Görüş Bildir
Haberler
Son Dakika: Dolar Tarihi Zirveyi Gördü! 1 Dolar Ne Kadar Oldu? İşte Güncel Dolar Fiyatları...

Son Dakika: Dolar Tarihi Zirveyi Gördü! 1 Dolar Ne Kadar Oldu? İşte Güncel Dolar Fiyatları...

Müge Kakşi
12.11.2021 - 22:01

Haftanın son işlem gününde dolar fiyatları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Dolar sabaha karşı 9.98 lirayı görmüş, öğleden sonra ise kısa süreliğine 9.90 liranın altına gerilemişti. Ancak akşamüstü yeniden yönünü yukarı çeviren dolar tarihi rekor kırarak 10 TL'ye ulaştı. Peki 1 Dolar kaç TL? Dolar ne kadar oldu? İşte 12 Kasım Dolar fiyatlarında son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısından sonra açıklanan faiz kararı ile birlikte dolar rekor üstüne rekor kırıyor. Hafta içinde 9.60 seviyelerine kadar düşen dolar, geldiği son noktayla piyasayı tamamen değiştirdi. Faiz indirimi konusundaki beklenti 50-100 baz puan arasında olması yönündeydi. Bu akşam 9.90 TL'den kapanış yapan dolar ilerleyen saatlerde 10 lirayı buldu.

Dolar da Yeni Rekor

Dolar da Yeni Rekor

Ekim ayında ABD'de aylık enflasyon yüzde 0.6'lık beklentiye karşın aylık yüzde 0.9 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise yüzde 5.8'lik beklentinin fazlasıyla üzerinde bir şekilde yüzde 6.2 geldi. Bu, son 31 yılın en yüksek yıllık enflasyonu oldu.

Enflasyonun beklentileri aşması Fed'in daha sıkı bir para politikasına beklenenden erken geçmesi ihtimalini artırdı. Bu da dolar/TL'de yeni rekorun gelmesini destekledi.

Dolar ekim ayında Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 200 baz puanlık faiz indiriminden bu yana istikrarlı bir şekilde yükseliyor.

Dolar Ne Kadar Oldu?

Dolar Ne Kadar Oldu?

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 9,97 seviyesine kadar ulaştı.

Amerikan Doları, Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ederken, akşam saatlerinde 10 seviyesini aştı.

12 Kasım Cuma akşamı saat 21.20 sularında dolar/TL, 10,00336 seviyesine ulaştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın