Görüş Bildir
Haberler
Son Yıllarda Ülkemizde Futbol Oynayan En İyi Yabancı Oyuncular

Son Yıllarda Ülkemizde Futbol Oynayan En İyi Yabancı Oyuncular

.
14.08.2014 - 19:04 Son Güncelleme: 15.08.2014 - 00:34

PİERRE VAN HOOİJDONK (FENERBAHÇE)

PİERRE VAN HOOİJDONK (FENERBAHÇE)

2003 yılında Hollanda'nın Feyenoord takımından ayrılarak Fenerbahçe'ye gelen oyuncu, ilk şampiyonluğunu 2003-2004 futbol sezonu sonunda bu takımda yaşadı. Pierre Paulus Wielaartus van Hooijdonk aynı sezon 24 gol atarken, 10 gol pasına da imzasını koydu ve 5 topu çizgiden çıkardı. Fenerbahçe'den ayrılarak NAC Breda takımına transfer olmuş ve burada da teknik heyet ile yaşadığı problemler nedeniyle devre arasında takımdan ayrılıp eski takımı Feyenoord'a dönmüştür. 2007'de futbolu bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HARRY KEWELL (GALATASARAY)

HARRY KEWELL (GALATASARAY)

Leeds United'da oynadığı futbolla dikkat çeken oyuncu bu performansıyla Liverpool'a transfer oldu ancak sakatlıklar dolayısıyla fazla şans bulamadı. 2007-2008 sezonunun sonunda takımı Liverpool ile kontrat yenilemeyen Kewell, 2008-2009 sezonunun başında bonservis bedeli ödenmeden Galatasaray tarafından transfer edilmiştir. Rakip yarı sahanın her yerinde oynayabilen Kewell genellikle kanatlarda görev almaktadır. Lakabı The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) dur.

PASCAL NOUMA (BEŞİKTAŞ)

PASCAL NOUMA (BEŞİKTAŞ)

2000 sezonunda Nevio Scala'nın çalıştırdığı Beşiktaş'a transfer oldu. Ancak sezon sonunda Türkiye'den ayrıldı ve Fransa'ya geri döndü. Bir senelik Marsilya kariyerinden sonra tekrar Beşiktaş'a transfer oldu. Ancak 20 Nisan 2003 günü oynanan Fenerbahçe maçı kendi kariyeri için dönüm noktası oldu. Takımı şampiyonluğa giderken bu maçta Fenerbahçe'ye attığı gol sonrası tribünlere yaptığı hareketi çok konusuldu. Beşiktaş Yönetim Kurulu baskılara dayanamayarak ligin bitimine birkaç hafta kala sözleşmesini feshetti ve şampiyonluk kutlamalarına katılmasına dahi izin verilmedi. Bu hareketi ile ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 7 ay men cezası aldı. Beşiktaş'ta 44 lig maçında 22 gole imzasını atmıştır.

İBRAHİM YATTARA (TRABZONSPOR)

İBRAHİM YATTARA (TRABZONSPOR)

Futbola ülkesi Gine takımlarından San Garedi'nin altyapısında başladı. 1998'de aynı kulüpte profesyonel oldu. Bir yıldan kısa süre Athlético de Coléah'ta top koşturan Yattara, 2000'de Belçika ekiplerinden Royal Antwerp ile anlaştı. 2003 yılında kariyerinin büyük bir kısmını teşkil eden Trabzonspor'a 400 bin dolar karşılığında transfer oldu. Trabzonspor kariyerinde inişli çıkışlı dönemler yaşayan Yattara, Trabzonspor kariyerinde iki Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Türkiye'de beş yıldan fazla zaman geçiren Yattara, Türk vatandaşlığı için başvurma hakkı kazandı ve başvuruda bulundu. Önceleri başvurusu kabul edilmese de 29 Ekim 2010'da resmen Türk vatandaşı oldu.

STEPHEN APPİAH (FENERBAHÇE)

STEPHEN APPİAH (FENERBAHÇE)

Futbola Gana takımlarından 'Hearts of Oak' kulübünde başlamıştır. Daha sonra Fatih Terim tarafından Galatasaray'ın alt yapısına transfer olmuştur. Tamer Güney'in verdiği rapor sonucu gönderilmiştir. 1999 yılında İtalya'nın Udinesetakımına transfer olmuştur. 3 sezon oynadıktan sonra 2000-2001 sezonunda Parma'ya geçmiştir. 2 sezon ardından 1 yıllığına Brescia'ya kiralanmıştır. 1 yıl oynayıp sezon başında ise İtalyan kulübü Juventus'a transfer olmuştur. 2 sezon Juventus'ta oynadıktan sonra Appiah takımdan ayrılmış ve 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe'ye 8 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştur. 1 yılı opsiyonlu 5 yıllık şözleşme imzalamıştır.

RİCARDO QUARESMA (BEŞİKTAŞ)

RİCARDO QUARESMA (BEŞİKTAŞ)

13 Haziran 2010'da Beşiktaş'a 7.3 milyon €'ya transfer oldu. Beşiktaş'ın Çarşı taraftar gurubunun isteği doğrultusunda transfer edilmiştir. İlk golünü UEFA kupası ön eleme maçında Viktoria Plzeň karşısında atmıştır. Süper Lig'deki ilk golünü 29 Ağustos 2010 tarihinde Karabükspor'a atmıştır. Beşiktaş'ta ki ilk sezonunda Ligde 21 maçta 3 gol 8 asist toplamda ise 39 maçta 11 gol 16 asist ile oynamıştır.Quaresma, 2012 yaz ayından itibaren kadro dışı bırakılmıştır. Beşiktaş'ta oynadığı 47 lig maçında 8 gol 16 asist, toplamda ise 73 maçta 18 gol 27 asist yapmıştır. Kadro dısı kalan Quaresma 19.12.2012 tarihinde mevcut yönetimle karşılıklı olarak mukavelesini fesh etmiş 20.12.2012 tarihinde eski asbaşkan Serdal ADALI'nın havaalanında kendisini uğurlamasıyla ülkesine dönmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MİLAN BAROS (GALATASARAY, ANTALYASPOR)

MİLAN BAROS (GALATASARAY, ANTALYASPOR)

2008-09 sezonu öncesi Lyon'dan Galatasaray'a 5,5 milyon euro bonservis bedeliyle gelmiştir.Süper Lig'de ilk golünü Kocaelispor'a karşı atmıştır.Süper Lig'de 2008-09 sezonunda 20 gol ile gol kralı olmuştur. Baros 2012 Ağustos ayından itibaren Teknik Direktör Fatih Terim  tarafından kadroya alınmamaya deplasmanlara gotürülmemeye başlamıştır. 13 Şubat 2013'te Galatasaray, resmi sitesinden yaptığı açılamada Milan Baros'un sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıklamıştır.11 Temmuz 2013'te Antalyaspor ile anlaşmıştır.12 Ocak 2014'te ise sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edilmiştir.

ROBERTO CARLOS (FENERBAHÇE)

ROBERTO CARLOS (FENERBAHÇE)

Futbola ilk adımı 1993'da Sao Paulo bölgesi takımlarından Palmeiras'ta atan Carlos, ülkesindeki Palmeiras takımında yıldızı parladıktan sonra millî takıma çağrılmış, burada adının duyulmasının ardından Inter Milan'a transfer olmuştur. Daha sonra Real Madrid'e transfer olmuş ve burada 11 sene takımına hizmet etmiştir.Fenerbahçe'deki ilk resmî karşılaşması 2007 Türkiye Süper Kupası finali olmuştur. Kupa mücadelesi 2-1'lik Fenerbahçeüstünlüğü ile sona ererken, bu kupa Roberto Carlos'un Fenerbahçe'deki ilk kupası olmuştur. Fenerbahçe'deki ilk golünü Fenerbahçe-Sivasspor maçında kafayla attı. Bu golü, futbol kariyerinde kafa ile attığı üçüncü goldür. İkinci golünü ise Hacettepespor'a sağ ayağıyla ceza sahası içerisinden attı.Ve ilk frikik golünü 30m Konyaspor'a attı. 1996'ta Avrupa futboluna geçiş yapan futbolcu, Serie A'nın önde gelen kulüplerinden Inter'e ve bir yıl ardından da efsaneleştiği takımlardan biri olan Real Madrid'e geldi.Şuan da Sivasspor'un teknik direktörlüğünü yapmaktadır.

GEORGE HAGİ (GALATASARAY)

GEORGE HAGİ (GALATASARAY)

Hagi, transferi Türk basınında ciddi eleştiriler aldı ve Hagi'nin yaşının 31 değil 35 olduğu iddia edildi ancak Hagi eleştirilere sahada karşılık vereceğini söyledi veGalatasaray'daki ilk üç lig maçında galibiyeti getiren golleri atarak onu eleştirenleri susturdu. Daha sonraki yıllarda ise, Hagi takımda gizli lider oldu takıma kazandırdığı kupaların yanı sıra oynadığı 132 maçta 110 gol attı ve attırdı (59 gol, 51 asist).Galatasaray'da 5 sezon forma giyen Karpatların Maradonası'nın kariyerinde en çok forma giydiği takım Galatasaray oldu. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Ünlü '10 numara', çektiği sert, isabetli şutları ve frikikten attığı gollerle Galatasaray seyircisini unutulmazları arasına girmeyi başarmıştır. Attığı goller sonrasındaGalatasaray tribünleri I Love You Hagi şeklinde tezahürat yaparak Hagi'ye olan sevgilerini gösterdiler.

ALANZİNHO (TRABZONSPOR, BALIKESİRSPOR)

ALANZİNHO (TRABZONSPOR, BALIKESİRSPOR)

Alan Carlos Gomes Da Costa kısaca Alanzinho,2008-09 sezonunda Norveç'in Stabæk takımından Trabzonspor'a transfer olmuştur.Burada 4 sezon geçirdikten sonra 2014-15 transfer sezonunda Balıkesirspor'a gitmiştir.

BOBO (BEŞİKTAŞ, KAYSERİSPOR)

BOBO (BEŞİKTAŞ, KAYSERİSPOR)

1995 yılında, 10 yaşındayken Brezilya'nın Corinthians takımında futbola başlayan Bobô, 2003 yılında sezonunda 18 yaşında profesyonel oldu.2005'te Brezilya sezonunun bitmesiyle birlikte 20 yaşında, Corinthians'tan takım arkadaşı Marinho'nun da bir süre forma giydiği Beşiktaş'a kiralandı. 10 Şubat         2006'da Diyarbakırspor ile oynanan lig maçında Türkiye'deki ilk lig maçına çıktı. Deplasmanda oynanan maçta, Bobô 6. dakikada golle tanıştı. Maçı Beşiktaş 3-1 kazandı. 14 lig maçında 5 gol kaydetti. Beşiktaş, lig 3.sü oldu. Türkiye Kupası'nda ise 7 maçta forma giyen Bobô, 4 gol attı. Final maçında da uzatmalara dahil olmak üzere 120 dakikada sahada kaldı. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-2 yendi ve Bobô, Türkiye'deki ilk kupasını kazanmış oldu. Beşiktaş'taki performansı beğenilerek 2006-2007 sezon başında Corinthians'tan bonservisi 2 Milyon ABD doları karşılığında alındı.Beşiktaş'ta 6 sezon geçiren Bobo, 2012-13 sezonunda Kayserispor'a transfer oluştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CASSİO LİNCOLN (GALATASARAY)

CASSİO LİNCOLN (GALATASARAY)

Lincoln, 2007 Haziranın'da Galatasaray'a transfer oldu. Oynadığı ilk iki resmi maçında da gol atmıştır.Lincoln, 3 Aralık 2008 tarihindeki Uefa Kupası B Grubundaki Hertha Berlin karşılaşmasında ilk defa takım kaptanı olarak sahaya çıkmıştır.2008-2009 sezonunda 17'si Turkcell Süper Lig'de, 9'u Uefa Kupası'nda, 3'ü Fortis Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 29 asist yapmıştır. 2'si Uefa Kupası,11'i Süper Lig'de olmak üzere toplam 13 gol atmıştır. 2008-2009 sezonunu 39 maçta 29 asist 13 gol gibi bir istatistikle tamamlamıştır.Hem Uefa Kupası'nda hem de Turkcell Süper Lig'de kendi kategorisini zirvede bitirmiş ve asist kralı olmuştur.2009 yılının temmuz ayında sözleşmesi Galatasaray Spor Kulübü tarafından tek taraflı fesh edilmiştir.

ALEX DE SOUZA (FENERBAHÇE)

ALEX DE SOUZA (FENERBAHÇE)

Söylenebilecek hiçbir şey yok. Resim her şeyi anlatıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
25
5
5
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serkan Bulutc

PASCAL BİZİ DİSKOYA GÖTÜR!!

Özgür Barış Kol

fenerli editör direk seni s2yim

Ali Kodan

fenerli bile olsa adam anelka ortega koyar ne adamlar geldi geçti çok cacık olmuş liste. drogba Sneijder kezman guti hleb cicinho lugano Meireles Okocha şot... Devamını Gör

Kamil Doğru

guti, simao