Görüş Bildir
Haberler
Soylu Şikayetçi Olmuş: Muhalif Kanallara Sedat Peker Cezası

Soylu Şikayetçi Olmuş: Muhalif Kanallara Sedat Peker Cezası

Emre Ordu
29.06.2022 - 16:52 Son Güncelleme: 29.06.2022 - 16:53

RTÜK, Halk TV ve KRT'ye Sedat Peker'in açıklamalarının tartışılması nedeniyle para cezası kesti. RTÜK'ün CHP'li Üyesi İlhan Taşçı, cezaların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “eleştiri sınırı ötesinde küçük düşürüldüğü” gerekçesiyle verildiğini söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzde 3 para cezası

Yüzde 3 para cezası

RTÜK'ün CHP'li Üyesi İlhan Taşçı, Halk TV ve KRT'ye suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarının tartışılmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şikayetiyle ceza kesildiğini açıkladı. Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

'Sedat Peker’in açıklamalarının tartışılmasından rahatsız olan Süleyman Soylu’nun şikayeti üzerine RTÜK rapor düzenledi; Halk TV ve KRT’ye %3 para cezası kesildi. Oysa cezalandırılan yayınlarda Peker’in iddialarının araştırılmaması, soruşturulmaması eleştiriliyor. RTÜK cezasını Sedat Peker’in açıklamalarının değerlendirildiği programlarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “eleştiri sınırı ötesinde küçük düşürüldüğü” gerekçesine dayandırdı. Kararlar oy çokluğuyla alındı. Karara Sayın Konuralp ile birlikte karşı oy kullandık.'

Kongar ve Yanardağ'ın açıklamaları nedeniyle TELE 1'e ceza

Kongar ve Yanardağ'ın açıklamaları nedeniyle TELE 1'e ceza

RTÜK Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp ise RTÜK'ün TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar’ın “18 Dakika' isimli programda Başakşehir'de 6 kadının erkek şiddetine uğramasına ilişkin açıklamaları sebebiyle TELE1’e de para cezası kesildiğini duyurdu. Konuralp ayrıca Halk TV'nin Peker cezası dışında, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 'Van Başkale' şikayetinden dolayı ikinci bir para cezası aldığını belirtti.

Konuralp, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun avukatlarının şikâyetlerini dikkate alan RTÜK, HALK TV ve KRT’ye para cezası verdi. HALK TV, Jandarma Genel Komutanlığı’nın “Van Başkale” şikâyetine istinaden de ikinci bir para cezasının muhatabı oldu. RTÜK, E. Kongar ve M. Yanardağ’ın İstanbul Bahçeşehir’de 6 kadının maruz kaldığı erkek şiddetine ilişkin yorumları nedeniyle, TELE1’i de cezalandırdı. Üç kanal için verilen dört ayrı para cezası kararı oy çokluğuyla alındı; kararlara Sayın Taşçı’yla birlikte karşı oy kullandık' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
20
10
8
7
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cicikuşbabacık82

Neden cinci kadına çıkaran beyaz tv ye yada kontv de yrak diyen adama ceza yok siz istiyorsunuz ki hiç birşey eleştirilmesin , şikayet edilmesin sizin tüm sı... Devamını Gör

gazanfer türk

Seçim yaklaştıkça faşizmin de arttığını göreceksiniz. O kadar boka battılar ki herşeyi göze almaktan başka çareleri kalmadı.