Görüş Bildir
Haberler
Son Sezonuna Dokuz Gün Kala Game of Thrones'un Hayranlarından Akıllara Durgunluk Veren 8 Teori!

etiket Son Sezonuna Dokuz Gün Kala Game of Thrones'un Hayranlarından Akıllara Durgunluk Veren 8 Teori!

Aysima
05.04.2019 - 16:25

Game of Thrones'un dünya çapında milyonlarca hayranı, 14 Nisan'da yayınlanacak son sezonun ilk bölümünü merakla bekliyor. Önceki sezonlar tekrar tekrar izleniyor, tartışılıyor ve dizinin sonuyla alakalı farklı farklı teoriler ortaya atılıyor. Teorilerin her biri birbirinden şoke edici; özellikle Jon'un sonunun ne olacağıyla alakalı akıllara zarar bir teori var ki, kesin olmadığı halde neredeyse gözlerimizden yaşlar süzülecek. Haydi o teorilere birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önceki sezonlarda ölmüş olan Stark hanesi üyeleri, Ak Gezenler olarak son sezona giriş yapacak.

1. Önceki sezonlarda ölmüş olan Stark hanesi üyeleri, Ak Gezenler olarak son sezona giriş yapacak.

8. sezonun fragmanında Arya'nın bir şeylerden veya birilerinden ölümüne korkarak kaçtığını görüyoruz. Fakat hayatında birçok şeyi görmüş geçirmiş, deneyimlemiş olan Arya'yı ne korkutmuş olabilir? Tahminimizce, Kışyarı'nda bütün Starkların gömülü olduğu bir mahzen var ve Ak Gezenler ölüleri kendilerinden biri yapma gücüne sahip olduklarından Stark hanesi üyelerini tekrar göreceğiz. Dizinin hayranları, Arya'nın, Ak Gezenler'e dönüşmüş aile üyelerinden biri tarafından kovalandığına kendilerini fazlaca inandırmış.

2. Deli Kral'ın (Mad King) delirmesine sebep olan kişi aslında Bran'dan başkası değil.

2. Deli Kral'ın (Mad King) delirmesine sebep olan kişi aslında Bran'dan başkası değil.

Deli Kral'ın ateşi saplantı haline getirdiği dizide çokça bahsediliyor ve en meşhur cümlelerinden birisi de 'Herkesi yakın!'. Fakat ya delirmesinin ardında daha derin bir sebep yatıyorsa? Bu durum, eski ismi Wylis olan ve Bran'ın geçmişi gördüğü anlardan bir tanesindeki müdehalesinden sonra akıl sağlığını kaybeden Hodor'un hikayesini bizlere anımsatıyor. Bran'ın, Deli Kral ile de bir alakası olabilir mi? Dizinin takipçileri bunun olduğundan oldukça eminler.

3. Gendry, aslında Cersei ve Robert Baratheon'ın oğlunun ta kendisi.

3. Gendry, aslında Cersei ve Robert Baratheon'ın oğlunun ta kendisi.

Dizinin yaratıcıları, Gendry'nin doğumu hakkında bize hala bir açıklama borçlular ve dizinin izleyicileri Gendry'nin evlilik dışı doğmuş birinden daha fazlası olduğuna ikna olmuşlar. Dizide, Cersei ve Robert'ın zamanında bir çocukları olduğu ve doğumundan hemen sonra öldüğü söyleniyor. Gendry'nin de annesinin sarı saçlı olduğu biliniyor. Ek olarak, dizinin hayranlarının Cersei'nin ölen erkek bebeğini zindanda neden hiç ziyaret etmediğini düşünüyor. Cersei'nin kendisini çocuklarına ne kadar adamış bir anne olduğu biliniyor. Bunun nedeni muhtemelen bebeğin zindanda değil, Fleabottom'da demirci çırağı olarak yaşıyor olması. Böylelikle Gendry, tahtın gerçek varisi olabilir.

4. Meera Reed, aslında Jon'un ikiz kız kardeşi.

4. Meera Reed, aslında Jon'un ikiz kız kardeşi.

Evet, doğru okudunuz! Duvar ötesindeki en büyük macerasında Bran'a eşlik eden ve sağ salim dönmesine yardım eden Meera hakkında oldukça popüler bir teori var. Hayranların inanışlarına göre Meera, sadece Jon'un kardeşi değil, üstelik ikiz kardeşi. Dizi bizlere Bran'ın görüş yeteneği sayesinde Jon'un doğduğu gün neler olduğunu gösterdi. İlginç olansa orda bulunan kişi sadece Ned değildi. Meera'nın babası, yani Howland Reed, Neşe Kulesi'ne (Tower of Joy) onunla birlikte geldi. Lyanna doğum yaparken fazlaca zorlandığı için, hayranlar onun iki çocuğu birden olabileceğinden şüpheleniyor. Ned'in, kucağında 2 gayri meşru çocukla eve dönmesi çok fazla olacağından, bebeklerden birini onun, diğeriniyse Howland'ın aldığı düşünülüyor. Hayranların aklından çıkmayan bir diğer şeyse, Jon ve Meera'nın birbirlerine deli gibi benzemesi. Meera, Jon'a kendi erkek kardeşi Jojen'den daha fazla benziyor. Ayrıca kitaplarda, Arya ve Lyanna'ya ne kadar benzer tanıtıldığını da okuyabilirsiniz.

5. Syrio Forel, gerçekte Jaqen H'gar.

5. Syrio Forel, gerçekte Jaqen H'gar.

İki karakteri birbirlerine benzetmek için çok fazla rastlantı olduğu düşünülüyor. Her iki karakter de Braavos'tan, Ölüm Tanrısı'na hizmet ediyorlar ve kılıç kullanımına çok hakimler. Her ikisi de Arya'nın öğretmeni ve ona üçüncü şahıs olarak sesleniyorlar. Dizinin yaratıcıları bizlere Syrio'nun nasıl öldüğünü göstermedi ve Game of Thrones bizlere, birinin ölüm sahnesini kendi gözlerinizle görmedikçe şüphe etmeyi öğretti. Bir diğer konuysa Jaqen'in dizide nasıl varolduğu. Hatırlarsanız, saldırıdan sonra Kralın Şehri'nden (King's Landing) Gece Nöbeti'ne (Night's Watch) transfer edilmişti. Hayranlar, Jaqen gibi bir insanın kolayca yakalanabileceğinden şüpheleniyor ve onun aslında Syrio Forel olup, Arya'ya göz kulak olmak ve Kralın Şehri'ne sağ salim ulaşmasını sağlamak adına bilerek yakalandığına inanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jon Snow en sonunda Gece Kralı olacak.

6. Jon Snow en sonunda Gece Kralı olacak.

Birçok insan Jon'u Demir Taht'ta otururken görmek istiyor ve bunun neden asla yaşanmayacağı da aslında bu sebepten kaynaklanıyor; en azından birçok dizi hayranı kendini buna inandırmış. Fakat Jon en önemli karakterlerden biri olduğu için, son sezonda mutlaka önemli bir şeyler yapacak olmalı. Ak Gezenler'e olan uzun süreli takıntısı göz önüne alındığında, dizi takipçileri herkesi onlardan kurtaracak kişinin Jon olacağını söylüyor, hatta daha fazlası bile olabilir. Açık olmak gerekirse, Jon kendini feda edecek ve Gece Kralı'nın yerine geçecek, Westeros'tan ayrılacak ve yaşayanlara yaklaşmamaları için Ak Gezenleri sonsuza dek gözetim altında tutacak.

7. Tyrion Lannister, en sonunda Demir Taht'a oturacak kişi olacak.

7. Tyrion Lannister, en sonunda Demir Taht'a oturacak kişi olacak.

İnsanlar, Tyrion'un Tywin'in oğlu olmadığını ve aslında eşi Joanna ve Deli Kral'ın oğlu olduğunu ima ediyor. Deli Kral'ın Joanna'ya ilgisi malum, bu da Tywin'in Tyrion'dan ve Deli Kral'dan neden ölesiye nefret ettiğini açıklar nitelikte. Ek olarak, Tyrion'un küçüklüğünden beri ejderhalara olan saplantısını ve Dany'nin ejderhalarının ona iyi davranmasını göz önüne aldığımızda iddia biraz daha kuvvetleniyor. Bütün bunlar da, onu tahtın gerçek mirasçısı konumuna getiriyor.

Birçok hayran tek bir konuda orta yolu buluyor; ne Jon'u ne de Dany'yi tahta otururken göremeyeceğiz.

Birçok hayran tek bir konuda orta yolu buluyor; ne Jon'u ne de Dany'yi tahta otururken göremeyeceğiz.

Eğer tahta iki karakterden biri geçerse, durumun hiçbir heyecanı kalmaz, bu da dizinin ilk bölümünden beri sürdürdüğü imajına ters düşer. Peki Tyrion tahtın sahibi olursa yanındaki kraliçesi kim olacak? O kişinin de Sansa olacağı düşünülüyor. Sansa hala onun için uygun bir eş adayı ve her zaman düşlediği gibi bir gün kraliçe olacak olması onun için fazlasıyla şiirsel olacak. Fakat her zaman hayal ettiği gibi yakışıklı bir prensin yanında değil de, bir zamanlar hor gördüğü bir cüceyle olacak. Böylece bu durum, Sansa'nın ne kadar olgunlaştığını ve ders aldığını mükemmel bir şekilde gözler önüne serecek.

8. Yaşanan bütün olaylar aslında, Westeros'un tarihini kaleme alan Sam'in hatıralarından oluşuyor.

8. Yaşanan bütün olaylar aslında, Westeros'un tarihini kaleme alan Sam'in hatıralarından oluşuyor.

Bir diğer ve son teorimizse, dizide gördüğümüz her olayın bir anlatıcı tarafından nakledildiği ve o kişinin de Westeros'un tarihini yazan ve George R. R. Martin'i temsil eden kişi, yani Sam Tarly olduğu üzerine. Dizi takipçileri bu durumu ilk kez, 7. sezonda Samwell'in Archmaester Ebrose (üstat) ile konuşmasından sonra fark etmiş. Bölümlerin birinde Archmaester, Sam'e yazı ve 'Kral Robert'ın Ölümünü Takip Eden Savaşlar Tarihi' isimli eseri yazma konusunda tavsiyede bulunuyor. Sam ise daha şiirsel bir başlık tercih ederdim diye söylüyor. Game of Thrones veya Buzun ve Ateşin Şarkısı, tam onun seçeceği isimler gibi duruyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
251
87
33
16
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Esthetician

Hadi bakim biz AK vebayı defettik bir nebzede olsa. Sıra sizde çocuklar :)

Caner Bey

#1 Eddard Stark kafası uçtu nasıl akgezen olacak en fazla kafasız akgezen olur.

Gülçin Özyılmaz

Sansa kraliçe falan olamaz. Hatırlarsanız Stark çocuklarının kurtlarının isimleri çocukların kaderlerini bize aktarıyordu. Sansa'nın kurdunun adı da Lady. Sa... Devamını Gör