumartesi günü Ankara'da Türkiye ile İsrail kadın basketbol takımlarının Avrupa Şampiyonası elemelerinde karşılaşacağını hatırlatan Bakan Kılıç, 'İnanıyorum ki sıkıntısız, sorunsuz bir ev sahipliği yapacağız. Bizim, vatandaşlarla milletlerarası bir sıkıntımız yok. Hükümetlerin yaptıkları yanlışlar zaten en üst seviyede takip ediliyor. Bununla ilgili zaten diplomatik anlamda ve diğer anlamlarda yapılması gerekenler yapılıyor. Bu sporla alakalı bir şey değil. Bizim milli sporcularımız başka ülkelere gittiğinde iyi ağırlanmasını istiyorsak, buraya gelen misafir sporcuları da en iyi şekilde ağırlayacağız. Bunun yanında, ülkemizin, milletimizin, vatandaşlarımızın hakkını sonuna kadar savunmak tabii ki hükümetin ve devletin sorumluluğudur, görevidir. Aynı zamanda gelen misafirlerimizi de en iyi şekilde ağırlamak ve güvenliklerini sağlamak bizim sorumluluğumuzdadır. Ben vatandaşlarımızın bu anlamda milli takımımızı, bize yakışır şekilde destekleyeceklerine inanıyorum' şeklinde konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0