Görüş Bildir
Haberler
Soylarının Saf Kalması İçin Kardeşler Birbirleriyle Evlendiriliyordu: Dünyanın Farklı Yerlerinde Ensest İlişki Yaşamayı Normal Karşılamış 8 Uygarlık

Soylarının Saf Kalması İçin Kardeşler Birbirleriyle Evlendiriliyordu: Dünyanın Farklı Yerlerinde Ensest İlişki Yaşamayı Normal Karşılamış 8 Uygarlık

Soylarını safkan tutmak için çok garip bir yol seçmişler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tayland

1. Tayland

Tayland Kraliyet Ailesindeki erkeklerin oldukça geniş bir haremi oluyordu. Evlilikler ise asil kanlarını sonraki nesillere aktarabilmek amacıyla yakın akrabalar ve üvey kardeşler ile gerçekleşiyordu. Buna örnek olarak Kral V. Rama'nın iki üvey kız kardeşiyle evlenmesi verilebilir.

2. Polinezya

2. Polinezya

Erkek ve kız kardeşler hem tahtta varis olabilmek hem de soylarının devamının gelebilmesi için birbirleriyle evleniyordu. Kız kardeş, üvey kardeş ve yeğenler en uygun partner olarak görülüyordu. Eğer iki kardeş evlenirse, diğer hiç kimse tahtta hak talep edemiyordu.

3. İnkalar

3. İnkalar

İnka Kralları, Güneş'in kız kardeşi Ay ile evlendiğine inandıkları için kardeşleriyle evlenirdi. Eğer ilk evliliklerinde çocukları olmazsa kral sırasıyla diğer kardeşleriyle evlenirdi. Bu durum taht varisi doğana kadar uzar ve birinci derece kuzenleriyle evlenme durumu oluşabilirdi.

4. Madagaskar

4. Madagaskar

Madagaskar'da geçmişte özellikle yakın kuzenlerin evlendiği gözlemlense de bu evliliklerden dolayı meydana gelen engelli doğumlar, kadınların kısır kalması, çocukların ölmesi üzerine halk korkmuş ve tabu olarak görülmeye başlanmış.

5. Avrupa Hanedanları

5. Avrupa Hanedanları

15. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar Avrupa Hanedanları Habsburglar, Hohenzollernler, Romanovlar, Burbonlar ve hatta İngiliz Kraliyet Ailesinde ensest evlilikler meydana gelmiş. Bu evlilikler birinci derece kuzenlerle yapılıyordu. Fiziksel ve zihinsel engelli doğumlar meydana gelmeye başlayınca bu gelenek sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zerdüşt İran

6. Zerdüşt İran

Henüz Zerdüşt dinine inanırken İran, tanrılarını memnun etmek amacıyla ensest evlilikler yaşıyordu. Bu evlilikler ile ciddi bir ibadet yaptıklarına inanıyorlardı. Pehlevi Yazmaları'nda yazılana göre anne ile oğulun, baba ile kızının ve iki kardeşin cinsel birleşimi kutsal bir ayin değeri taşıyordu.

7. Eski Mısır

7. Eski Mısır

Eski Mısır döneminde erkek ve kız kardeşin evlenmesi sonucunda soyun çok daha güçleneceği düşünülüyordu. Buna örnek olarak Kraliçe Nefertiti ve kardeşi Akhenaton verilebilir. Eski Mısır'da gerçekleşen bu evlilikler nedeniyle bugün bulunan mumyaların pek çoğunun soyu genetik olarak tespit edilemiyor.

8. Antik Afrika

8. Antik Afrika

Zimbabve'de yer almış ve çok uzun yıllar önce tarihten silinmiş Monomotapa İmparatorluğu, ensest ilişkiye oldukça yatkındı. Kralın 300'den fazla eşi olurdu ve bunların yanı sıra bir de Asıl Eşler adını verdiği yakın akrabalarından oluşan eşleri olurdu. Sadece Asıl Eşler'in doğurduğu çocuklar taht varisi olabiliyordu. Kral, öz kız kardeşi hariç ailesindeki tüm kadınlarla cinsel ilişki yaşayabiliyordu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
95
61
14
13
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın