Görüş Bildir
Haberler
Sony, Otomobil Parçası Üretecek

Sony, Otomobil Parçası Üretecek

Batuhan
17.10.2014 - 12:02

Sony bu kez tüketiciler için elektronik bir cihaz üretmek yerine otomobil üreticileri için görüntü sensörü üretti.

Bu ay yaptığımız bir haberde Japonya’da sanayi sektöründeki gelirlerin son günlerde tüketici ürünlerinden daha çok sanayi ürünleri üretmesi nedeni ile arttığına yer vermiştik.

Bunlardan birisi de Sony’nin otomobillere monte edilen kameralar üreteceğini açıklaması oldu. Otomobil üreticileri sürücülere park ve güvenli sürüş konusunda yardımcı olması için otomobillere kameralar monte etmeyi tercih ediyor. Bu sensörlerin ayrıca kendi kendine giden otomobiller üretme çabalarına yardımcı olması da bekleniyor.

Sony sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu, otomobillere yönelik ürettiğimiz ilk sensör. Bu sektörün büyüme potansiyeli olduğunu gördüğümüz için bu segmente girmeye karar verdik” dedi.

Sony, Aralık 2015’te satışa sunulması beklenen sensörlerin karanlıkta daha iyi görüş açısı sunacağını belirtiyor. Şirket halihazırda otomobil üreticileri için kameralar satıyor ancak bu kameralar otomobil odaklı olmaktan çok genel amaçlı kameralar.

Sensör üretimi elektronik devi için yıldız bir oyuncu gibi. Sony’nin ürettiği sensörler Apple’ın iPhone telefonları ve Sony’nin kendi üretimi olan Xperia telefonlarında da kullanılıyor. Haziran ayı sonunda biten üç aylık periyotta sensör segmentinden elde edilen gelir bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 91 artışla 164 milyon dolara yükseldi.

Şirketin CEO’su Kazuo Hirai, sensör segmentini oyun ve mobil seğmenleri ile birlikte kilit öneme sahip üç segmentten biri olarak gösterdi.

Silikon Vadisi’nin yeni oyuncuları Google ve Tesla Motors gibi şirketler otomobillerde inovasyona ağırlık veriyor. Aynı zamanda bir çok Japon şirketi de bu oyuna dahil olmaya çalışıyor. Tesla’ya da batarya üreten Panasonic otomobil parçası üretimini önemli bir segment olarak gösteriyor.

Analistler geç kalmış olsa da Sony’nin otomobil sensörü üretimi ile bu segmentte önemli bir oyuncu olacağını belirtiyor.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/articles/SB1255...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0