Görüş Bildir
Haberler
Son Birkaç Yıldır Yayınlanmaya Başlayan ve Sizi Tüm Hafta Sonu Eve Hapsedecek Kalitede Olan 20 Dizi

Son Birkaç Yıldır Yayınlanmaya Başlayan ve Sizi Tüm Hafta Sonu Eve Hapsedecek Kalitede Olan 20 Dizi

Havalar hala soğuk... Tüm hafta sonunu evde geçirmek için bundan iyi bir bahane olamaz herhalde. Eee, bütün gün size eşlik edecek dizilerden de bizden o zaman. :) 

Şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The OA (2016 - )

20. The OA (2016 - )

IMDb: 7.7

Başrollerinde Brit Marling ve Zal Batmanglij’i buluşturan The OA, yedi sene önce kaybolduğunda gözleri görmeyen, kör bir kadın olan Prairie Johnson'ın, yıllar sonra gözleri düzelmiş bir şekilde ortaya çıkışının gizemli hikayesini anlatıyor.

19. Castle Rock (2018 - )

19. Castle Rock (2018 - )

IMDb: 7.8

Stephen King uyarlaması Castle Rock, yazarın unutulmaz romanlarından karakterleri, mekanları ve hikayeleri bir araya getiriyor. Dizinin hikayesi, Cujo, The Dark Half, IT ve Needful Things gibi eserlerinde karşılaştığımız kurgusal Maine kasabasında geçiyor.

18. American Gods (2017 - )

18. American Gods (2017 - )

IMDb: 8.0

Neil Gaiman'ın aynı isimli romanından uyarlanan 'American Gods' Starz kanalının yaklaşan fantezi, drama dizilerinden biri olup genel özeti şöyledir; Shadow gizemli ve sırlarla dolu bir geçmişe sahiptir. Bir banka soygunundan dolayı 3 yıl hapis cezası çekip erken tahliye edilir ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

17. The Deuce (2017)

17. The Deuce (2017)

IMDb: 8.1

70'li yıllarda yükselen seks endüstrisini merkezine alıyor. Porno endüstrisi baronu rolünde James Franco yer alıyor.

16. The Keepers (2017)

16. The Keepers (2017)

IMDb: 8.2

49 yıldır aydınlatılmamış bir cinayetin arkasındaki gerçekleri konu alıyor. Belgesel dizide hayal kırıklığı, on yıllarca süren kızgınlık, haksızlık temaları ile beraber Rahibe Cathy'nin öldürülmesi ve olayın üstünün Katolik Kilisesi tarafından kapatılmasını anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Altered Carbon (2018 - )

15. Altered Carbon (2018 - )

IMDb: 8.2

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Altered Carbon, insanların karakterlerini ve ruhlarını yeni bedenlere transfer edebildikleri alternatif bir gelecekte geçiyor. Takeshi Kovacs, yıldızlar arası savaşçılardan oluşan seçkin bir time mensup bir askerdir. Ancak takım, filizlenen bir isyan sonrası ağır bir yenilgi alınca hayatta kalmayı başaran tek asker Takeshi olur. Takeshi’nin zihni “buz içerisinde” hapsedilir ve yüzyıllar sonra Laurens Bancroftm adında son derece varlıklı bir adam ortaya çıkana kadar dondurulur. Laurens, Takeshi’ye tekrar hayata dönebilmesi için bir şans sunar. Ancak karşılığında son derece zorlu bir cinayeti çözmesini isteyecektir.

14. American Vandal (2017 - 2018)

14. American Vandal (2017 - 2018)

IMDb: 8.2

Bir sabah üniversitede bir eylem gerçekleştirilir ve bu olayın faillerinin bulunması için araştırma başlatılır. Baş şüpheli olarak da Dylan Macwell görülür. O ise suçlamaları kabul etmemektedir. Müttefik olarak bir film yapımcısıyla birlikte gerçeği araştırmaya başlarlar.

13. Ozark (2017 - )

13. Ozark (2017 - )

IMDb: 8.3

Chicago banliyösünde yaşayan sıradan bir ailenin, aile babası Marty Byrde, Finans ve Danışmanlık Şirketi'nin Meksika'nın en büyük ikinci uyuşturucu kartelinin para aklama işine karışır. İşlerin sarpa sarmasının ardından, ailesini korumak adına eşi Wendy ve Charlotte ile Jonah adındaki iki ergen çocuğuyla, Ozark Platosu olarak bilinen Güney Missouri'ye taşınır. Byrde Ailesi için elbette bu kaçış bir son değil, maceralı bir hayatın başlangıcı olur.

12. Atypical (2017 - )

12. Atypical (2017 - )

IMDb: 8.3

Sam, 18 yaşında otizm hastası bir gençtir. Kendi yaşıtları gibi yaşama arzusu olan Sam, bağımsızlık arayışı içindedir ve artık bir kız arkadaşı olsun ister. Terapisti, kişisel sorunlarını aşmasında Sam’i heveslendirirken, annesi çocuğunun büyüdüğünü kolay kolay kabul etmez. Sam’in babası ise annesinin aksine onun kendisini bulmasına yardımcı olmaya çalışır.

11. The Good Doctor (2017)

11. The Good Doctor (2017)

IMDb: 8.3

Shaun Murphy, otizm ve Savant Sendromu olan genç bir cerrahtır. Prestijli bir hastanenin cerrahi birimine katılmak için, sessiz, sakin bir ülkeye taşınır. Dünyada yalnız olan ve çevresindeki insanlarla iletişim kurmakta zorlanan Shaun, iş arkadaşlarının kendisinden şüphelenmemeleri için onlara değişik tıbbı hediyeler verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Legion (2017)

10. Legion (2017)

IMDb: 8.3

David Haller, çocukluğundan beri kafasında belli sesler duymakta duymakta ve aslında çok güçlü bir telepati yeteneği olan mutanttır; bu yüzden sürekli psikolojik tedavi görür. Kişilik bölünmesi, şizofreni gibi teşhisler konulur ama sorununun ne olduğu doktorlar tarafından bilinemez. Kafasındaki sesleri duymamak için kendisini uyuşturan bir takım ilaçlar içer ve ailesi tarafından akıl hastanesine kapatılır. Burada Syd isimli çekici bir kızla tanışır ve Syd ile yakınlaşmasından sonra David, duyduğu seslerin ve halüsinasyonların gerçek olabileceğini ve kendisinin aslında hasta olmadığını fark eder. Bir şekilde akıl hastanesinden kaçan David, aslında çok güçlü bir telepati yeteneği olan mutanttır. Peşine hükümet çalışanları takılır ve onu yakalar. Daha sonra David kendisi gibi olan bir mutant grubu tarafından kurtarılır. Şimdi David’in kendini ve güçlerini tanıma zamanıdır…

9. Anne (2017 - )

9. Anne (2017 - )

IMDb: 8.4

1890 yılında geçen 'Anne with an E', öğretmen olan ebeveynlerini küçük yaşta kaybettikten sonra yetim kalan kızıl saçlı bir kızın hikayesidir. Bir süre amcası ve yengesi ile birlikte yaşadıktan sonra amcasının ölümü ve yengesinin şehre taşınmasının ardından ortada kalmıştır. Sığınmacı olarak bazı ailelerin yanına verilmiş ve sonunda yetimhaneye yerleşmiştir. Yetimhanede yaşadığı talihsiz bir olay sonucu Marilla Cuthbert ve erkek kardeşi Matthew'e evlatlık olarak verilmiştir. Yerleştiği bu küçük kasabada parlak zekası ve sonsuz hayal gücü ile herkesin hayatında olumlu değişiklikler yapacaktır. Tüm bu acılarla dolu yaşamına rağmen o cıvıl cıvıl, yaratıcı ve sevgi dolu yüreği ile dünyada bir yer edinmek için savaşır.

8. Genius (2017)

8. Genius (2017)

IMDb: 8.4

National Geographic Channel’ın senaryolu ilk projesi Genius, her sezonunda dünyanın birbirinden başarılı bilim insanlarını ve onların büyüleyici hikayelerini ekranlara taşıyacak bir belgesel dizi. Genius'ın ilk sezonu Walter Isaacson’ın “Einstein: His Life and Universe” adlı kitabından uyarlanıyor.

7. Mindhunter (2017 - )

7. Mindhunter (2017 - )

IMDb: 8.5

Mindhunter dizisi 1970’li yılların sonlarını konu alarak başlıyor. İki FBI ajanı devrim niteliğinde bir karara vararak, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir araştırmaya girişirler. Seri katillerin psikolojik durumlarını daha iyi çözümleyebilmek adına diğer seri katillerden yardım alınır. Cani katillerin yardımlarıyla cinayet psikolojisini ve yeni bir katil profili analizini ortaya çıkarmak hedeflenir. Ancak bu araştırma FBI içindeki bürokratların pek hoşuna gitmez. Katillerle yakınlık kurulması, katilin FBI kurumunu adeta bir ağlama duvarı olarak kullanması demektir. FBI ajanları Holden Ford ve Bill Tench’i zor günler beklemektedir.

6. Twin Peaks (2017)

6. Twin Peaks (2017)

IMDb: 8.5

Laura Palmer isimli bir genç kızın öldürülmesi sonrasında gelişen olayları konu alır. FBI ajanı Dale Cooper bu cinayetle ilgilenmek için kasabaya gönderilir, fakat bu küçük ve sakin görünen kasaba aslında derinliğine bakıldığında çok karışıktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Taboo (2017)

5. Taboo (2017)

IMDb: 8.5

Bir gemi taşımacılığı zinciri sahibi olan babasının ölüm haberini alan James Keziah Delaney, on iki yıl sonra, çalıntı 14 adet elmas ile birlikte Afrika'dan Londra'ya döner. Öldüğü düşünülen Delaney'in dönüşü, miras olarak kalan bir araziyi şimdiden satma planları yapan üvey kız kardeş ve onun kocasının planlarını bozar. James, babasının arsenik ile zehirlendiğini öğrendiğinde ise, artık düşmanları olduğuna inanarak intikam oyununa başlar.

4. The Handmaid's Tale (2017 - )

4. The Handmaid's Tale (2017 - )

IMDb: 8.6

Gilead isimli bir toplum tek bir günde devrime gider. Doğal sebepler nedeniyle nüfus düşüşü yaşayan bu toplumda kadınlar devletin malı olarak kabul edilir. Doğurgan kadınlar artık komutanların çocuklarını dünyaya getirmekten başka bir yaşam amacı olmadan oradan oraya sürülürler. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya ve kızını bulmaya çalışır.

3. Feud (2017)

3. Feud (2017)

IMDb: 8.6

Her sezon yeni bir konu ile izleyicilerle buluşacak olan dizi; ilk sezon What Ever Happened to Baby Jane filminin çekimleri sırasında Joan Crawford ile Bette Davis’in yaşadıklarını konu alıyor. Birbirlerine rakip olmaktan hiç vazgeçmeyen bu iki kadın, birbirlerinin hayatını yaşlılık döneminde de zorlaştırıyor.

2. Big Little Lies (2017)

2. Big Little Lies (2017)

IMDb: 8.6

Dışarıdan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi gözüken üç kadının yolları bir cinayet olayı ile kesişir. Çocukları anaokuluna giden kadınlar, veli toplantısı esnasında gerçekleşen bir cinayeti aydınlatmaya çalışır. Bu kadınlardan ikisini Nicole Kidman ve Reese Witherspoon canlandırıyor.

1. The Crown (2016 - )

1. The Crown (2016 - )

IMDb: 8.7

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
50
16
6
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
su perisi

The Handmaid's Tale. İzleyin izlettirin, efsane bir şey. İlk önce kitabını okuyun tabi.

Viyol10sel

Dizilerin devam mi final mi durumunu belirtmeniz güzel olmuş diğer editörler de bu önemli ayrıntıya dikkat eder umarım