Görüş Bildir
Haberler
Son 5 Yıla Damgasını Vurup IMDb'de Zirveyi Zorlayan Birbirinden Etkileyici Filmler

Son 5 Yıla Damgasını Vurup IMDb'de Zirveyi Zorlayan Birbirinden Etkileyici Filmler

Beyza
16.03.2023 - 20:19 Son Güncelleme: 17.03.2023 - 10:26

Film seçiminde IMDb puanı sizin için önemli bir kriter ise doğru yerdesiniz! Yüksek puanlı ve birbirinden etkileyici bu liste film gecelerinizi arşa çıkaracak. Eğer siz de eski filmlerden sıkılmış ve yeni film arayışı içindeyseniz sizler için mükemmel bir liste hazırladık. İşte son beş yılın en iyi filmleri! Keyifli seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

28. Ölüler Vadisi, 2020

28. Ölüler Vadisi, 2020

Özet: Film, 1938'de, İspanya İç Savaşı'nın son evrelerinde geçiyor . Bir düğün sırasında küçük bir köye bir SS birliği gelir. Komutan SS subayı, düğün misafirlerinin içtiği güçlü alkolden bir kadeh alır, ancak öksürür ve tükürür, misafirlerin ona gülmesine neden olur. Öfkeyle, adamlarından birine makineli tüfekle ateş açmasını ve düğün misafirlerini katletmesini emreder. SS görevlileri daha sonra gaz maskeleri takarlar ve köylülerin cesetlerine doğru süzülen garip bir gaz içeren çok sayıda bidon açarlar.

Yönetmen: Javier Ruiz Kaldera

Oyuncular: Miki Esparbe, Aura Garrido, Luis Callejo

27. Day Shift, 2022

27. Day Shift, 2022

IMDb: 6,1

Özet: Bir baba, genç kızına gösterişli San Fernando Vadisi'nde iyi bir hayat vermek için elinden geleni her şeyi yapar. San Fernando Vadisi'ndeki havuzları temizleyen sıradan işi, gerçek gelir kaynağı için bir paravandır. O aslında bir vampir avcısıdır.

Yönetmen: J.J. Perry

Oyuncular: Jamie Foxx, Dave Franco, Snoop Dogg

26. Terminatör: Kara Kader, 2019

26. Terminatör: Kara Kader, 2019

IMDb: 6,2

Özet: Sarah Conor'ın Mahşet Günü'nü engellemesinin ve insan ırkının kaderini yeniden belirlemesinin üzerinden yıllar geçmiştir. Dani Ramos, kardeşi ve babasıyla ile birlikte Mexico City'de kendi halinde yaşayan bir kadındır. Ancak gelecekten süper asker özelliklerine sahip olan Rev-9 adındaki yeni bir Terminatör, Dani'yi öldürmek üzere geçmişe gelir. 

Yönetmen: Tim Miller

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Mackenzie Davis

25. Soğuk Takip, 2019

25. Soğuk Takip, 2019

IMDb: 6,2

Özet: Sessiz bir aile babası olan Nels, kar temizleyiciliği yapmaktadır. O, Rocky Dağları’ndaki gösterişli kasabanın kardan etkilenmemesini, yolların daima açık tutulmasını sağlar. Eşiyle birlikte turistlerin rağbet ettiği bu yerde konforlu bir kulübede mutlu bir yaşam sürer. Nels sakin ve huzurlu olan bu kasaban ayrılmak zorundadır çünkü oğlu bir uyuşturucu baronu tarafından öldürülmüştür. 

Yönetmen: Hans Petter Moland

Oyuncular: Liam Neeson, Tom Bateman, Tom Jackson

24. Barut Milkshake, 2021

24. Barut Milkshake, 2021

IMDb: 6

Özet: Sam, annesi bir suikastçi olan 12 yaşında bir çocuktur. Annesi Scarlet yüksek düzey bir suikastçi olarak görev yapıyordur ve kızı Sam'i terk etmek zorunda bırakılır. Annesinin çalıştığı acımasız şirket tarafından büyütülen Sam, yetişkin olunca da annesi gibi ölümcül bir suikastçı olur. Bir görev sırasında ortada kalan 8 yaşındaki bir kıza sahip çıkan Sam, kızı koruyabilmek için gücünü çalıştığı örgütü yok etmekte kullanmak zorunda kalır.

Yönetmen: Navot Papushado

Oyuncular: Karen Gillan, Lena Headey, Michelle Yeoh

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Bad Boys for Life, 2020

23. Bad Boys for Life, 2020

IMDb: 6,5

Özet: Mike Lowery ve Marcus Burnnet, narkotikten sorumlu olan iki polistir. Mike Lowery, orta yaş krizinin etkileri ile baş etmeye çalışırken, Marcus Burnett polis müfettişi olarak kariyerine devam eder. İkili, bu sefer bir uyuşturucu baronu olan Armando Armas’ın peşine düşer. Ancak Armando’yu yakalamak pek de kolay değildir. Aynı zamanda soğukkanlı bir katil olan Armando’nun peşine düşen ikili, kendilerini zorlu bir maceranın içinde bulur.

Yönetmen: Adil El Arbi, Bilall Fallah

Oyuncular: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens

22. Pig, 2021

22. Pig, 2021

IMDb: 6,9

Özet: Oregon'un vahşi bölgesinde yaşayan Rob, domuzunun yardımıyla nadir bulunan trüf mantarlarını toplayıp, genç bir iş insanına satarak geçimini sağlayan genç bir adamdır.Rob’un hayatı, en yakın dostu olan domuzunun kaçırılmasıyla bambaşka bir hal alır. Rob, can dostunu bulmak için Portland'da bıraktığı geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır.

Yönetmen: Michael Sarnoski

Oyuncular: Nicolas Cage, Alex Wolff, Cassandra Violet

21. The Night Comes for Us, 2018

21. The Night Comes for Us, 2018

IMDb: 6,9

Özet: Film, genç bir kızı kurtarmak için bir katil olarak eski hayatına sırtını dönmeye karar veren üst düzey bir organize suç uygulayıcısına dayanıyor. Suç örgütü, uygulayıcıyı ve genç kızı ortadan kaldırmak için yükselen bir çete adayı ve haydut lejyonları gönderir.

Yönetmen: Timo Tjahjanto

Oyuncular:  Iko Uwais, Joe Taslim, Julie Estelle

20. Kuzeyli, 2022

20. Kuzeyli, 2022

IMDb: 7,1

Özet: Kuzeyli, öldürülen babasının intikamını almaya kararlı olan bir Viking prensinin hikayesini konu ediyor. Viking kralı Aurvandil, imparatorluğunun yönetimini küçük oğlu Amleth'e devretmek ister. Ancak başka planları olan Aurvandil'in üvey kardeşi Fjölnir, tahtı ele geçirmek için kralı öldürür. Kaçmayı başaran Amleth, amcası Fjölnir'in annesi Kraliçe Gudrun'u yakaladığını görür. Bunun üzerine Amleth, bir gün babasının intikamını alacağına, annesini kurtaracağına ve Fjölnir'i öldüreceğine yemin eder. 

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang

19. Tam Sana Göreyim, 2021

19. Tam Sana Göreyim, 2021

IMDb: 7,1

Özet: Berlin’deki ünlü Pergamın Müzesi’nde çalışan bir bilim insanı olan Alma, araştırmalarına devam edebilmek için patronunun isteği üzerine bilimsel bir deneye katılır. Deney için Alma'nın üç hafta boyunca ona mükemmel bir hayat arkadaşı olacak şekilde kodlanan yapay zekaya sahip robot Tom ile yaşamak zorundadır.

Yönetmen: Maria Schrader

Oyuncular: Maren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. The Devil All the Time, 2020

18. The Devil All the Time, 2020

IMDb: 7,1

Özet: Filmdeki karakterlerden biri, Güney Pasifik’teki katliamda işkence gören eski asker Willard Russell'dır. Güzel karısı Charlotte’u kanserden kaybetmiş olan yaslı adam, bütün totemlerine ve dualarına rağmen onu kurtaramamış olmanın suçluluğunu taşımaktadır. Seri katil bir çift olan Carl ve Sandy Henderson, uygun modeller bulup Amerika’nın otoyollarında fotoğraflarını çekip ardından onları öldürmek için diyar diyar gezmektedir. 

Yönetmen: Antonio Campos

Oyuncular: Tom Holland, Robert Pattinson, Haley Bennett

17. The Truffle Hunters, 2020

17. The Truffle Hunters, 2020

IMDb: 7,3

Özet: Kuzey İtalya'nın ormanlarının derinliklerinde, ödüllü beyaz Alba trüf bulunmaktadır. Dünyanın en zengin müşterileri tarafından arzu edilen trüf, nadir bulunduğu için gizemini korumaya devam etmektedir. Yetiştirilmesi ve bulunması neredeyse imkansız olan trüflerin yerini sadece eğitimli köpekler bulabilmektedir.

Yönetmen: Michael Dweck, Gregory Kershaw

Oyuncular: Sergio Cauda, Aurelio Conterno, Piero Botto

16. The Invisible Man, 2020

16. The Invisible Man, 2020

IMDb: 7,3

Özet: Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alır. 

Yönetmen: Leigh Whannell

Oyuncular: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer

15. Önemsiz Biri, 2021

15. Önemsiz Biri, 2021

IMDb: 7,4

Özet: Hutch Mansell, karısı Becca ve oğlu Blake ile banliyöde yaşayan bir admadır. Ailenin sıradan yaşamı bir gece iki hırsızın evlerine girmesiyle alt üst olur. Hutch daha büyük bir şiddetin yaşanmasını önlemek için hırsızlara karşı tepkisiz kalır. Ancak onun ailesini savunmaması oğlu ve karısının kendisinden uzaklaşmasına neden olur. Yaşanan bu olay, Hutch’ın yıllardır içinde bastırdığı bazı duyguların harekete geçmesine neden olur. 

Yönetmen: Ilya Naishuller

Oyuncular: Bob Odenkirk, Aleksey Serebryakov, Connie Nielsen

14. Maymunlar Cehennemi: Savaş, 2017

14. Maymunlar Cehennemi: Savaş, 2017

IMDb: 7.4

Özet: Sezar her ne kadar savaşmak istemeyip, barışı seçse de, insanlık adına savaşan Albay, acımasızlığı ile nam salıyor ve maymunların kökünü kazımak için her türlü yolu deniyor. Ancak Sezar'ın da Albay karşısında boyun eğmeye niyeti yok. Şimdi iki ırkın da geleceğinin kaderi bu yüzleşmeye bağlıdır.

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Divines, 2016

13. Divines, 2016

IMDb: 7,4

Özet: Kurnaz bir genç kız ile şakacı en iyi arkadaşı, havalı bir kadın uyuşturucu satıcısının peşinden giderken ya zengin olacak ya da öleceklerdir.

Yönetmen: Houda Benyamina

Oyuncular: Oulaya Amamra, Kevin Mischel, Jisca Kalvanda

12. Ay Işığı, 2016

12. Ay Işığı, 2016

IMDb: 7,4

Özet: İnsan ilişkileri ve insanın kendini keşfetmesi hakkında bir film olan Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor. Chiron'un hayatının 3 ayrı dönemini anlatan film kahramanın annesi ile ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkisine, iş hayatına ve uyuşturucu satıcılığı yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor.

Yönetmen: Barry Jenkins

Oyuncular: Alex R. Hibbert, Ashton Sanders, Trevante Rhodes

11. Upgrade, 2018

11. Upgrade, 2018

IMDb: 7,5

Özet: Eşiyle birlikteyken acımasızca saldırıya uğrayan Grey Trace, karısını saldırıda kaybetmenin yanı sıra belden aşağı da felç olmuştur. Günün birinde bir milyarder muciten bedenini geliştirecek deneysel bir tedavi teklifi alır. Tedavi için Trace'in bedenine STEM olarak adlandırılan yapay zeka implantı yerleştirilir. Tedavi ile insanüstü yetenekler kazanan Trace, karısını öldüren ve kendi hayatını mahveden kişilerden intikam almak için yola koyulur...

Yönetmen: Leigh Whannell

Oyuncular: Logan Marshall-Green, Betty Gabriel, Harrison Gilbertson

10. The Two Popes, 2019

10. The Two Popes, 2019

IMDb: 7,6

Özet: Katolik Kilisesi için kritik bir dönüm noktasında Papa 16. Benedict, geleceğin papası Kardinal Bergoglio ile beklenmedik bir dostluk kurar. 

Yönetmen: Fernando Meirelles

Oyuncular: Anthony Hopkins, Jonathan Pryce, Juan Minujin

9. Tenet, 2020

9. Tenet, 2020

IMDb: 7,6

Özet: enet, yeni bir dünya savaşını engellemek için seçilmiş kahramanımızın casusluk hikayesini anlatıyor. Gerçek bir zaman kavramanın ötesinde uluslararası arena casusluk yapmak için seçilen başkahramanımız, bu tehlikeyi durdurmak için birilerinden yardım almak zorundadır.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: John David Washington, Kenneth Branagh, Robert Pattinson

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Rüzgarı Dizginleyen Çocuk, 2019

8. Rüzgarı Dizginleyen Çocuk, 2019

IMDb: 7,6

Özet: William Kamkwamba, Malavili’de yaşayan 13 yaşındaki bir çocuktur. Zeki bir çocuk olan William, ailesinin yaşadığı maddi zorluklar yüzünden çok sevdiği okulundan atılır. Fakat bu William’ın çalışma isteğine engel olmaz. William, kimsenin haberi olmadan geceleri okulun kütüphanesine gitmeye başlar. Kütüphanede saatlerce çalışan William, bir süre sonra büyük bir başarı elde eder.

Yönetmen: Chiwetel Ejiofor

Oyuncular: Maxwell Simba, Chiwetel Ejiofor, Aïssa Maïga

7. The Trial of the Chicago 7, 2020

7. The Trial of the Chicago 7, 2020

IMDb: 7,8

Özet: The Trial of the Chicago 7, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı ve karşı kültür protestoları düzenleyen ve federal hükümet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanan yedi sanığın 1969 yılında görülen meşhur duruşmasına odaklanıyor.

Yönetmen: Aaron Sorkin

Oyuncular: Yahya Abdul-Mateen II, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt

6. Logan, 2017

6. Logan, 2017

IMDb: 8,1

Özet: Logan: Wolverine'de, yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine'de genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır.

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

5. Green Book, 2018

5. Green Book, 2018

IMDb: 8,2

Özet: Tony Lip, Bronx’taki bir İtalyan Amerikan mahallesinde yaşamaktadır. Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley ise konser turu için hazırlanmaktadır. Ünlü müzisyen tur kapsamında Manhattan’dan güneye doğru birçok yere gidecektir. Kendisi ile şehir şehir gezecek bir şoför arayışında olan Shirley, bir süredir işsiz olan Tony’yi işe alır. Tony, yolculuk sırasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek için “The Green Book” isimli kılavuzdan yardım alır. 

Yönetmen: Peter Farrelly

Oyuncular: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

4. Baba, 2020

4. Baba, 2020

IMDb: 8,3

Özet: Yaşlılığın etkilerini gün geçtikçe daha çok hisseden bir adam, bu süreçte yanında olmaya çalışan kızının tüm yardımlarını reddeder. Hayatındaki değişen koşulları anlamaya çalışan adam bu süreçte sevdiklerinden, kendi zihninden hatta gerçekliğinden şüphe duymaya başlar.

Yönetmen: Florian Zeller

Oyuncular: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. 1917, 2019

3. 1917, 2019

IMDb: 8,3

Özet: I. Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olan Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake, gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanır. Görevleri, zamana karşı yarışırken düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake'in kardeşi de kurtarılabilecek askerlerin arasındadır. Bu durumda Blake'i daha da fazla ciddiye alması gereken bir mücadele bekliyordur.

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong

2. Hamilton, 2020

2. Hamilton, 2020

IMDb: 8,4

Özet: Carl Hamilton uluslararası bir örgütten gelişmiş bir güdümlü füze çalan teröristlerin peşine düşer. Ama roketleri arzu ettiği gibi yönlendiremeden sorunlarla karşılaşır ve kaçmayı seçer. Roketlerin Somalili barış siyasetçilerin üzerine gönderilmesi planlanır. İsveçli bir silah teknisyeni kaçırılır. İsveç Başbakanı kendini bu davaya adar ve bir kurtarma görevi için özel bir güvenlik şirketi kiralamayı kabul eder. 

Yönetmen: Thomas Kail

Oyuncular: Lin-Manuel Miranda, Jonathan Groff (II), Daveed Diggs

1. Andadhun, 2018

1. Andadhun, 2018

IMDb: 8,4

Özet: Görme engelli bir piyanist olan Akash, Londra’da vereceği konseri için hazırlanmaktadır. Tam da bu sırada 70’li yılların ünlü bir oyuncusu olan Pramod Sinha ile bir restoranda tanışan Akash, beklemediği bir teklif ile karşı karşıya kalır. Pramod, eşi Simi’ye unutulmaz bir sürpriz hazırlamak istemektedir ve bunun için de Akash’a iş teklif eder. Akash, kendisinden evlerine gidip özel bir konser vermesini isteyen ünlü oyuncunun teklifini geri çevirmek istemez. İşi kabul edip, sözleştikleri gün konser vermek için eve giden Akash’ın hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 

Yönetmen: Sriram Raghavan

Oyuncular: Ayushmann Khurrana, Tabu, Radhika Apte

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın