Görüş Bildir
Haberler
Sovyet Mimari Harikası Buzuldzha Anıtı

Sovyet Mimari Harikası Buzuldzha Anıtı

Sovyet Mimari Harikası Buzuldzha Anıtı

Buzluca Koca Balkan Dağları'nda bulunan 1441 metrelik bir doruktur.Bu dorukta aynı zamanda bir anıt bulunmaktadır (Buzluca anıdı). 1891'de Dimitar Blagoev burada gizlice sosyalist hareketi başlatmıştır. Buzluca anıtı 1981'de halka açılmış fakat sosyalizmin Bulgaristan'da çöküşünden beri çürümeye terkedilmiş ve içi yağmalanmıştır

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnşa edilmesinin nedeni nedir ?

İnşa edilmesinin nedeni nedir ?

Sovyetler Birliği hem halkın isteğini hem de komünizmi yükseltecek arayışlar içerisindeydi.Zaten komünist oldukları için parayı ya savaş ve silah teknolojisine harcıyorlardı ya da bu tür enteresan Komünizm anıtları yapıyorlardı.Geniş sovyet toprakları içerisinde zaten bu tür enteresan anıtlar görmek mümkün

Ne oldu buraya ?

Ne oldu buraya ?

Bildiğiniz üzre 1991 yılında SSCB'nin dağılması ile bir bir bağımsızlıklarını ilan eden Sovyet devletleri içerisindeki her şeyle birlikte Sovyetlerden ayrıdı. Elbette  bunun gibi büyük bir (devasa) bir anıtı yerinden götürmek mümkün değildi.E hali ile olduğu gibi yerinde kaldı. Sovyetler burada  birkaç eğlenceli komünst toplantısı yapmış olsa da kapatılmaya yenik düştü.Hem rakımın çok yüksek olması hem de Bulgaristan'ın Sovyetlerden ayrılması ve Komünist fikirden vazgeçmesi buranın ilgisini de oldukça azalttı.

Şu anki hali nedir ?

Şu anki hali nedir ?

Artık neredeyse hiç ziyaretçisi olmayan bu anıtı sadece fotoğrafçılar ve az biraz eğlence arayan paralı gençler ziyaret ediyor.Duvarlara grafiti çizerek eğlenen gençler çürümeye yüz tutmuş bu anıtı artık tamamen kendi mekanları haline çevirmiş haldeler.

Bu tür anıtlar neden hep SSCB den çıkıyor ?

Bu tür anıtlar neden hep SSCB den çıkıyor ?

Öncelikle tamamen mimarı bir harika olan bu anıtın yapımına 1970'lerde başlandığını söylemek istiyorum.Zaten bu tür anıtlara sovyetler özel ilgi gösterdiği için erkenden bitiyordu.Yaşam felsefesi olarak belirledikleri komünizmi yüceltmek ve tüm halka gururla ayakta olduklarını göstermek için sağlam , gösterişli ve büyük binalar inşa ediyorlardı.Bu yüzden savaşa ve teknolojiye ayırdıkları bütçeden geri kalan kısma mümkün olduğunca komünizm anıtı dikiyorlardı. Her ne kadar şu anda pek ilgi görmeseler de SSCB zamanında halk bunlara büyük bir ilgi gösteriyorlardı.E göstermeseler de sovyetler zorla göstertiyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın