Görüş Bildir
Haberler
SpaceX Roketinin Kalıntıları İngiltere’de Kıyıya Vurdu

SpaceX Roketinin Kalıntıları İngiltere’de Kıyıya Vurdu

Uzaya ticari olarak kargo taşıyan ve gelecek hedefleri arasında Mars’ta koloni kurmak olan ABD firması SpaceX’in roketlerinden birinin enkaz parçası İngiltere sahillerine vurdu. İlk raporlar enkazın Haziran ayında havada patlayarak başarısız olan CRS-7 seferine olduğunu belirtse de, dikkatli araştırmalar parçanın başarıyla uzaya malzeme çıkaran CRS-4 seferine ait olduğunu ortaya çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC’nin haberine göre enkaz, İngiliz ana karasının hemen yanıbaşında olan Isles Of Scilly’de karaya vurdu. 9 metreye 4 metre boyutlarında olan enkaz ilk olarak Joseph Thomas adında bir vatandaş tarafından bulundu. Thomas, parçayı ilk gördüğünde üzerinde martıların uçuştuğunu gördüğünü ve bundan dolayı önce onun karaya vurmuş bir balina olabileceğini düşündüğünü söyledi. Sahil güvenlik ekibinin ilk yaptığı açıklama parça başarısız olan Falcon 9 uçuşuna ait olduğuna yönelikti ancak internet üzerindeki dikkatli kullanıcılar parçanın CSR-4 uçuşuna ait olduğunu ortaya çıkardı.

Günümüzde uzaya malzeme çıkartan roketler atmosfere geri düşerek parçalanıyor ve kullanılamaz hale geliyor. Ancak SpaceX ve bazı firmalar roketlerin yere güvenli bir şekilde inebilecekleri ve böylece tekrar tekrar kullanılabilerek uzaya malzeme çıkarma masrafını azaltmanın yöntemlerini araştırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın