Görüş Bildir
Haberler
Sonunda İstediğimiz Oldu! Amerika'dan Gelen Yeni Diyet Akımı: Doyana Kadar Ye!

Sonunda İstediğimiz Oldu! Amerika'dan Gelen Yeni Diyet Akımı: Doyana Kadar Ye!

Yemeği sev - tadını çıkar - doyana kadar ye!

Amerika'dan gelen bu yeni diyet akımında asıl amaç midenin hacmini doldurup açlık hissini gidermek. Diğer bir adı da ''Hacim Diyeti'' olarak geçen bu beslenme sistemi yemek yemeyi sevenler için harika bir seçenek haline geldi.

Kalori sınıflandırmasını unutun

Kalori sınıflandırmasını unutun

Bu diyette kalori sınıflandırması yapmak yerine hacim sınıflandırması yapmamız gerekiyor. Örneğin bir adet çikolata bar ile çeyrek karpuzun kalorisi ortalama olarak aynı ise size karpuzu seçmeniz gerektiğini söyleyerek mide doluluk oranınızı arttırıyor. Bu sayede açlık hissi ortadan kalkıyor.

Beyin sadece doygunluk hissini arar

Beyin sadece doygunluk hissini arar

Pennsylvania'da yapılan çalışmalarda insanların büyük çoğunluğunun doyana kadar yediği ve ne yediğinden çok ne kadar yediğinin önemli olduğu bulunmuştur. İster az ister fazla kalorili olsun mide boşluk hacmi azalmadığı sürece beyine ''doydum'' sinyali gitmediğini ve insanların yemek yemeye devam ettiği görülmüştür.

''Volumetrik diyet dünya çapında başarılı olacak''

''Volumetrik diyet dünya çapında başarılı olacak''

Bu diyet akımının ortaya çıkmasını sağlayan Beslenme Uzmanı Dr. Barbara Rolls Volumetrik Diyet'i ''Besin tüketimini kısarak yapılan diyetler kısa sürede başarı sağlar ama uzun süreli etkisi yoktur. Volumetrik diyet uzun süreli bir diyettir ve kişinin yaşamına entegre olur. Dünya çapında başarılı olmasının sebebi de budur.'' diye açıklıyor.

Neler tüketebiliriz?

Neler tüketebiliriz?

Volumetrik Diyet %80-85 meyve ve sebze tüketimine dayanıyor. Bu yiyecekler hem su hem de posa açısından yüksek olduğu için açlık hissinin kısa sürede bastırılmasını sağlıyor. Özellikle nişasta oranı düşük sebzeler bu beslenme planında ilk sıralarda yer alıyor.

Yağları başka besinlerle değiştirin

Yağları başka besinlerle değiştirin

Beslenme üzerine birçok kitabı bulunan Dr. Rolls yağların tüketimini kısmak yerine başka besinlerle değiştirmemizi öneriyor. Örneğin; krema yerine elma püresi kullanmak,yumurtayı bütün tüketmek yerine sadece akını tüketmek gibi... Tabi ki etlerin içindeki kaliteli yağları ve balık yağlarını en az haftada iki kez tüketmemiz gerektiğini de söylüyor.

Bir günlük örnek menü

Bir günlük örnek menü

Uyanınca 1 bardak ılık su

Sabah: Büyük bir kase light süt ve kuru meyveler ile hazırlanmış yulaf gevreği

Ara: Bol salata,2-3 adet ceviz içi

Öğlen: 2 yemek kaşığı bulgur eklenmiş sebze çorbası,balık fleto,bol salata

Ara: 1 porsiyon siyah üzüm,1 su bardağı light süt

Akşam:  Bol salatalık içeren bir patates salatası,ızgara tavuk,bol yeşillikli kinoa salatası

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
48
17
9
8
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Friends

doyana kadar ye derken o kebap baklava olmadıktan sonra niye sevineyim, salatayı posayı haşlanmışı sen ye

Sonay Çalışkan

Mantık olarak mideyi doldurmaksa zaten su, sebze ve meyveler bunun için biçilmiş kaftandır. Yani bunlar yeni bilgiler değil. Zaten meyve, sebze ile beslenirs... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Doyana kadar yeseler o da iyi, yiyebildikleri kadar yiyiyorlar ondan kilo alıyorlar. insan bir tas çorba bir parça yan yemekle de doyar. böreklerle, kızartma... Devamını Gör